Om beskedaktiver

Med beskedaktiver kan du konfigurere et annonceaktiv eller en annonceknap med dine responsive søgeannoncer i Google Ads. Når konfigurationen er fuldført, omdirigeres brugerklik til WhatsApp, så kunderne kan starte en samtale med din virksomhed. Beskedaktiver kan bruges sammen med søgekampagner og Performance Max-kampagner i Brasilien eller Indien.

Bemærk! Beskedaktiver er i øjeblikket i beta. Hvis du ikke kan få adgang til denne funktion, er den muligvis ikke tilgængelig for dig endnu.

På denne side kan du læse om følgende

Før du begynder

Hvis du vil bruge beskedaktiver, skal du sørge for at gøre følgende. Du kan se fremgangsmåden til konfiguration af beskedaktiver i sektionen Vejledning nedenfor.

• Konfigurer din WhatsApp for Business-app eller WhatsApp for Business-platformen til at angive et telefonnummer til beskedaktivet.
  • I konfigurationen af beskedaktiver i Google Ads skal du vælge landet for dit WhatsApp-nummer og angive et aktivt WhatsApp-virksomhedsnummer i feltet "Indtast WhatsApp-telefonnummer".
  • Under "Startmeddelelse" skal du skrive en meddelelse, der overholder Google Ads-politikkerne.
  • Tjek, at WhatsApp ikke nævnes i dine overskrifter. Hvis du omtaler WhatsApp i en overskrift, kan det resultere i, at klik omdirigeres til din webside.

Husk!

Under oprettelsen af beskedaktivet skal du vælge "Konverteringer" som dit budmål. Hvis du har konverteringsbaseret budgivning som dit primære mål, skal du angive maks. antal konverteringer eller målpris pr. handling, hvis du vælger værdibaseret budgivning, og angive mål-ROAS og maks. konverteringsværdi. Få flere oplysninger om, hvordan du fastsætter en budstrategi ud fra dine mål.

Sådan fungerer det

Sms-annoncer vises på både Android og iOS som en udvidelse til dine tekstannoncer. Når dit beskedaktiv vises på Googles søgeresultatside, kan kunderne se følgende:

• Overskrifter
  • Beskrivelser
  • Webadresse
  • Dit beskedaktiv

Hvis en potentiel kunde klikker eller trykker på din overskrift, omdirigeres vedkommende til dit website. Hvis en potentiel kunde klikker eller trykker på din besked med opfordring til handling eller knap, starter vedkommende en WhatsApp-samtale med dig.

Bemærk! Ingen andre aktivtyper aktiveres, når beskedknappen vises. Det betyder, at dine beskedaktiver ikke viser opkald, kundeformularer eller andre aktivtyper.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Føj beskedaktiver til en ny kampagne

1. Klik på knappen Opret Create Button på din Google Ads-konto, og vælg derefter Kampagne.
  2. Vælg "Kundeemner" som kampagnemål.
    • Bemærk! Du bør bruge dine eksisterende konverteringsmål på kontoniveau i første omgang. Når din kampagne har genereret én konvertering, har du mulighed for at tilføje konverteringsmålet "Kundeemner baseret på kundebeskeder" som et mål på kontoniveau. Fremover vises konverteringsmålet "Kundeemner baseret på kundebeskeder" på din konto for efterfølgende kampagneopsætninger.
  3. Når du har bekræftet dine konverteringsmål, skal du vælge Søgekampagne eller Performance Max som kampagnetype og derefter klikke på Fortsæt.
  4. Vælg "Få beskeder via dine annoncer" som den metode, du gerne vil nå dit mål på.
  5. Klik på Fortsæt for at færdiggøre oprettelsen af din kampagne.

Føj beskedaktiver til en eksisterende kampagne

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Vælg den kampagne, du vil føje et beskedaktiv til, og klik derefter på tandhjulsikonet for at åbne vinduet "Indstillinger".
  5. Klik på Mål i vinduet "Indstillinger", og vælg målet "Få beskeder via dine annoncer".
  6. Klik på Gem.
    • Bemærk! Når din kampagne har genereret én konvertering, har du mulighed for at tilføje konverteringsmålet "Kundeemner baseret på kundebeskeder".

Sådan konfigurerer du beskedaktiver

Når du har føjet aktiver til din kampagne, kan du konfigurere dine beskedaktiver på 2 måder:

• Fra Google Ads-kontoniveauet
  • Fra menuen til oprettelse af din Google Ads-kampagne

Konfigurer beskedaktiver fra kontoniveau

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på den blå plusknap , og vælg Besked.
  5. Angiv et WhatsApp-nummer og en startmeddelelse, der skal vises sammen med din annonce.

Konfigurer beskedaktiver under oprettelsen af kampagnen

1. Følg vejledningen på din Google Ads-konto for at oprette en søgekampagne eller Performance Max-kampagne.
  2. Klik på Beskeder i sektionen "Flere aktivtyper" under oprettelsen af din kampagne.
  3. Angiv et WhatsApp-nummer og en startmeddelelse, der skal vises sammen med din annonce.

Rapportering

Almindelig Google Ads-rapportering understøttes for beskedaktiver. Du kan finde oplysninger om følgende metrics på din Google Ads-konto eller i værktøjet til rapportredigering.

Standardmetrics

• Eksponeringer
  • Klik
  • Pris
  • CTR (klikrate)
  • CPC (cost-per-click) – pris pr. klik
  • Konverteringer
  • Visningskonverteringer
  • Offlinesporing, herunder rate for butiksbesøg/butikssalg
    • Understøttes for forhandlere, der allerede bruger butiksbesøg/butikssalg i Google Ads.

Find og løs problemer med visning

Hvis dine aktiver ikke vises, er de muligvis begrænset af Google Ads-annonceringspolitikkerne. Vi anbefaler, at du gennemgår politikkerne for at afgøre, om du overtræder politikkerne. Følgende typer indhold kan være begrænset på baggrund af politikkerne for søgeannoncer:

• Seksuelt indhold
  • Gamblingrelateret indhold
  • Misbrug af personlige oplysninger
  • Affilieret netværk/formidlingssite til kundeemner
  • Sundhed og medicin
  • Utilgængelige tilbud
  • Alkoholrelateret indhold
  • Politisk indhold
  • Varemærker

Få flere oplysninger om, hvad der sker, hvis du overtræder vores politikker.

Hvis dine annoncer er blevet rapporteret eller markeret som en følsom kategori, foreslår Google, at du fjerner indholdet og indsender det til gennemgang igen. Hvis problemet fortsætter, kan du kontakte os for at få yderligere support.

Hvis intet er blevet markeret som en følsom kategori, men din kampagne stadig ikke viser eksponeringer, skal du gennemgå dine indstillinger for kontomål for at bekræfte, at du ikke bruger et tidligere kampagnemål, f.eks. "Kundeemner baseret på kundebeskeder (Google-hostet). Det anbefales, at du bruger kontomålet "Kundeemner baseret på kundebeskeder".