Mainosten ja laskeutumissivujen optimointi

Mainosten optimointi

Mainoksesi kuvastavat tuotteitasi ja palveluitasi. Mitä osuvampia mainoksesi ovat ja mitä tehokkaammin ne aktivoivat asiakkaitasi, sitä todennäköisemmin saat tuloksia.

Voit tarkistaa mainosten tulokset nopeasti lajittelemalla tiedot klikkausprosentin tai konversiotilastojen mukaan samoin kuin avainsanojen kohdalla. Näet heti, mitkä mainokset

• saavat useimmin klikkauksia
  • tuottavat eniten konversioita
  • tuottavat parhaat konversioprosentit
  • tuottavat konversioita vähimmillä kustannuksilla.

Luo mainoksia, jotka vetoavat asiakkaisiin ja kuvaavat tarkasti tarjontaasi. Seuraamalla alla olevia parhaita käytäntöjä voit varmistaa, että mainoksesi ovat optimoituja.

Varmista, että mainoksesi liittyvät avainsanoihisi

Kuluttajat kiinnostuvat useimmin mainoksista, jotka liittyvät läheisesti heidän tekemäänsä hakuun. Varmista siis, että mainostekstisi (ja erityisesti sen otsikko) liittyy läheisesti avainsanoihisi. Näin voit kiinnittää kyseisillä sanoilla hakevien ihmisten huomion ja näyttää, että mainoksesi liittyy siihen, mitä he haluavat.

On tärkeää ryhmitellä avainsanat teeman tai tuotteen mukaan sen sijaan, että käytät kaikkia avainsanoja samassa mainosryhmässä. Tällä tavoin voit laatia mainoksen, joka on räätälöity suoraan kyseistä teemaa silmällä pitäen. Mitä tarkemmin mainoksesi vastaavat avainsanoja, sitä todennäköisemmin joku kiinnostuu niistä.

Luo eri versioita mainoksestasi

Voi olla hankalaa saada mahtumaan yhteen tekstimainokseen kaikki, mitä haluat kertoa yrityksestäsi. Siksi mainoksesta kannattaa kirjoittaa eri versioita.

Kussakin mainosryhmässä on hyvä olla 3–5 erilaista mainosta. Jos samassa mainosryhmässä on useita mainoksia, Google Ads julkaisee automaattisesti ne mainokset, jotka ovat muita toimivampia.

Kokeile kussakin mainoksessa erilaisia otsikoita tai kuvaustekstejä. Voit esimerkiksi käyttää

• eri otsikoita ja toimintakehotuksia
  • tiettyjä avainsanoja ja tuotemerkkejä
  • valitsemiasi hintoja tai mainoskampanjoita.

Käytä tehokasta toimintakehotusta

Mainostekstissä kannustat asiakkaita tekemään tietyn valinnan sivustollasi. Selkeä toimintakehotus kertoo asiakkaille, mitä he voivat odottaa sivustoltasi, ja antaa alkusysäyksen toiminnalle.

Mitä tarkemmin toimintakehotuksesi vastaa avainsanojasi ja aloitussivuasi, sitä suurempi on konversion todennäköisyys. Jos valitset toimintakehotuksen huolella, et joudu maksamaan klikkauksista, jotka eivät todennäköisesti johda myyntiin.

Korosta ominaisuuksia, joiden ansiosta erotut joukosta

Jos tarjoat jotakin erityistä, varmista että asiakkaasi näkevät sen. Voit esimerkiksi tarjota 10 prosentin kesäalennusta, ostohyvitystä tai ilmaista lahjaa oston yhteydessä. Kun huomio keskittyy hintaan tai mainoskampanjaan, todennäköisyys mainoksen klikkaamiseen voi lisääntyä. Mitä selkeämmin erotut kilpailijoistasi, sitä todennäköisemmin teet vaikutuksen potentiaalisiin asiakkaisiisi.

Käytä mainoselementtejä

Mainoselementit ovat yksi tapa saada asiakkaat kiinnostumaan mainoksestasi. Ominaisuus näyttää yrityksestäsi lisätietoja, kuten osoitteen, puhelinnumeron, kaupan arvion tai lisää verkkosivulinkkejä. Mainoselementtien lisääminen voi parantaa mainoksesi näkyvyyttä ja klikkausprosenttia.

Laskeutumissivujen optimointi

Laskeutumissivut vaikuttavat paljon siihen, tuleeko mainoksia klikkaavista käyttäjistä asiakkaita. Kun kävijä klikkaa mainosta, hän olettaa pääsevänsä aihetta käsittelevälle sivulle. Jos hän ei löydä etsimäänsä heti, hän todennäköisesti poistuu sivulta.

Varmista, että laskeutumissivusi vastaa mainostasi ja avainsanojasi

Valitse laskeutumissivu, joka vastaa läheisesti mainostasi ja avainsanojasi. Jos esimerkiksi avainsanasi on kenkien alennusmyynti ja mainoksessasi luvataan 20 %:n alennus kengistä, asiakkaiden on voitava hankkia kengät tällä alennuksella laskeutumissivultasi.

Lisäksi laskeutumissivun täytyy vastata mainostekstissä olevaa toimintakehotusta. Jos mainoksessasi esimerkiksi kehotetaan asiakkaita luomaan tili ilmaista kokeilua varten, laskeutumissivulla on hyvä olla siihen käytettävä lomake näkyvällä paikalla. Mainoksen ja laskeutumissivun välisen yhteyden voisi sanoa muodostavan sillan potentiaalisen asiakkaan ja ostotapahtuman välissä. Mitä vahvempi tämä yhteys on (mitä suurempi vastaavuus on), sitä suurempi on konversion saamisen todennäköisyys.

Varmista, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen

Monet asiakkaat vierailevat sivustollasi mobiililaitteella. Halutun sisällön löytäminen voi olla vaikeaa pieneltä näytöltä.

Katso, millaiset pisteet sivustosi saa mobiililaitteisiin sopivuudesta ja nopeudesta, ja selvitä, miten voit parantaa sivustoasi. Testaa sivustosi

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit luoda tehokkaan mobiilisivuston:
  • Nopeuta sivustoasi.
  • Tee yhteydenotosta yritykseesi helppoa.
  • Käytä yksinkertaista navigointia.

Varmista, että laskeutumissivullasi on helppo liikkua

Tee toimintakehotuksen noudattamisesta helppoa. Esimerkiksi tuotteen tilaamisen, soittamisen ja kyselyn lähettämisen on käytävä asiakkaalta kätevästi. Älä pakota ihmisiä metsästämään tarvitsemiaan tietoja. Älä täytä sivustoasi liiallisilla mainoksilla ja ponnahdusikkunoilla.

Tärkeät tiedot kannattaa sijoittaa sivun yläosaan. Näin ne näkyvät heti asiakkaan tullessa sivustolle, joten asiakkaan ei tarvitse vierittää sivua alaspäin.

Lisää hyödyllistä ja omaperäistä sisältöä

Tarjoa laskeutumissivulla hyödyllisiä ja omaperäisiä tietoja mainostamistasi tuotteista. Kerro tuotteen tai palvelun ominaisuuksista selkeästi. Voit esimerkiksi lisätä laskeutumissivulle asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja.