Over advertentiebereik

Advertentiebereik is een schatting van het aantal mensen in een locatietarget, op basis van het aantal ingelogde gebruikers.

U kunt deze bereikaantallen gebruiken om een idee te krijgen van hoeveel mensen u met uw Google Ads-advertenties kunt bereiken in een geografisch gebied.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het advertentiebereik wordt geschat en wat er gebeurt als u met uw locatietarget slechts een beperkt aantal mensen kunt bereiken.

Hoe het werkt

Met bereik kunt u schatten hoeveel klanten uw advertenties kunnen zien in Maastricht of Limburg, of het aantal mensen dat uw advertentie ziet in Den Haag en Rotterdam met elkaar vergelijken. U kunt deze schattingen gebruiken om te bepalen of u de juiste gebieden target of dat u andere gebieden moet selecteren waar voldoende bereik is.

Mogelijk vindt u locaties met een beperkt bereik, wat betekent dat advertenties die deze locatie targeten, mogelijk een beperkter publiek hebben.

Tip

Dit geschatte bereik mag alleen worden gebruikt als algemene richtlijn om het relatieve aantal gebruikers in een locatietarget te bepalen in vergelijking met andere locatietargets.

Hoe het wordt geschat

Bereik in Google Ads is gebaseerd op een schatting van het aantal gebruikers van Google-services binnen het opgegeven geografische gebied. Daarom kan het bereikcijfer in Google Ads aanzienlijk verschillen van gegevens uit bevolkingsonderzoeken of andere bronnen. Dit komt omdat diverse factoren hierbij een rol spelen, zoals de volgende:

• Aantal accounts dat per persoon wordt gebruikt
  • Aantal tijdelijke bezoekers aan een geografische locatie
  • Tijd die elke persoon op een website doorbrengt
  • Aantal ingelogde gebruikers
  • Bezoeken aan zoekpartners of het Google Display Netwerk die niet zijn opgenomen in de geschatte bereikcijfers

Tip

Het bereik geeft een schatting van het totale aantal mensen dat u mogelijk kunt bereiken met uw advertenties, maar niet van het aantal vertoningen dat uw advertenties in totaal kunnen ontvangen.

Locaties met beperkt bereik

Bij sommige locaties ziet u de waarschuwing 'Beperkt bereik' in Google Ads. Beperkt bereik betekent dat we aan een geselecteerde geografische locatie geen gebruikers kunnen koppelen op basis van hun IP-adres (Internet Protocol). Mogelijke redenen hiervoor zijn een gering aantal gebruikers op de locatie of de kwaliteit van de informatie over IP-adressen en hun locatie.