Om Smart Bidding

Smart Bidding är automatiska budstrategier som tar hjälp av Googles AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i annonsauktioner. Du kan skapa en automatisk budstrategi för en enskild kampanj eller för flera kampanjer. Så här skapar, granskar eller hanterar du dina budstrategier:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.

Smart Bidding-strategier

Om ditt mål är att öka försäljningen eller få fler potentiella kunder genom att få så många konverteringar som möjligt till en fast budget eller avkastning på investeringen använder du följande strategier:

Om du mäter konverteringsvärden (till exempel priset på försäljningar) och ditt mål är att öka vinsten genom att få så många konverteringar som möjligt till en fast budget eller fast avkastning på annonsutgiften använder du följande strategier:

Varför ska du använda Smart Bidding?

Du får dessa fyra fördelar när du använder Smart Bidding:

• Med Googles AI kan du göra korrekta förutsägelser i hela ditt konto.
  • En mängd kontextsignaler underlättar budoptimeringarna.
  • Med flexibla resultatkontroller kan du anpassa inställningarna efter unika verksamhetsmål.
  • Tydliga resultatrapporter ger djupare insikter i budgivningsresultatet.