Landsspesifikke begrensninger i Google Ads

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for alle Google Ads-produkter.

Google må etterkomme sanksjoner innført av United States Office of Foreign Assets Control (OFAC). Som et resultat av dette er Google Ads ikke tilgjengelig for annonsører i landene eller områdene nedenfor (med kriterie-ID-er):

• Krim (21120)
  • Cuba (2192)
  • Den såkalte Folkerepublikken Donetsk (DNR) (21113)
  • Iran (2364)
  • Den såkalte Folkerepublikken Lugansk (LNR) (21111)
  • Nord-Korea (2408)
  • Syria (2760)

Områder som nylig er lagt til

Hvis du er basert i et område som nylig er pålagt OFAC-sanksjoner, sperres Google Ads-kontoen din. Vi sperrer managerkontoer basert i land eller områder som er pålagt handelsforbud, og tilhørende administrerte kontoer kan også bli sperret.

Hvis kontoen din berøres av OFAC-sanksjoner, varsler vi deg på e-post når vi sperrer kontoen. Vi har ikke mulighet til å gi utsettelser eller gjøre unntak.

Hvis du mener at kontoen din ikke skulle ha vært sperret, kan du sende inn en anke via dette skjemaet.

Kontotilgang i områder som omfattes av handelsforbud

Selv om kontoen din ikke er basert i et av landene eller områdene som rammes av handelsforbudet, kan det likevel hende at du berøres av forbudet. Grunnen til det er at du ikke kan logge på Google Ads når du fysisk er i et land eller område som er gjenstand for handelsforbudet. Du har likevel tilgang til brukerstøtten for Google Ads, retningslinjesenteret og andre Google Ads-nettsteder som ikke krever at du logger på.

Refusjon for eksisterende kontoer

Vi forsøker å gi refusjon til berørte Google Ads-kontoeiere som har ubrukte forhåndsbetalte saldoer, i den grad det er tillatt etter loven.

Stedsmålretting

I Google Ads kan du ikke målrette mot land eller områder som er gjenstand for OFAC-sanksjoner (og disse vises ikke som ekskluderinger for målretting).

Hvis du har kampanjer målrettet mot et land eller område som nylig er lagt til på OFAC-listen, avsluttes kjøringen av de aktuelle kampanjene. Du kan gjenoppta kjøringen av kampanjene ved å endre stedsmålrettingen, slik at du ikke lenger målretter annonser mot det aktuelle landet eller området som er pålagt handelsforbud.

Støtte for og optimalisering av kontoen

Hvis bedriften din befinner seg utenfor disse områdene, men markedsfører produkter eller tjenester basert i et av områdene, kan du ikke få personlig tilpasset brukerstøtte eller kontooptimalisering.