Övergå från Mål-CPA till Mål-ROAS och byta konverteringsmål (optimering på kontonivå)

På kontonivå kan du byta till ett nytt konverteringsmål eller ändra sammansättningen av det befintliga konverteringsmålet (lägga till eller ta bort konverteringsåtgärder som primära).

Rekommenderade steg

En ikon med en etta inringad av en blå kant. Identifiera det nya eller befintliga konverteringsmål som du vill ange som mål på kontonivå.

1. a. Om du skapar ett nytt konverteringsmål ska du skapa en ny konverteringsåtgärd och ge det samma kategori som det nya konverteringsmålet. Ställ inte in konverteringsmålet som standardmål på kontonivå ännu.
  2. b. Om du ändrar sammansättningen av ett befintligt konverteringsmål (lägger till eller tar bort konverteringsåtgärder) måste du se till att konverteringskategorin är samma som det befintliga målet. Ange inte konverteringsåtgärden som primär ännu.
  3. c. Kontrollera att alla inställningar är gjorda och att värden rapporteras korrekt innan du går vidare till steg 2.

This icon is the number 2 in a red circle. Gör följande beroende på ditt val i steg 1 ovan:

1. a. Byt till det nya konverteringsmålet (som du ställde in som standard på kontonivå) eller
  2. b. Ändra sammansättningen av konverteringsmålet (lägg till eller ta bort konverteringsåtgärder som primära).

This icon is the number 3 in a yellow circle. Fortsätt använda Mål-CPA under cirka tre konverteringscykler (eller fyra veckor) medan Smart Bidding tränas på de rapporterade konverteringsvärdena.

1. a. Ta höjd för resultatvariationer genom att justera CPA-målen.
  2. b. Vi rekommenderar att du ändrar målbeloppen gradvis. Om det är en betydande skillnad i konverteringsfrekvens och volym bör du dock överväga att göra större ändringar av målbeloppen.

This icon is the number 4 in a red circle. Växla till Mål-ROAS och utgå från avkastningen på annonsutgifter under de föregående fyra veckorna (exklusive konverteringsfördröjning) för att beräkna ROAS-målbeloppet.

A number 5 icon with a blue round border. Smart Bidding anpassas till det nya målbeloppet under de kommande två till tre konverteringscyklerna. Justera ROAS-mål och/eller budgetar för att hantera resultatet.

Ett diagram som visar konverteringscykler (del 1).