Om kampanjekoder

Med kampanjekoder (også kalt kuponger) kan det løses inn en kreditt i annonsørkontoer. Det er ikke mulig å be om kampanjekoder, men Google og partnerne våre tilbyr av og til kampanjekoder som en del av bestemte tilbud.

I denne artikkelen ser vi nærmere på kriteriene som må oppfylles for at du skal få kampanjekoder, og hvordan de fungerer med de ulike betalingsinnstillingene.

Tilbudskriterier

For at du skal kunne benytte deg av ulike tilbud, må du ofte oppfylle bestemte kriterier før kreditten godskrives kontoen din. Disse kriteriene gjelder vanligvis for nye annonsører med nye kontoer. Du kan se detaljer om tilbudet ditt i vilkårene som fulgte med kampanjekoden du fikk tilsendt.

Det kan for eksempel hende at vi har et introduksjonstilbud av typen «Bruk NOK 250 – få NOK 500». For at du skal få bonusen på NOK 500, må du registrere kampanjekoden på Promoteringer-siden innen 14 dager etter at kontoen din ble opprettet, og deretter må du få klikk til en verdi av minst NOK 250 i kontoen etter at du har registrert koden. Når du har brukt NOK 250, vises bonusen på NOK 500 i kontoen din innen 35 dager.

Merk

Vi teller bare beløpene du bruker etter at koden er oppgitt. Hvis du har brukt NOK 250 før du legger inn koden, telles ikke dette beløpet opp mot kriteriene for tilbudet.

Du må dessuten ha lagt inn faktureringsopplysninger i kontoen din før du kan bruke nevnte kreditt. Husk også at markedsføringskreditt bare kan brukes til annonsering. Hvis du avslutter kontoen din før du har brukt opp hele kreditten, refunderer vi ikke den gjenstående saldoen.

Merk: Ved overføring av fakturamottaker (f.eks. ved endring av kontoeierskap) blir ikke eventuelle aktive promoteringsbonuser overført eller refundert. Promoteringsbonusene utløper og kan ikke dekke fremtidige kostnader når overføringen er fullført. Du kan fortsette å bruke dem i mellomtiden.

Du kan se promoteringer som er knyttet til tidligere faktureringsoppsett, ved å velge det tidligere faktureringsoppsettet på «Overføring av fakturamottaker»-siden og navigere til Promoteringer-siden.

Sjekk fremdriften til kampanjene dine

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Hvis du vil se hvor mye som gjenstår før du har opptjent bonusen, kan du gå til Promoteringer-siden i kontoen din. Siden oppdateres med noen timers mellomrom. Du kan raskt sjekke fremgangen din og statusen for kreditten og se de fullførte eller utløpte kampanjene dine. Følg fremgangsmåten nedenfor for å sjekke fremdriften til kampanjekodene dine:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Promoteringer.
  3. På «Promoteringer»-siden finner du alle promoteringskodene som er knyttet til det gjeldende, aktive faktureringsoppsettet ditt, samt de relaterte beløpene og statusene, inkludert disse:
    • Aktiv: En belønning er aktivert i kupongen.
    • Innløst: tjener opp bonus: Kupongen er innløst, men forbrukskravet (f.eks. «Bruk 250 NOK – få 500 NOK») er ikke innfridd ennå.
    • Behandler: Forbrukskravet (f.eks. «Bruk 250 NOK – få 500 NOK») er innfridd, og systemet vårt behandler det innvilgede belønningsbeløpet.
    • Utløpt: Kupongen utløp etter innløsning og før forbrukskravet var innfridd.
    • Ugyldig: Kupongen er ugyldig.

Du kan også se hvor mye av bonusen du allerede har brukt, ved å titte i «Kredittbeløp som er brukt»-kolonnen. Dette beløpet vises også på Faktureringssammendrag-siden.

Sjekk fremdriften til kampanjekodene i kontoen din fra managerkontoen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan sjekke fremdriften til og statusen for alle promoteringer som er tatt i bruk i managerkontoen. Følg fremgangsmåten nedenfor for å sjekke fremdriften til kampanjekodene dine:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Promoteringer.
  3. På «Kampanjer»-siden finner du alle kampanjekodene som er lagt til i Google Ads-kontoen i managerkontoen din, deriblant beløpene og statusene (f.eks. aktive kuponger, oppbrukte kuponger og utløpte kuponger).

Merk at dette er en informasjonsrapport. Brukere av managerkontoen kan ikke aktivere promoteringskoder på managerkontonivå. Hvis du vil bruke en promoteringskode, kan du følge denne fremgangsmåten på kontonivå.

