Omat sarakkeet

Pääbanneri, jossa havainnollistetaan omien sarakkeiden käsitettä

Omien sarakkeiden avulla voit tuoda näkyviin tiettyjä asioita Google Ads ‑datastasi. Jos et esimerkiksi halua nähdä kaikkien laitteiden klikkausprosentteja yhdessä sarakkeessa, voit luoda oman sarakkeen, joka sisältää vain tietokoneiden ja mobiililaitteiden klikkausprosentit. Voit räätälöidä omia sarakkeita ja valita niihin tiettyjä datanäkymiä, jotta näet tärkeimmät tiedot nopeasti.

Miksi omia sarakkeita kannattaa käyttää?

Huom. Hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) käyttäjänä voit ylläpitää kampanjoita tehokkaammin luomalla, muokkaamalla ja käyttämällä sarakkeita tietyillä alatason tileillä tai kaikissa kampanjoissa. Voit myös luoda ja ylläpitää sarakemääritelmiä hallinnoijan tilin ja alatason tilin tasolla.

Omat sarakkeet ovat käteviä, jos haluat yhdistää sarakkeita tai nähdä vain osan mittarin datasta. Omien sarakkeiden avulla voit luoda Google Adsin mittareiden pohjalta omia mittareita, jolloin sinulla menee vähemmän aikaa raporttien valmisteluun Google Adsin ulkopuolella. Tässä pari esimerkkiä muista hyödyistä:

• Pääset hyödyntämään monia erilaisia Google Ads ‐datasta laskettuja mittareita.
  • Voit luoda omia sarakkeita ja KPI-laskelmia, jotka täyttävät liiketoiminta- ja raportointitarpeesi ja joissa käytetään asiakkaillesi tuttuja termejä.
  • Voit seurata kaavasarakkeiden avulla, millainen vaikutus kullakin kampanjalla on kaavan mukaiseen tai painotettuun KPI:hin ja budjettiin.
  • Voit nähdä taulukossa rinnakkain mittareiden tietoja useilta eri ajanjaksoilta.
  • Voit yhdistää omia sarakkeita tunnisteisiin, mikä helpottaa erilaisista kampanjoista, mainosryhmistä, mainoksista tai avainsanoista koostuvien ryhmien selaamista.
  • Laskelmat tehdään reaaliajassa, minkä ansiosta omat raportit ovat aina ajan tasalla ja sisältävät tuoreimman datan.

Esimerkki: Matiaksen yrityksessä käytetään Mobiiliklikkausten osuus ‑mittaria, joka kertoo mobiililaitteilla tehtyjen klikkausten määrän jaettuna klikkausten kokonaismäärällä. Tälle mittarille ei ole saraketta Kampanjat-sivulla, joten Matias päättää luoda oman sarakkeen.

• Matias valitsee sarakkeen nimeksi "Mobiiliklikkausten osuus" ja lisää sille kuvauksen: "Tässä sarakkeessa näkyy mobiililaitteilla tehtyjen klikkausten määrä jaettuna klikkausten kokonaismäärällä". Kuvaus kertoo tilin muille käyttäjille, mitä sarake sisältää.
  • Seuraavaksi Matias valitsee Klikkaukset-mittarin ja lisää siihen Laite > Matkapuhelimet ‑suodattimen, jotta hän saa näkyviin vain mobiililaitteilla tehdyt klikkaukset.
  • Hän lisää operaattorin ÷ ja sitten uudelleen Klikkaukset-mittarin, joka edustaa klikkausten kokonaismäärää.
  • Seuraavaksi hän valitsee oikeasta yläkulmasta datamuodoksi Prosentti, jotta sarake näkyy prosenttilukuna.
  • Lopuksi hän tallentaa uuden sarakkeen.

Nyt Matias voi aina halutessaan katsoa tätä mittaria.

Omien sarakkeiden avulla voit käyttää laskentataulukon ominaisuuksia, kuten funktioita, suoraan Google Adsissa. Lue lisää omien sarakkeiden luomisesta.

Tavallisten Google Ads ‑sarakkeiden tapaan myös omia sarakkeita voi suodattaa, lajitella ja ladata sekä käyttää tilastotaulukon yläpuolella olevan tulosyhteenvetokaavion muokkaamiseen. Lue lisää taulukoiden ja kaavioiden muokkaamisesta.