Viktige (og mindre viktige) faktorer for annonsekvalitet

Husk at det finnes forskjeller mellom kvaliteten på auksjonstidspunktet og kvalitetspoengsummen (1–10) som vises i kontoen din. Finn ut mer ved å se disse tipsene om bedre annonsekvalitet.

Sett deg inn i viktige (og ikke viktige) faktorer for annonsekvalitet

Vi vil gjerne rette opp noen vanlige misforståelser, og presenterer derfor en kort liste over faktorer som er viktige og uviktige når det gjelder kvalitetspoeng. Med utgangspunkt i denne kunnskapen kan du fokusere på betydningsfulle optimaliseringer vedrørende annonsekvalitet.

Brukerens enhet: Viktig

Brukerens enhet (f.eks. bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon) tas med i betraktningen når annonsekvaliteten beregnes. Sørg for at opplevelsen av nettstedet ditt er optimalisert for mobilenheter, og hvis du ikke allerede har gjort det, bør du prøve å målrette mot brukere på mobilenheter med spesifikke mobilvennlige annonser og sider. Google krever ikke at du har et eget mobilnettsted, men du bør sørge for at all informasjon er enkel å finne, og at navigeringen er intuitiv for brukere på mobilenheter.

Relevans for brukerens intensjoner: Viktig

Relevans med hensyn til brukernes søk og intensjoner er kjernen i annonsekvalitet. Dette betyr at annonser og nettsteder som gjør det mulig for brukerne å hente inn relevant informasjon, gjennomføre et salg eller en annen oppgave, og navigere med letthet, sannsynligvis vil gi høy annonsekvalitet. Derfor anbefaler vi at du fokuserer på å levere relevante annonser som respons på brukersøk i stedet for å prøve å optimalisere få manipulere poengsummen din.

Resultater for søkeord som er relatert til nye søkeord: Viktig

I stedet for å måle nye søkeord fra bunnen av, begynner vi med informasjon om relaterte annonser og landingssider som du allerede har. Hvis de relaterte søkeordene, annonsene og landingssidene har god kvalitet, vurderer vi dem sannsynligvis fortsatt positivt. Når vi har flere data, baserer vi oss imidlertid mer på dem. Hvis kontoen din har god anseelse, har dette positiv innvirkning på den opprinnelige forventningen vår til potensielle resultater. Dette endres imidlertid når det finnes nok data til at vi med større sannsynlighet kan gi anslag. Prøv alltid å utvide dekningsgraden for relevante søk, spesielt på områder der annonsene dine har potensial til å være av høy kvalitet.

Hvordan du strukturerer kontoen din: Ikke viktig

Hvis det ikke påvirker brukeropplevelsen, bør det ikke påvirke kvaliteten eller kvalitetspoengene. Du bør konfigurere kontoen din på en måte som gjør det enkelt å administrere den, og du må gjerne restrukturere ting som kampanjenavn eller antall annonsegrupper etter behov. Det finnes ikke noe slikt som kvalitetspoeng på annonsegruppenivå, kampanjenivå eller kontonivå. Hvis du legger inn søkeord i nye annonsegrupper eller kampanjer (uten å endre annonseteksten eller landingssiden), har dette ingen innvirkning på kvaliteten. Hvis du derimot flytter et søkeord til en ny annonsegruppe som har ny annonsetekst, kan anslagene for kvalitetspoeng endres (og derfor også kvalitetspoengverdien), ettersom dette kan påvirke brukeropplevelsen.

Publisering av annonsene dine i andre nettverk: Ikke viktig

Målretting mot Google Displaynettverk eller Googles søkepartnere i Google Ads-kontoen din har ikke innvirkning på annonsekvaliteten på Google.no. På samme måte som med søkeord bør du bruke eksisterende resultatberegninger – konverteringer, kostnad per handling osv. – når du skal teste ut søkepartnere og Displaynettverket hvis du ønsker å skape mer volum.

Annonsens plassering på siden: Ikke viktig

Det er flott å ha en høy plassering på siden, men dette øker ikke den forventede klikkfrekvensen for annonsene dine. Den forventede klikkfrekvensen blir normalisert for den faktiske posisjonen på siden. Topplasseringen forventes å få flere klikk enn tredje posisjon fra toppen, og så videre. Vi normaliserer også for andre faktorer som påvirker synligheten, for eksempel annonseutvidelser og andre annonseformater.

Du trenger ikke å by på høyere plasseringer for å få flere kvalitetspoeng, og du står derfor fritt til å by på grunnlag av resultater: klikkene, konverteringene og kostnadene som fungerer best for bedriften din.

Mail icon Vil du ha avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer sendt rett til innboksen din? Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter.