Paikalliset hakumainokset

Voit mainostaa Googlessa yrityksesi toimipisteitä saadaksesi niihin puheluita tai asiakaskäyntejä. Kun ihmiset hakevat mobiililaitteillaan Google.comista tai Google Mapsista lähellä olevia yrityksiä (esim. "kahvila lähellä minua"), he voivat nähdä paikallisia hakumainoksia, joissa kerrotaan toimipisteistäsi. Voit julkaista paikallisia hakumainoksia, kun otat käyttöön sijaintielementit. Paikallisissa hakumainoksissa ei voi käyttää puheluelementtejä.

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisesti paikallisista hakumainoksista. Tutustu lisäksi paikallisten hakumainosten käyttöön Google Mapsissa ja sijaintielementteihin.

Hyödyt

Paikallisista hakumainoksista voi olla esimerkiksi seuraavanlaista hyötyä:

• Enemmän asiakaskäyntejä. Paikallisten hakumainosten avulla voit tavoittaa lähellä toimipistettäsi liikkuvat ihmiset.
  • Lisää puheluita. Voit lisätä paikallisiin hakumainoksiin soittomahdollisuuden, jotta asiakkaat voivat soittaa toimipisteeseesi suoraan mainoksesta.
  • Lisätietoa asiakkaille. Paikallisiin hakumainoksiin sisältyvän linkin kautta asiakkaat päätyvät yrityksesi tietyn toimipisteen sivulle, joka voi sisältää esimerkiksi aukioloajat ja osoitteen sekä asiakkaiden lisäämiä arvosteluja ja valokuvia.

Miten ne toimivat?

Kun joku hakee Google.comista lähellä olevia yrityksiä, toimipisteesi voi näkyä paikallisissa hakutuloksissa ensimmäisenä.

Toimipisteen mainos voi näkyä myös silloin, kun joku tekee vastaavan haun Google Maps ‑mobiilisovelluksessa.

Local search ads on Google Maps for desktop

Automaattisesti ehdotetut mainokset

Kun joku tekee yrityksiin liittyviä hakuja (esim. "öljynvaihto" tai "apteekki") mobiililaitteellaan, hän voi nähdä niihin liittyviä mainoksia Google Mapsin hakutuloksissa. Automaattisesti ehdotettujen mainosten ansiosta hän voi nähdä tarjouksesi jo hakua kirjoittaessaan. Ehdotetut toimipisteet ilmestyvät automaattisen täydennyksen vaihtoehtoihin. Jos hakuun kirjoitetaan esimerkiksi sanan "elokuvat" kolme ensimmäistä kirjainta ("elo"), ehdotuksissa voi näkyä lähellä olevan elokuvateatterin mainos.

Mitä ne maksavat?

Veloitamme normaalin klikkauskohtaisen hinnan seuraavantyyppisistä paikallisten hakumainosten klikkauksista:

• Hae sijainnin tiedot ‑klikkaukset
  • Hae reittiohjeet ‑klikkaukset
  • Mobiililaitteiden soitot klikkaamalla
  • Verkkosivuston klikkaukset