Over componenten voor dynamische website-informatie

Componenten voor dynamische website-informatie zijn typen componenten die automatisch aanvullende gegevens over uw site bij uw advertenties tonen, zodat gebruikers meer over uw bedrijf te weten komen. U hoeft niets in te stellen voor componenten voor dynamische website-informatie. Ze geven het systeem meer mogelijkheden om componenten bij uw advertenties te tonen.

Voordat u begint

Voor meer inzicht kunt u eerst wat achtergrondinformatie over belcomponenten en over geautomatiseerde componenten op accountniveau lezen.

Hoe ze werken

Als gebruikers informatie zoeken op Google, kunnen er advertenties en zoekresultaten worden getoond voor vergelijkbare of gerelateerde webpagina's. Uw advertenties kunnen nu aanvullende informatie geven over de producten en services die u op uw site aanbiedt. Zo kunnen mensen sneller bepalen of er op uw site informatie staat waarin ze geïnteresseerd zijn.

De informatie die bij uw advertentie wordt getoond, weerspiegelt contentcategorieën op uw site.

Voordelen

Componenten voor dynamische website-informatie bieden de volgende voordelen:

• Gebruikers kunnen meer informatie over uw producten en services vinden zonder dat u iets hoeft te wijzigen: Op basis van onze analyse van uw site kan bij uw advertentie automatisch aanvullende informatie worden getoond. U hoeft hier zelf verder niets voor te doen en u bent niet meer tijd kwijt aan advertentiebeheer.
  • U verbetert mogelijk het rendement op uw investering: De aanvullende website-informatie die we bij uw advertenties tonen, kan de relevantie en klikfrequentie van uw advertenties vergroten. Als u zich richt op meer klikken van bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of services die u aanbiedt, kan dit het rendement op uw investering verbeteren.

Als ze bij uw advertenties kunnen worden getoond

Bij uw advertentie kunnen automatisch componenten voor dynamische website-informatie worden getoond als de advertentie hiervoor in aanmerking komt en uw landingspagina een categorie bevat die aansluit bij de zoekopdracht. Dynamische website-informatie wordt alleen getoond als deze naar verwachting de prestaties van uw advertentie verbetert en naast of in plaats van handmatig gemaakte website-informatie kan worden getoond. U kunt bepalen welke website-informatie wordt getoond door afzonderlijke componenten voor dynamische website-informatie te onderbreken of te verwijderen. Meer informatie over hoe u componenten verwijdert

Voorbeeld

Als iemand Google gebruikt om naar elektronica te zoeken, kan die een advertentie voor Acme Electronics krijgen met componenten voor dynamische website-informatie. Deze informatie kan aanvullende details geven over de content op de landingspagina van de advertentie, zoals specifieke elektronicamerken of subcategorieën.

Hoeveel de weergave van extensies voor dynamische website-informatie kost

Er zijn geen kosten verbonden aan de weergave van componenten voor dynamische website-informatie in uw campagnes, maar zoals gewoonlijk worden klikken op uw advertentie wel in rekening gebracht.

Waarom er geen extensies voor dynamische website-informatie worden getoond

Er worden niet altijd componenten voor dynamische website-informatie bij uw advertenties getoond. Als er wel extensies voor dynamische website-informatie worden getoond, kunnen de daarin opgenomen informatie en de lengte ervan verschillen. We houden rekening met verschillende factoren als we bepalen of er componenten voor dynamische website-informatie bij uw advertenties worden getoond, zoals de vraag of andere componenten ook geschikt zijn voor weergave. Componenten voor dynamische website-informatie hebben er meestal geen invloed op of we bij uw advertentie nog andere componenten tonen. Wel is het zo dat als een andere component naar verwachting beter presteert dan een component voor dynamische website-informatie, waarschijnlijk die andere component bij uw advertentie wordt getoond.

Prestaties en rapporten

Volg de instructies hieronder om de prestatiegegevens van afzonderlijke componenten voor website-informatie in Google Ads te bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in de kop van de overzichtskaart voor het type component op Website-informatie.
  5. Filter op Bron voor Automatisch gemaakt.

Afzonderlijke componenten voor dynamische website-informatie onderbreken of verwijderen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u een bepaalde component voor dynamische website-informatie die voor u is gemaakt niet wilt gebruiken, kunt u die onderbreken of verwijderen. Een onderbroken component voor dynamische website-informatie wordt niet meer getoond, maar blijft beschikbaar als u die opnieuw wilt aanzetten. Een verwijderde component voor dynamische website-informatie gaat voorgoed verloren en kunt u later niet meer tonen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in de kop van de overzichtskaart voor het type component op Website-informatie.
    • Zo onderbreekt of verwijdert u meerdere componenten voor website-informatie:
      1. Selecteer de componenten door op het selectievakje te klikken.
      2. Klik in de blauwe balk bovenaan op Onderbreken of Verwijderen.
    • Zo onderbreekt of verwijdert u een afzonderlijke component:
      1. Selecteer de afzonderlijke component door op het dropdownmenu naast de gekleurde indicator te klikken.
      2. Selecteer Onderbreken of Verwijderen.

Het is niet aanbevolen, maar u kunt u zo nodig ook afmelden voor alle componenten voor dynamische website-informatie.

Opmerking: De mogelijkheid om afzonderlijke componenten voor dynamische website-informatie te onderbreken of te verwijderen, is beschikbaar nadat uw website-informatie is geüpgraded. Meer informatie over de componentupgrade