Klanten targeten in de buurt van een adres met behulp van locatiecomponenten

In advertenties op Google kunnen uw bedrijfslocaties worden vermeld en gebruikers worden aangemoedigd uw bedrijf te bellen of te bezoeken. Wanneer mensen op Google of Google Maps zoeken naar bedrijven in de buurt (bijvoorbeeld 'koffie in de buurt'), kunnen lokale zoekadvertenties met uw bedrijfslocaties worden weergegeven. Stel locatiecomponenten in om lokale zoekadvertenties weer te geven.

Dit artikel is een overzicht van lokale zoekadvertenties. U kunt ook meer lezen over hoe u lokale zoekadvertenties toont op Google en over locatiecomponenten.

Voordat u begint

Als u gesprekken voor uw lokale bedrijf wilt ontvangen, gebruikt u locatiecomponenten in plaats van belcomponenten.

Voordelen

• U ontvangt meer winkelbezoek. Loop geen klanten in de buurt van uw locatie mis.
  • Mensen bellen uw bedrijf. Met lokale zoekadvertenties kunt u gebruikers de mogelijkheid bieden om de weergegeven bedrijfslocatie via het bijbehorende telefoonnummer te bellen.
  • U geeft klanten meer informatie over uw bedrijf. Lokale zoekadvertenties linken naar een pagina over uw bedrijfslocatie met openingstijden, adresgegevens, klantrecensies en foto's.

Hoe ze werken op mobiele apparaten

Wanneer gebruikers op Google zoeken naar bedrijven in de buurt, kan uw bedrijfslocatie bovenaan de lokale resultaten worden weergegeven.

Advertenties met uw bedrijfslocatie kunnen ook worden weergegeven als gebruikers vergelijkbare zoekopdrachten uitvoeren in de Google Maps-app.

Hoe ze werken op desktopcomputers

Wanneer gebruikers op Google zoeken naar bedrijven in de buurt en in de lokale resultaten klikken op 'Meer plaatsen', kan uw bedrijfslocatie bovenaan deze lokale resultaten worden weergegeven.

Wat ze kosten

We brengen de standaardkosten per klik (CPC) in rekening voor de volgende typen klikken op lokale zoekadvertenties:

• Klikken op 'Locatiegegevens ophalen'
  • Klikken op Routebeschrijving
  • Klikken op mobiele oproepextensies
  • Websiteklikken