Over CPV-biedingen (kosten per weergave)

Als u een videocampagne instelt, kunt u bij de volgende campagnedoelen kiezen voor een CPV-biedstrategie:

• Product- en merkoverweging (CPV is beschikbaar voor alle campagnesubtypen)
  • Merkbekendheid en bereik (CPV is alleen beschikbaar voor het campagnesubtype Advertentiereeks)

Met CPV-biedingen betaalt u voor videoweergaven en -interacties (zoals klikken op overlays met call-to-actions, kaarten en begeleidende banners). Een weergave wordt geteld wanneer iemand 30 seconden van uw videoadvertentie bekijkt (of de gehele videoadvertentie als deze minder dan 30 seconden duurt) of wanneer er interactie met de advertentie plaatsvindt, afhankelijk van wat zich als eerste voordoet.

Opmerking: In de rapportage omvat de statistiek voor kosten per weergave alleen kosten die in aanmerking kwamen voor weergaven. Sommige advertentie-indelingen, zoals bumperadvertenties of in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, komen niet in aanmerking voor weergaven.

Met traditionele online tekst- of beeldadvertenties kunnen klanten op internet uw advertentie te zien krijgen, de advertentietekst lezen en op uw URL klikken om rechtstreeks naar uw site te gaan. Dit type interactie houdt geen rekening met interactieve content zoals videoadvertenties. Met CPV en de rapportagefunctie voor videoadvertenties kunt u evalueren hoe betrokken kijkers zijn bij uw content, waar ze uw video's bekijken en wanneer ze ophouden met het bekijken van uw content.

In dit artikel wordt beschreven hoe CPV-biedingen werken.

Hoe het werkt

Als u een CPV-bod wilt instellen, geeft u bij het instellen van uw campagne (of advertentiegroep) het hoogste bedrag op dat u bereid bent te betalen voor een weergave. Uw bod wordt uw maximum CPV-bod, of gewoon 'max. CPV', genoemd. Dit bod is van toepassing op alle advertenties in een advertentiegroep.

Voorbeeld

Als een weergave van uw video u 25 cent waard is, kunt u € 0,25 instellen als uw max. CPV-bod. Dit houdt het volgende in:

• Voor een in-stream advertentie betaalt u een maximum van € 0,25 wanneer een kijker 30 seconden van uw video bekijkt (of de gehele video als deze korter dan 30 seconden is) of een interactief element gebruikt, afhankelijk van wat er als eerste gebeurt. Interactieve elementen omvatten overlays met call-to-actions (CTA's), kaarten, begeleidende banners en links naar uw site of mobiele app.

• Voor een in-feed videoadvertentie betaalt u maximaal € 0,25 wanneer iemand op de thumbnail of titel van een videoadvertentie klikt en uw video begint te bekijken.

U kunt ook een lager bod voor uw in-feed videoadvertenties instellen dan voor uw InStream-advertenties.

Bepalen welk max. CPV-bodbedrag u wilt instellen

Hoe weet u welk bedrag u voor uw max. CPV moet instellen? U kunt dit bedrag baseren op de schattingen die we weergeven voor het bereik wanneer u uw targetinginstellingen en max. CPV selecteert tijdens het opzetten van een nieuwe campagne (of wanneer u uw advertentiegroepen later beheert). U kunt dit ook baseren op uw kennis van uw bedrijf en de waarde van een weergave.

Wat u moet betalen

Uw max. CPV-bod is het hoogste bedrag dat in rekening kan worden gebracht voor een videoweergave, maar dit maximale bedrag wordt niet altijd in rekening gebracht. Waar mogelijk, proberen we alleen het bedrag in rekening te brengen dat nodig is om uw advertentie op de pagina weer te geven. Het definitieve bedrag dat u betaalt voor een weergave, wordt de werkelijke CPV genoemd.

De werkelijke CPV is vaak lager dan de max. CPV, omdat u bij de Google Ads-veiling nooit meer betaalt dan wat nodig is voor een hogere positie dan de adverteerder die meteen onder u staat.

Er zijn 2 elementen die de werkelijke CPV beïnvloeden die u betaalt: de kwaliteitsscore en advertentierangschikking. De kwaliteitsscore geeft aan hoe relevant uw advertentie is voor de klant en omvat meerdere prestatiefactoren zoals weergavepercentages. Zodra de kwaliteitsscore is bepaald, wordt deze vermenigvuldigd met uw maximum-CPV-bod om de positie van uw advertenties te bepalen ten opzichte van andere adverteerders. Dit wordt advertentierangschikking genoemd.

Zodra de positie voor alle advertenties is bepaald, wordt de werkelijke CPV voor uw advertentie gebaseerd op een berekening waarbij rekening wordt gehouden met de advertentierangschikking van de bieder onder u en uw kwaliteitsscore.

De advertentie met de hoogste positie wint en de kosten voor een videoweergave van deze advertentie (de werkelijke CPV) liggen net boven het CPV-bod van de advertentie op de volgende positie.

Voorbeeld

Stel dat uw max. CPV € 5 is en dat er 2 andere adverteerders met dezelfde kwaliteitsscore samen met u deelnemen aan de veiling. De ene biedt een max. CPV van € 1 en de andere een max. CPV van € 3. Aangezien niemand hoger biedt dan € 5, bent u de hoogste bieder. We brengen echter geen € 5 aan u in rekening als uw grootste concurrent slechts € 3 biedt. In dat geval betaalt u € 3,01. € 3,01 is uw werkelijke CPV.

Hoe CPV van invloed is op uw advertentierangschikking

Het max. CPV-bod dat u instelt, bepaalt hoe groot de kans is dat uw advertentie de veiling wint en aan kijkers wordt weergegeven. Voor in-feed videoadvertenties die in de zoekresultaten van YouTube worden weergegeven, kan dit ook van invloed zijn op de positie van uw advertentie ten opzichte van andere advertenties op de pagina met zoekresultaten.

Bij een hogere max. CPV neemt de kans toe dat uw advertentie wordt weergegeven en dat uw advertentie op een hogere positie wordt weergegeven in vergelijking met andere advertenties (indien van toepassing).