Lägga till Google Analytics-data i Google Ads-rapporter

Aktivera Google-signaler för att även importera konverteringar över flera enheter från Google Analytics. När du har länkat dina Google Analytics- och Google Ads-konton kan du importera Google Analytics-data till Google Ads och se denna data i ditt Google Ads-konto. I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till Google Analytics-kolumner i Google Ads-rapporterna.

Om du vill veta hur du kan använda den här informationen och se andra praktiska tips kan du läsa Om Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.

Innan du börjar

Innan du kan lägga till Google Analytics-data i Google Ads-rapporterna måste du göra följande:

1. Aktivera automatisk taggning i ditt Google Ads-konto.
  2. Länka Google Analytics 4-egendomar och Google Ads Importera webbplatsmätvärden för vyn som du vill se i ditt Google Ads-konto.
  3. Aktivera Google-signaler för att även importera konverteringar över flera enheter från Google Analytics.
  4. Kontrollera statusmeddelandet i kolumnen Åtgärder i rapporttabellen för att se att Google Analytics-data har importerats. Du hittar kolumnen Åtgärder genom att gå till Google Ads, klicka på administratörsikonen Admin Icon, välja Länkade konton och klicka på Google Analytics.
    Obs! I de flesta fall tar det mindre än en timme innan data och kolumner visas i Google Ads, men det kan ta längre tid för större konton.

Lägga till kolumner i Google Analytics-rapporter

För att se Google Analytics-data i Google Ads ska du följa anvisningarna nedan och lägga till Google Analytics-kolumner i dina Google Ads-rapporter.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på fliken där du vill lägga till Google Analytics-kolumner: Kampanjer, Annonsgrupper, Annonser eller Sökord.
  2. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads så att du ser Ändra kolumner för kampanjer.
  3. Välj Google Analytics i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på kryssrutan vid varje kolumn som du vill lägga till.
  5. Klicka på Använd. Nu visas Google Analytics-data i dina Google Ads-rapporter.

Kom ihåg

• Från och med oktober 2019 är Google Analytics-data som samlades in före maj 2016 inte tillgänglig i Google Ads. Gå till Google Analytics om du behöver Google Analytics-data från före maj 2016.
  • Alla som använder ditt Google Ads-konto kan se de importerade Google Analytics-mätvärdena.
  • För att vara säker på att du importerar all inriktad information du behöver är det viktigt att du länkar ditt Google Ads-konto till alla relevanta Google Analytics-vyer. Om ditt Google Ads-konto till exempel innehåller sökord och annonser som är inriktade på målsidor på fyra olika webbplatser är det viktigt att du länkar Google Ads-kontot till en Google Analytics-vy för var och en av de fyra platserna.
  • Du kan endast importera Analytics-information till ditt Google Ads-konto från en vy per egendom från högst tio egendomar.
  • Om du inte taggar samtliga sidor som du vill spåra i Google Analytics blir informationen som samlas in ofullständig.
  • Mätvärden för appegendomar kan inte importeras från Google Analytics.
  • Det går inte att segmentera Google Analytics-mätvärden utifrån vissa dimensioner, till exempel enhet.

Fungerar det inte?

Åtgärda ett länkningsproblem

Kontakta oss om du behöver mer hjälp med Google Analytics i Google Ads.