Testing av landingssider med Google Analytics

Med Google Optimize kan du teste hvor godt sider bidrar til at de besøkende utfører bestemte handlinger – som å kjøpe et produkt. Dermed kan du øke inntektene dine og få størst mulig utbytte av alle de besøkende på nettstedet ditt.

Hva er Google Optimize?

I Google Optimize kan du teste ut ulike varianter av sidene på nettstedet ditt for å se hvordan endringene påvirker atferden til de besøkende der. Etter testingen kan du finstemme sidene for å få flere viktige hendelser, registreringer for nyhetsbrevet eller hva enn du måtte ha som konverteringsmål på nettet.

Følg veiledningen i artikkelen Knytt Optimize sammen med Analytics for å knytte Optimize-beholderne dine sammen med Google Analytics 4-områder.

Hva kan man gjøre med Google Optimize?

Med Google Optimize kan du:

• sammenligne resultatene fra ulike nettsider med et tilfeldig utvalg av besøkende
  • velge hvilken type mål du vil teste
  • spesifisere hvor mye av nettstedtrafikken som skal være involvert i eksperimentet

Et eksempel på hvordan Google Optimize kan brukes til å forbedre resultater

Tenk deg at du har et nettsted der du selger vasketjenester. Du tilbyr enkel rengjøring, grundig rengjøring og nedvasking. Du bruker Google Ads-kontoen din til å annonsere for nedvasking, fordi det er den mest lønnsomme tjenesten du tilbyr. For å øke bedriftens avkastning og fortjeneste vil du at flere skal velge dette alternativet.

Akkurat nå er det slik at folk som klikker på annonsen for nedvasking, kommer til en landingsside med oversikt over de tre rengjøringsalternativene du tilbyr. Siden dette er annonsens destinasjonsadresse eller endelige nettadresse, er det ikke fortrinnsvis denne siden du bør teste ut. For testing i Google Optimize oppretter du flere nye versjoner av denne nettsiden: én med store, røde bokstaver som selger nedvasking, én hvor du forteller om fordelene ved nedvaskingen, og én hvor du plasserer et ikon ved siden av linken de kan følge for å kjøpe nedvasking.

Når du har laget og startet eksperimentet, får et tilfeldig utvalg av de besøkende på nettstedet se én av de fire ulike sidene, inkludert den opprinnelige nettsiden, når de går til den aktuelle destinasjonsadressen eller endelige nettadressen. Så er det bare å vente og se hvilken side der flest besøkende kjøper nedvasking.

Når du har funnet ut hvilken side som gir best resultater, kan du la alle de besøkende på nettstedet ditt se den.

Linker til relatert innhold