Eri kampanjatyypeissä käytettävät mainosmuodot

Käytettävissä olevat mainosmuodot vaihtelevat kampanjan tyypin (Sovellus-, Display-, Discovery-, Maksimitulokset-, Haku-, Shopping- ja Videokampanja, Paikallinen kampanja sekä Älykäs kampanja) ja kampanjan tavoitteen (esim. Videokampanjoissa "Lisää konversioita" tai Sovelluskampanjoissa "Sovellusasennukset") mukaan. Lue lisää käytettävissä olevista eri kampanjatyypeistä. Mainoksesi voivat näkyä monenlaisilla laitteilla, esim. mobiililaitteilla, tietokoneilla tai televisioissa.

Jokaisella mainosmuodolla on omat etunsa: esimerkiksi tekstimainokset ovat helppokäyttöisiä ja edullisia, ja videomainoksilla puolestaan voi kertoa värikkäitä tarinoita. Voit käyttää erityyppisiä mainoksia samalla Google Ads ‑tilillä ja joskus jopa samassa kampanjassa.

Google Ads ‑tilillä käytettävissä olevat mainosmuodot

Seuraavassa kuvataan eri mainosmuotoja ja niiden etuja:

Teksti

Kuvaus:

Vain sanoja.*

Mainosmuodon kaavio: Tekstimainos

Tärkeimmät edut: Voit ylläpitää mainoksia nopeasti ja helposti. Tavoitat Google-hakuja tekeviä asiakkaita. Käyttämällä mainoslaajennuksia voit antaa lisätietoja ja yhteystietosi, joilla teet tekstimainoksistasi entistä osuvampia asiakkaille.

Responsiivinen

Kuvaus:
Responsiivisten mainosten koko, ulkoasu ja muoto mukautuvat käytettävissä olevan mainospaikan mukaan automaattisesti. Responsiiviset mainokset voidaan muuttaa teksti- tai kuvamainoksiksi.
Mainosmuodon kaavio: Responsiivinen mainos

Tärkeimmät edut:

• Voit vain muutamassa minuutissa luoda mainoksia, jotka sopivat lähes mihin tahansa mainospaikkaan. Lisäksi responsiiviset mainokset voivat näkyä natiivimainoksina. Natiivimainokset tehostavat mainontasi vaikutusta, sillä ne sulautuvat paremmin julkaisijan verkkosivustolle.
  • Responsiiviset hakumainokset ovat tekstipohjaisia mainoksia, joissa testataan automaattisesti erilaisia sisältöyhdistelmiä ja selvitetään, mitkä yhdistelmät toimivat parhaiten.
  • Responsiivisia Display-mainoksia voidaan käyttää Display-kampanjoissa, ja ne luovat automaattisesti mainosyhdistelmiä lataamistasi sisältökohteista.

Kuva

Kuvaus:
Staattinen JPG- tai PNG-muoto tai animoitu grafiikka GIF-muodossa.
Mainosmuodon kaavio: Kuvamainos

Tärkeimmät edut: Voit esitellä tuotettasi tai palveluasi visuaalisesti. Tavoitat asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla.

Sovelluskampanjamainokset

Kuvaus:
Kasvata sovelluslatausten määrää ja aktivoi käyttäjiä sovelluskampanjamainoksilla.
Mainosmuodon kaavio: Sovelluksen kampanjamainos

Tärkeimmät edut: Voit ohjata asiakkaat lataamaan sovelluksesi sovelluskaupasta tai sisällyttää täsmälinkin suoraan sovellukseesi. Voit tavoittaa asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa tai kun he tekevät hakuja Googlessa (myös Google Playssa). Huom. Mainokset näkyvät vain laitteilla, jotka tukevat tarjoamaasi sisältöä.

Video

Kuvaus:
Verkossa näkyvät videomainokset. Käytä erillisiä videomainoksia tai lisää mainoksia suoratoistovideosisältöön.
Mainosmuodon kaavio: Videomainos

Tärkeimmät edut: Voit tarjota monipuolisen ja aktivoivan asiakaskokemuksen. Tavoitat asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla.

Shopping-tuotemainokset

Kuvaus:
Shopping-mainoksissa näkyy tuotteesi kuva, nimi, hinta, kaupan nimi ja muita tuotetietoja.
Mainosmuodon kaavio: Shopping-tuotemainokset

Tärkeimmät edut: Voit esitellä mainoksessa tuotettasi henkilöille, jotka ostavat kyseisen tuotteen tai muita vastaavia tuotteita verkosta.

Vain soitto ‑mainokset

Kuvaus:
Mainosmuodon kaavio: Soittomainokset

Tärkeimmät edut: Voit lisätä puheluita yritykseesi mainoksilla, jotka sisältävät puhelinnumerosi. Käyttäjät voivat klikata näitä mainoksia ja soittaa sen jälkeen suoraan yrityksellesi. Näitä mainoksia näytetään vain laitteissa, joilla voidaan soittaa puheluita. Mainokset voidaan myös sovittaa pienemmille näytöille piilottamalla niistä mitä tahansa kenttiä.

* Tekstimainokset voivat näyttää erilaisilta Display-verkostossa.