Ubrukte betalinger, justeringer og tapte betalinger

Merk: Denne artikkelen gjelder for Google Ads-kontoer der betalingsinnstillingen for månedlig fakturering brukes. Hvis du bruker manuell eller automatisk betaling, kan du finne ut hvordan du kan løse problemer med avviste betalinger i Google Ads.

Av og til kan ikke betalinger eller justeringer godskrives kontoen din fordi det ikke finnes nok informasjon om hvilken konto eller faktura som henholdsvis skal motta betalingen eller justeres. Enkelte ganger går også betalinger tapt i forbindelse med overføringen til Google.

Når det finnes en ubrukt betaling eller justering i kontoen din, får du se et varsel ved siden av Skyldig beløp på faktureringssidene. Du kommer dit ved å klikke på faktureringsikonet Faktureringsikon og så velge Sammendrag. Hvis betalingen er tapt, må du kontakte innkrevingsteamet oppført på den månedlige fakturaen eller oppgitt nedenfor.

Generelt alias for innkrevingsteamet: collections@google.com

Ubrukte justeringer

Hvis du har ubrukte eller ubehandlede justeringer, for eksempel beløp som ennå ikke er oppført på en faktura, har du to alternativer for plassering av disse beløpene:

• Neste gang du betaler en faktura, kan du trekke den ubrukte justeringen fra totalbeløpet. Hvis du for eksempel har NOK 530 i ubrukte justeringer og en åpen faktura på NOK 2000, kan du betale NOK 1470 (NOK 2000–NOK 530), så lukker vi fakturaen. Husk å trekke fra det helt nøyaktige beløpet – ellers vet vi ikke at du ønsker å benytte beløpet.
  • Send en e-post til det lokale Google Ads-innkrevingsteamet der du forteller hvordan du ønsker at de ubrukte justeringene skal benyttes. Du kan for eksempel be om at betalingen deles i to og brukes på to forskjellige åpne fakturaer. Pass i så fall på å ta med fakturanumrene og beløpene du skal faktureres med på hver enkelt faktura.

Kontakt innkrevingsteamet

Generelt alias for Googles innkrevingsteam: collections@google.com

Merk: Du kan betale hele eller deler av en faktura med bonuser utstedt for det samme produktet i den samme valutaen. Finn ut hvordan du betaler fakturaer med bonuser.

Hvis en betaling går tapt

Hvis en betaling går tapt, må du sende en e-post til det lokale innkrevingsteamet. Legg ved et betalingsbevis som dokumenterer at betalingen er gjennomført. Dokumentasjon på betaling kan være et skannet bilde eller et skjermbilde av en bankoverføringskvittering, bankkontoutskrift, kontoutskrift for kredittkort eller utskrift fra bank- eller kredittkortkontoen din på nettet.

Dokumentasjonen på betaling bør også inneholde følgende informasjon:

• datoen da overføringen ble foretatt – og hvis det lar seg gjøre, ber vi deg om å inkludere alle transaksjoner i de 5 dagene før og etter betalingen
  • beløpet og valutaen for betalingen
  • Mottakeren av pengene, dvs. Google Ads.
  • navnet på banken som sendte deg overføringen

Av sikkerhetshensyn bør du stryke over sensitiv informasjon på bankkontoutskriften eller kontoutskriften for kredittkortet, spesielt hele bankkontonummeret eller de åtte midterste sifrene i kredittkortnummeret.

Fremgangsmåten videre