Optimaliser annonser og landingssider

Optimaliser annonser

Annonser er som et ansikt utad for produktene og tjenestene dine. Jo mer relevante og interessante annonsene dine er for kundene, desto mer sannsynlig er det at du oppnår gode resultater med dem.

Hvis du vil ha et raskt overblikk over annonseresultatene dine, kan du sortere etter klikkfrekvens eller konverteringsstatistikk, akkurat som du kan gjøre med søkeord. Slik kan du enkelt se hvilke annonser som:

• Brukerne oftest klikker på
  • Genererer flest konverteringer
  • Har høyest konverteringsfrekvens
  • Fører til konverteringer til lavest mulig kostnad

Med annonsene dine må du appellere til kundene og gi en nøyaktig beskrivelse av det bedriften din tilbyr. Følg de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor for å påse at du har optimaliserte annonser.

Sørg for at det er samsvar mellom annonser og søkeord

Forbrukere har en tendens til å tiltrekkes av de annonsene som er mest relevante for det de søker etter. Derfor bør du sørge for at annonseteksten – og spesielt overskriften – er nært knyttet til søkeordene dine. Dermed er det mer sannsynlig at du fanger oppmerksomheten til brukere som søker etter disse ordene, og at annonsen din er relevant for det de søker etter.

Det er viktig at du ikke plasserer alle søkeordene dine i én annonsegruppe, men i stedet grupperer dem etter tema eller produkt. Da kan du lage en annonse som er skreddersydd for det aktuelle temaet. Jo bedre samsvar du har mellom søkeordene og annonsene dine, desto større sjanse er det for at folk fatter interesse for dem.

Opprett ulike versjoner av annonser

Det kan være vanskelig å få sagt alt du vil si om bedriften din, i én enkelt tekstannonse. Derfor bør du lage flere versjoner av annonsen.

Det kan være lurt å ha tre–fem ulike annonser i den aktuelle annonsegruppen. Hvis du har flere enn én annonse i samme annonsegruppe, viser Google Ads-systemet som standard de annonsene du oppnår de beste resultatene med.

Test ut ulike overskrifter eller tekstlinjer i annonsene. Du kan for eksempel eksperimentere med:

• forskjellige overskrifter eller handlingsfremmende uttrykk
  • inkludering av bestemte søkeord eller merkevarer
  • spesifikke priser eller kampanjer

Bruk en overbevisende handlingsfremmende oppfordring

I annonseteksten bør du oppmuntre kundene til å utføre handlingen du ønsker at de skal gjennomføre på nettstedet ditt. Med en klar og tydelig handlingsfremmende oppfordring kan du informere kundene om hva de kan forvente seg, og vise vei mot ønsket handling.

Jo mer spesifikk den handlingsfremmende oppfordringen er (dvs. jo nærmere den samsvarer med søkeordene dine og landingssiden din), desto bedre er mulighetene for å oppnå en konvertering. Hvis du er nøye med hvordan du ordlegger deg her, kan du unngå å måtte betale for klikk som sannsynligvis ikke har noen positiv effekt for bunnlinjen din.

Fremhev det som gjør bedriften unik

Hvis du har noe spesielt å tilby, må du sørge for at kundene får med seg dette. Eksempler på slike tilbud kan være en sommerrabatt på 10 %, en kvantumsrabatt eller en gratis gave på kjøpet. Hvis du skaper oppmerksomhet rundt spesifikke priser eller spesialtilbud, kan dette bidra til at noen bestemmer seg for å klikke på annonsen din. Jo mer bedriften din skiller seg ut fra konkurrentene, desto mer sannsynlig er det at annonsene dine appellerer til potensielle kunder.

Bruk annonseelementer

Du kan tiltrekke deg flere kunder på flere måter, blant annet via annonseelementer. Med denne funksjonen får du vist ekstra bedriftsinformasjon i annonsene dine, deriblant adresse, telefonnummer, butikkens vurdering eller flere linker til nettsider. Ved å legge til annonseelementer kan du oppnå høyere synlighet og CTR-verdier med annonsene dine.

Optimalisere landingssider

Landingssidene dine spiller en viktig rolle når du skal omgjøre klikk til kunder. Når noen klikker på annonsen din, forventer de å komme til en side som er relevant for det de har sett i annonsen. Hvis de ikke umiddelbart finner det de forventet, er det stor sannsynlighet for at de forlater nettstedet ditt.

Sørg for at det er samsvar mellom landingssiden og annonsen og søkeordene

Velg en landingsside som samsvarer godt med annonsen din og søkeordene dine. Hvis du for eksempel bruker søkeordet skosalg, og brukeren blir forespeilet 20 prosent rabatt på sko i annonsen, skal det være enkelt å finne og kjøpe sko med dette prisavslaget på landingssiden.

Landingssiden skal også gjenspeile den handlingsfremmende oppfordringen i annonseteksten. Hvis du for eksempel oppfordrer kundene til å registrere seg for en gratis prøveperiode via annonsene dine, bør det være lett å finne registreringsskjemaet på landingssiden. Se for deg forbindelsen mellom annonsen og landingssiden din som dette: en bro mellom potensielle kunder og kjøp. Jo bedre samsvaret er (dvs. jo mer direkte relevant landingssiden er for annonsen), desto større er sannsynligheten for at du oppnår konverteringer.

Sørg for at nettstedet er mobilvennlig

Mange av kundene besøker nettstedet ditt via mobilenheter. På mindre skjermstørrelser kan det være vanskelig for folk å finne det de er på utkikk etter.

Se hvor mobilvennlig og raskt nettstedet ditt er, og finn ut hvordan du kan forbedre det. Test nettstedet ditt.

Her har du noen tips om hvordan du kan påse at du har et effektivt mobilnettsted:
  • Sørg for at hastigheten på nettstedet er rask.
  • Gjør det enkelt for folk å kontakte deg.
  • Bruk enkel navigering.

Ha enkel navigering på nettstedet

Sørg for at det er enkelt for kundene å gjøre det du vil at de skal gjøre, deriblant å bestille produkter, ringe deg eller sende inn forespørsler. Brukerne skal ikke måtte lete etter informasjon de trenger. Du bør også begrense antallet annonser og forgrunnsvinduer på nettstedet.

Det er lurt å plassere den viktigste informasjonen øverst på siden. Dermed ser brukerne denne informasjonen så fort de kommer til siden, uten å måtte rulle nedover.

Ha nyttig, unikt innhold

På landingssiden bør du tilby nyttig og original informasjon knyttet til det du markedsfører. Beskriv produktet eller tjenesten på en tydelig måte. Du kan for eksempel legge ut anmeldelser fra andre kunder.