Om förbättrad tillgångsrapportering för appkampanjer (beta)

Med förbättrad rapportering av tillgångar får du åtkomst till information på apptillgångsnivå, nya anpassade rapporter och ytterligare mätvärden så att du kan granska och förstå din appkampanjs resultat på tillgångs-, kampanj- och nätverksnivå.

I den här artikeln beskriver vi vad förbättrad tillgångsrapportering är, fördelarna med att använda den och hur det fungerar.

Fördelar

Med förbättrad tillgångsrapportering kan du

• anpassa dina rapporter om dina tillgångar och kampanjer ytterligare så att du kan se den specifika information du behöver.
  • mäta resultatet av dina tillgångar efter tillgångstyp och på kampanj- och nätverksnivå
  • fatta välgrundade beslut som kan optimera resultatet av dina befintliga och framtida tillgångar och kampanjer.

Så fungerar förbättrad tillgångsrapportering

Med rapportredigeraren kan du analysera och presentera din resultatdata på ett mer detaljerat sätt. Du behöver inte ladda ned data i ett separat arbetsblad, utan kan skapa anpassade tabeller och diagram direkt i Google Ads. Med förbättrad tillgångsrapportering får du ännu mer information om dina appkampanjer från rapportredigeraren. Läs mer om hur du skapar anpassade rapporter i rapportredigeraren

Funktioner för anpassad rapportering

Använd dessa befintliga funktioner tillsammans med förbättrad tillgångsrapportering för att få ut mesta möjliga av dina apptillgångsrapporter.

• Datahämtningstider: Eftersom information på tillgångsnivå läses in dagligen kan du få detaljerad information om apptillgångar varje dag.
  • Nedladdning av rapporter: Du kan ladda ned dina rapporter i en mängd olika format, bland annat .csv, .xml och .pdf.
  • Schemaläggning av rapporter: Du kan schemalägga rapporterna så att de regelbundet skickas till dig via e-post.
  • Spara som: Du kan anpassa rapporter genom att lägga till eller ta bort olika mätvärden och dimensioner som du vill. När du sedan klickar på Spara som blir den nya anpassade rapporten tillgänglig.
  • Rapportfiltrering: Du kan filtrera dina rapporter så att du kan se den specifika information du behöver.
  • Instrumentpaneler: Du kan skapa en anpassad översikt och ha flera rapporter tillgängliga i det format du väljer.

Anpassade rapporter

Nya anpassade apprapporter har lagts till i det anpassade rapportområdet i Google Ads.

• Resultat för apptillgångar: Använd den här anpassade rapporten när du vill granska resultatet av dina enskilda apptillgångar efter tillgångstyp.
  • Appkampanjresultat: Den här anpassade rapporten visar det övergripande resultatet av dina appkampanjer.
  • Resultat i appnätverk: Den här anpassade rapporten är till för att granska resultatet av dina appkampanjer per nätverk och se vilka nätverk som ger bäst resultat för din appkampanj.

Ytterligare rapportbrickor

Med förbättrad tillgångsrapportering har följande mätvärden och dimensioner lagts till som rapportbrickor. Du kan använda dem i alla anpassade apprapporter.

Dimensioner

• Apptillgång: Det här är innehållet i tillgången, till exempel webbadressen till en YouTube-video.
  • Apptillgångs-id: Det här är tillgångens unika identifierare.
  • Apptillgångens namn: Detta är namnet på tillgången, om namnet finns. Det kan vara bildfilens namn.
  • Apptillgångens status: Här ser du om tillgången är länkad till den aktuella versionen av annonsen.
  • Apptillgångens status: Det här är tillgångens policygodkännandestatus.
  • Apptillgångens riktning: Detta är tillgångens riktning, oavsett om den är i liggande eller stående format.
  • Apptillgångstyp: Här ser du hur tillgången används i annonsen, oavsett om det är en rubrik, beskrivning eller något annat.

Mätvärden

• Konverteringsfrekvens (installation): Mätvärdet visar antalet installationer som dina annonser får per klick.
  • Konverteringsfrekvens (åtgärd i appen): Visar antalet händelser i appen som dina annonser får per klick.
  • Installationer per (1 000) exponeringar: Med det här mätvärdet visas antalet installationer som dina annonser får per exponering per tusen.
  • Installationer: Visar hur många gånger din app har laddats ned efter att ha interagerat med din annons.
  • Åtgärder i appen: Visar hur många gånger någon utförde en av de konverteringar som spåras i din app för kampanjen.
  • Kostnad/installation: Det här visar hur mycket du spenderar i genomsnitt för varje ny nedladdning av appen. Det är kostnaden dividerat med antalet i kolumnen Installationer.
  • Kostnad/åtgärd i appen: Det här visar hur mycket du spenderar i genomsnitt varje gång någon utför en av dina valda åtgärder i appen. Det är kostnaden dividerat med antalet i kolumnen Åtgärder i appen.
  • Deltagande i installationer: Det här visar hur många installationskonverteringar vi tillskriver dina appkampanjer för installationer (ACi) eller förhandsregistrering (ACpre). Dessa kampanjer räknas som i separata konton och tillskrivs även fortsättningsvis enskilt.
  • Deltog i åtgärd i app: Det här visar hur många konverteringar efter installation som vi tillskriver dina appkampanjer för installationer (ACi) eller engagemang (ACe). Dessa kampanjer räknas som i separata konton och tillskrivs även fortsättningsvis enskilt.
  • Kostnad/deltagande installationer: Här visas kostnaden dividerat med antalet installationer som vi tillskriver dina appkampanjer för installationer (ACi) eller förhandsregistrering (ACpre). Dessa kampanjer räknas som i separata konton och tillskrivs även fortsättningsvis enskilt.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Obs! Förbättrad tillgångsrapportering betatestas för närvarande. Kontakta din Google-representant för mer information.

Så här får du åtkomst till förbättrad tillgångsrapportering

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. I avsnittet Mallgalleri kan du välja mellan följande alternativ, beroende på vilken typ av rapport du vill ha.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Resultatöversikt och välj något av följande:
      • Resultat för appnätverk
      • Resultat för appkampanj
    • Klicka på rullgardinsmenyn Annonser och tillgångar och välj Resultat för apptillgångar.