Ändra hur du lägger bud

I Google Ads kan du välja bland flera olika sätt att ange bud, från manuell CPC-budgivning till olika automatiska budstrategier. Alla är utformade så att du ska kunna nå ett visst verksamhetsmål. I vissa fall kanske dina mål ändras med tiden, och då kan du behöva byta till en lämpligare budstrategi.

I den här artikeln beskriver vi hur du ändrar kampanjens budstrategi. Anvisningarna i den här artikeln avser sök-, visnings- och Shopping-kampanjer.

Innan du börjar

Om du inte har koll på de olika budgivningsmetoderna ännu kan du börja med att välja en budstrategi utifrån dina mål.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Redigera kampanjens budstrategi

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  5. Klicka på Inställningar i sidmenyn för kampanjen.
  6. Öppna Budgivning och klicka på Ändra budstrategi.
  7. Välj den nya budstrategin i rullgardinsmenyn.
  8. Klicka på Spara.