Om informationstillgångar

Med informationstexter kan du förbättra dina textannonser genom att marknadsföra unika erbjudanden till kunder, som fri frakt eller kundtjänst dygnet runt. När du skapar en informationstext visas den med din annons på en dator eller mobil enhet. När kunderna ser dina annonser får de detaljerad information om ditt företag och dina produkter och tjänster.

Med informationstexter kan du visa upp till tio informationstexter utöver texten i din annons, beroende på vilket teckenavstånd, vilken webbläsare och vilken enhet du använder. Informationstexter visas på olika sätt beroende på enhet och andra faktorer. Informationstexter som visas på en dator är avgränsade med punkter och visas på en enda rad. Informationstexter som visas på mobila enheter och surfplattor radbryts som ett stycke. Annonser med informationstexter kan visas högst upp och längst ned på i Googles sökresultat

Så här kan en annons med informationstexter se ut på en dator:

An illustrated example of callouts in a search ad.

I den här artikeln beskriver vi hur informationstexter fungerar och hur du skapar, redigerar, tar bort och schemalägger dem.

Så fungerar det

Du kan lägga till informationstexter på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå. Du väljer var de ska läggas till, skriver informationstexterna och schemalägger när de ska visas. Ordningen på informationstexterna samt deras längd och resultat beror på hur många informationstexter som visas och om de visas alls med din annons.

En bra tumregel är att visa mer allmän information som gäller hela företaget (”telefonsupport dygnet runt”) på konto- och kampanjnivå, och mer specifik information (”kostnadsfri presentinslagning”) på annonsgruppsnivå. Om du lägger till informationstexter i en annonsgrupp som ingår i en kampanj som redan innehåller informationstexter, visas annonserna i annonsgruppen med informationstexterna på annonsgruppsnivå (snarare än informationstexterna som är kopplade till kampanjen).

Obs! Det kostar inget att lägga till en informationstext, men som vanligt debiteras du för klick på din annons.

Ordningen på informationstexterna samt deras längd och resultat beror på hur många informationstexter som visas och om de visas alls med din annons.

Informationstillgångar på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå

• Informationstexter som gäller för alla nivåer i en viss gren av kontot > kampanjen > annonsgruppshierarkin kan visas tillsammans. Informationstexter för en kampanj visas till exempel inte i en annan kampanj.
  • Informationstillgångar bör skapas på en nivå som är relevant för alla efterföljande delar av kontohierarkin.
  • Om en informationstext till exempel gäller för alla annonsgrupper i hela kontot ska informationstexten läggas till på kontonivå.
  • Om en informationstext endast gäller för en del av kampanjerna ska den bara läggas till i de relevanta kampanjerna.
  • Google väljer ut de bästa informationstexterna som maximerar ditt annonsresultat bland de kvalificerade informationstexterna.

Fördelar

• Framhäver vad ditt företag erbjuder: Poängtera populära eller unika aspekter av ditt företag med några få ord eller en enkel fras.
  • Flexibel och anpassningsbar användning: Du kan lägga till informationstexter på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå så att du kan visa både allmän och detaljerad information i dina annonser. Du kan ange datum, veckodagar eller tidpunkter då informationstexterna ska kunna visas.
  • Uppdatera utan att redigera dina annonser: Du kan ändra informationstexterna när som helst så att dina annonser alltid visar aktuella rea- och specialerbjudanden. Dessutom kan du redigera informationstexterna utan att deras resultatstatistik nollställs.
  • Flexibilitet: Ange vilka datum, veckodagar eller klockslag som dina informationstexter kan visas.

Innan du börjar

• Kampanjtyper: Du kan lägga till informationstexter i kampanjer i söknätverket och kampanjer av typen Söknätverket med Display-tillval.
  • Teckenbegränsning: Informationstexterna är begränsade till 25 tecken på de flesta språk respektive 12 tecken på dubbelbyte-språk (som kinesiska, japanska och koreanska).
Obs! Beroende på vilket teckenavstånd, vilken webbläsare och vilken enhet du använder kan du visa upp till tio informationstexter.

Anvisningar

Skapa informationstexter

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  3. Klicka på plusknappen Add och sedan på Informationstext.
  4. Välj nivån där du vill lägga till informationstexten i rullgardinsmenyn Lägg till. Välj mellan nivåerna Konto, Kampanj och Annonsgrupp.
    1. Skapa en ny informationstext: Denna inställning är vald som standard.
      1. Skriv texten i fältet Informationstext.
    2. Använd en befintlig informationstext: Klicka på Använd befintlig.
      1. Välj de informationstexter som du vill använda på listan.
  5. Klicka på Spara.

Redigera informationstexter

1. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  2. En tabell med alla dina tillgångar visas. På rullgardinsmenyn Tabellvy väljer du Koppling.
  3. Välj Informationstext i listan ovanför tabellverktygsfältet.
  4. Leta reda på informationstexten du vill redigera. Klicka på pennikonen Redigera vid informationstexten i kolumnen Informationstillgång och klicka sedan på Redigera.
  5. Du kan ändra den valda informationtexten i fönstret som öppnas.
  6. Klicka på Spara. Ändringarna tillämpas i alla annonsgrupper och kampanjer som delar samma informationstext.

Schemalägga informationstexter

1. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  2. En tabell med alla dina tillgångar visas. På rullgardinsmenyn Tabellvy väljer du Koppling.
  3. Välj Informationstext i listan ovanför tabellverktygsfältet.
  4. Leta reda på informationstexten du vill redigera. Klicka på pennikonen Redigera vid informationstexten i kolumnen Informationstillgång och klicka sedan på Redigera.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Avancerade alternativ.
  6. Klicka på Välj ett datum under Startdatum och välj när informationstillgången ska visas i dina annonser.
    1. Gör likadant för att välja ett slutdatum.
  7. Klicka på Lägg till ett schema för att ange ytterligare tidsperioder då dina informationstillgångar ska visas.
  8. Klicka på Spara.

Ta bort informationstexter

1. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  2. En tabell med alla dina tillgångar visas. På rullgardinsmenyn Tabellvy väljer du Koppling.
  3. Markera kryssrutorna vid informationstexterna du vill ta bort.
  4. Klicka på Ta bort i det blå fältet och välj Bekräfta.

Tips! Rekommenderade metoder

• Tilldela på kontonivå först. Genom att lägga till informationstexter på kontonivå kan du snabbare få bästa möjliga täckning med informationstext, men försäkra dig om att de är relevanta för alla dina kampanjer och annonsgrupper.
  • Ange allmän information om ditt företag. Ange mer allmän information som gäller hela företaget på konto- och kampanjnivå (till exempel ”telefonsupport dygnet runt”) och ge mer specifik information på annonsgruppsnivå (till exempel ”damskidor” eller ”20 % rabatt på kameror”).
  • Var kortfattad. Kortare text innebär att fler informationstexter kan visas i annonserna. Skriv hellre ”Fri frakt” än ”Vi erbjuder fri frakt”.
  • Var specifik. Ge kunderna detaljerad information så att de kan avgöra om du har det de letar efter. Testa ”Endast 0,7 liter per mil” istället för ”Låg bränsleförbrukning”.
  • Teckenbegränsningar. Informationstexten är begränsad till 25 tecken för de flesta språk och 12 tecken för dubbelbyte-språk (som japanska, kinesiska och koreanska). Beroende på vilket teckenavstånd, vilken webbläsare och vilken enhet du använder kan du visa upp till tio informationstexter.