Over het ABCD voor effectieve videoadvertenties

De 4 principes voor effectieve YouTube-videoadvertenties zijn Attention (Aandacht), Branding, Connection (Contact) en Direction (Sturing). In dit artikel worden de belangrijkste ABCD's en de principes per marketingdoel uitgelegd, zodat u beter presterende videoadvertenties voor YouTube kunt maken.

Ontdek meer informatie over specificaties voor videoadvertenties voor videospecificaties en veilige zones.

Op deze pagina

Voordelen

• Pas richtlijnen toe op campagnes van elk formaat.
  • Verfijn de uitvoering van uw advertentiemateriaal met richtlijnen op basis van gegevens.
  • Verhoog de kans op verkopen op de korte termijn met tot wel 30% en een 17% hogere bijdrage aan uw merk op de lange termijn.*

*Bron: Google/Kantar, The Short & the Long of ABCDs Effectiveness, Global, april 2021.

Belangrijkste ABCD's

Principe Richtlijnen

Attention (aandacht)

Trek de aandacht en houd deze vast met een meeslepend verhaal.

• Begin gelijk goed: Kom snel tot de kern van het verhaal en gebruik een prettig tempo en ingezoomde beelden om kijkers in het verhaal te trekken.
  • Ondersteun het verhaal met audio en tekst in beeld: Versterk uw boodschap met audio en tekst. Zorg dat de elementen niet met elkaar om de aandacht strijden.
  • Gebruik heldere visuele elementen met een hoog contrast: Zorg dat visuele elementen zijn geoptimaliseerd voor alle apparaten.

Branding

Pas uw branding vroeg, vaak en duidelijk toe.

• Laat de branding vanaf het begin vaak zien: Introduceer uw merk of product vanaf het begin en blijf het tonen.
  • Versterk de promotie met audio: Vermeldingen van een merk verbeteren de prestaties van visuele elementen op het scherm.
  • Overweeg al uw merkitems: Gebruik verschillende merkelementen die passen bij uw boodschap en doel.

Connection (Contact)

Laat mensen iets denken of voelen.

• Maak het verhaal persoonlijk: Laat mensen u helpen een beter productverhaal te vertellen en uw consumenten aan te spreken.
  • Gebruik een gerichte boodschap: Laat niet te veel zaken aan bod komen in uw advertentie. Houd de boodschap en het taalgebruik gefocust en simpel.
  • Spreek kijkers aan: maak gebruik van emotionele instrumenten en storytellingtechnieken zoals humor, verrassing en het prikkelen van de nieuwsgierigheid.

Direction (Sturing)

Stimuleer gebruikers om actie te ondernemen.

• Voeg een call-to-action (CTA) toe: Voeg een CTA toe om een specifiek doel te bereiken. Geef aan wat u wilt dat kijkers doen.
  • Zet CTA's kracht bij met audio: Versterk uw CTA op het scherm met een voice-over om ervoor te zorgen dat de volgende stap duidelijk is.

Meer informatie over het basisprincipes voor effectieve videoadvertenties

ABCD's per marketingdoel

Goede videoadvertenties beginnen wanneer u de basisprincipes toepast, maar u kunt uw advertenties optimaliseren voor specifieke marketingdoelen. Gebruik richtlijnen op maat voor basisprincipes om uw advertenties aan te passen en de doelen te bereiken die het belangrijkst zijn, of u nu meer bekendheid wilt, meer overweging wilt stimuleren, snel actie wilt ondernemen of een combinatie van deze 3 wilt combineren.

Attention (aandacht) Branding Connection (Contact) Direction (Sturing)
Bekendheid: Val op Verhoog het volume door audio te gebruiken om de aandacht van kijkers te trekken Stel uw merk centraal

Geef mensen een centrale rol in het verhaal

Wees anders, maar eenvoudig

Pas kernprincipes toe
Overweging: Toon gebruikers hoe uw product in hun leven past Pas kernprincipes toe Geef het product de hoofdrol

Laat zien hoe het werkt

Wees herkenbaar

Roep een gevoel van urgentie op
Actie: Presenteer een aantrekkelijke call-to-action met de juiste context Pas kernprincipes toe Maak van het product de advertentie Wees duidelijk en concreet Presenteer de CTA nadat de context is ingesteld
Volledige trechter: Optimaliseer de effectiviteit door alle doelen op te nemen Trek de aandacht met audio en focus op elementen die de boodschap overbrengen Begin met een combinatie van merkelementen en eindig met het product Bouw een band op met uw doelgroep om uw product te ondersteunen Gebruik CTA's in uw advertentie en wees directer