Om dynamiska informationstexter

Dynamiska informationstexter är extra texttillgångar som visas automatiskt tillsammans med dina sökannonser och som ger mer information om dina produkter och tjänster. Dynamiska informationstexter kräver inga inställningar och ger vårt system fler möjligheter att visa tillgångar tillsammans med dina annonser.

Så fungerar de

När användare söker efter information på Google kan de se annonser och sökresultat som gäller liknande eller relaterade webbsidor. Underlätta för dem att bestämma om de ska besöka din webbplats genom att låta dina annonser visa relevant information om produkter och tjänster som finns på din webbplats.

An illustrated example of dynamic callouts in a search ad.

Om annonsörens målsida innehåller information som kan vara bra att känna till – som 25 års erfarenhet, boka online och certifierade tekniker – kan sådan information visas automatiskt tillsammans med annonstexten i form av dynamiska informationstexter.

Dynamiska informationstexter visas bara när det är troligt att de förbättrar annonsens resultat och kan visas bredvid eller i stället för manuellt skapade informationstexter. Du kan styra vilka informationstillgångar som visas genom att pausa eller ta bort enstaka dynamiska informationstillgångar.

Fördelar

Dynamiska informationstexter:

• Sparar tid: Eftersom informationstexten visar befintligt innehåll på webbplatsen, behöver du inte skriva nya texter.
  • Hjälper användare att snabbt hitta mer information om dina produkter och tjänster: Dynamiska informationstexter ger besökare en översikt över produkterna, tjänsterna och erbjudandena innan de klickar på din annons.
  • Ökar avkastningen på investeringen: Den extra informationen kan öka annonsens relevans och klickfrekvens. Detta kan bidra till öka avkastningen på investeringen tack vare att besökare som verkligen är intresserade av dina erbjudanden klickar på annonserna.

Resultat och rapporter

Följ anvisningarna nedan för att se resultatdata om enskilda dynamiska informationstexter i Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Informationstext på översiktskortet för typen av tillgång.
  5. Filtrera efter Källa vid Automatiskt skapad.

Pausa eller ta bort enstaka dynamiska informationstexter

Om du inte gillar en viss dynamisk informationstext som har skapats åt dig kan du pausa eller ta bort den. När du pausar en dynamisk informationstext visas den inte men kan återaktiveras när som helst. När du tar bort en dynamisk informationstext tas den bort permanent och kan inte visas igen.

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Informationstext på översiktskortet för typen av tillgång.
    • Så här pausar du eller tar bort flera informationstexter samtidigt:
      1. Välj tillgångarna genom att klicka på kryssrutan.
      2. Klicka på Pausa eller Ta bort i det blå fältet högst upp.
    • Så här pausar du eller tar bort en enstaka informationstext:
      1. Välj raden med tillgången genom att klicka på rullgardinsmenyn vid den färgade indikatorn.
      2. Välj Pausa eller Ta bort.

Du kan också välja bort alla dynamiska informationstexter vid behov, även om vi inte rekommenderar det.

Obs! Det går att pausa eller ta bort enskilda dynamiska informationstillgångar när dina informationstexter har uppgraderats. Läs mer om uppgraderingen av tillgångar.
För de kvalificerade annonserna visas som vanligt resultatsiffror i rapporterna om sökannonsresultat.