Sånn fungerer kampanjekoder med ulike betalingsinnstillinger

Du kan betale Google Ads-kostnadene dine manuelt (manuelle innbetalinger) eller automatisk (automatiske innbetalinger), eller du kan ha en kredittgrense (månedlig fakturering). Innstillingen du bruker, påvirker hvordan kampanjekoder fungerer. Her er det du trenger å vite:

Automatisk betaling

Hvis du bruker automatiske betalinger, trenger du bare å legge inn koden innen utløpsdatoen og starte annonseringen. Når kravene i promoteringsmateriellet er innfridd i kontoen din, vises den delen av promoteringskoden (altså pengebeløpet den er verdt) som er brukt, som en underlinje under Aktive promoteringer-delen på kortet for den inneværende måneden på Faktureringssammendrag-siden, som regel innen 35 dager. Hvis tilbudet for eksempel forutsetter at du bruker NOK 250 i løpet av 30 dager, må du opparbeide deg klikk til en verdi av minst NOK 250 i løpet av 30 dager, før bonusen godskrives kontoen.

Markedsføringsbonuser kan bare brukes til å dekke fremtidige annonseringskostnader. Kostnadene som påløper før du får en bonus, og kostnadene som påløper når du har brukt opp hele bonusen, blir belastet betalingsmåten som er oppgitt i kontoen din.

Annonsene dine fortsetter å kjøre og opparbeide kostnader når promoteringsbonusen er brukt opp. Som alltid med Google Ads kan du når som helst slutte å annonsere ved å sette kampanjene dine på pause. Det påløper ingen flere kostnader for kampanjer som er satt på pause.

Manuelle innbetalinger

Hvis du bruker manuelle innbetalinger, må du skrive inn koden innen utløpsdatoen og deretter oppfylle de nødvendige kriteriene som er angitt i kampanjemateriellet. Hvis tilbudet for eksempel forutsetter at du bruker NOK 250 i løpet av 30 dager, må du legge inn en manuell innbetaling på minst NOK 250 og i tillegg bruke hele dette beløpet ved å opparbeide deg nok klikk innen 30 dager. Når du har brukt det påkrevde beløpet, vises den delen av promoteringskoden (altså pengebeløpet den er verdt) som er brukt, som en underlinje under «Aktive promoteringer»-delen på kortet for den inneværende måneden på «Faktureringssammendrag»-siden, som regel innen 35 dager.

Det er lurt om den første innbetalingen din er litt større enn kravet, fordi publiseringen av Google Ads-annonsene dine kan bli stoppet før hele beløpet er brukt opp. Hvis det for eksempel er oppgitt i tilbudet at du må bruke 250 kr, og du betaler inn nøyaktig 250 kr, kan det hende at kontoen din aldri får brukt opp hele dette beløpet hvis kostnaden din per klikk (CPC) er høyere enn kreditten du har igjen. Tenk deg at den gjennomsnittlige CPC-verdien din er 3 kr. Hvis du bruker opp alt unntatt 2 kr, kan det hende at dette beløpet på 2 kr aldri blir brukt opp fordi CPC-en er høyere enn kreditten du har igjen.

Informasjonen om eventuelle aktive promoteringer vises under «Aktive promoteringer»-delen på kortet for den inneværende måneden på «Faktureringssammendrag»-siden.

Hvis det finnes promoteringer som brukes i løpet av den inneværende måneden, vises «Promoteringer»-delen i panelet til høyre på det åpne månedskortet.

Merk

Hvis det trekkes merverdiavgift (mva.) fra Google Ads-betalingene i landet ditt, må du huske på å ta høyde for dette ved betaling.

Finn ut om det trekkes mva. i hjemlandet ditt.

Månedlig fakturering

Hvis du bruker månedlig fakturering, må du oppgi koden først etter at du har konfigurert fakturering i kontoen. Når kontoen din oppfyller kravene nevnt i promoteringmateriellet, vises som regel den delen av promoteringbeløpet som er brukt, på Faktureringstransaksjoner-siden, vanligvis innen 35 dager. Hvis du har mer kreditt enn du kan bruke i løpet av en måned, er det helt OK. Ubrukt markedsføringskreditt fra én måned overføres til den neste måneden.

Kontobudsjetter

Med denne kreditten kan du annonsere mer uten at kontobudsjettet ditt påvirkes. Hvis du for eksempel fastsetter et budsjett på NOK 2000 og gis en promoteringsbonus på NOK 500, blir annonsene dine vist frem til du har brukt NOK 2500. Du blir imidlertid bare belastet med beløpet i det opprinnelige kontobudsjettet, altså NOK 2000, siden de overskytende NOK 500 dekkes av bonusen.

Hvis budsjettet avsluttes før bonusen er helt oppbrukt, overføres den gjenværende bonusen til det neste budsjettet du aktiverer.

Linker til relatert innhold