Set up and manage consent

Problemen met de toestemmingsmodus oplossen

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers die de toestemmingsmodus op hun website hebben geïmplementeerd.

De toestemmingsmodus is een essentieel onderdeel van metingen, omdat deze ervoor zorgt dat u de privacyvoorkeuren van uw gebruikers respecteert. Uw meetinstellingen kunnen echter worden beïnvloed als er sprake is van een onjuiste implementatie van de toestemmingsmodus of als er onvoldoende gegevens zijn om modellering voor de toestemmingsmodus aan te zetten.

Wat u kunt verwachten als de toestemmingsmodus aanstaat

Als de toestemmingsmodus aanstaat, worden er toestemmingsgegevens bijgevoegd voor alle gegevens die u naar Google stuurt. Als de toestemmingsmodus niet eerder op uw website was geïmplementeerd, is er mogelijk sprake van een toename in het aantal conversies.

Er zijn pas impactresultaten zichtbaar in Google Ads nadat de toestemmingsmodus minimaal 7 hele dagen is geïmplementeerd en er aan bepaalde drempelwaarden voor gegevens wordt voldaan. Meer informatie over de impactresultaten van de toestemmingsmodus

Problemen met de toestemmingsmodus oplossen

Als u wilt controleren of de toestemmingsmodus correct is geïmplementeerd, laat u de implementatie van de toestemmingsmodus verifiëren door Tag Assistant.

Selecteer een probleem om instructies voor probleemoplossing te tonen.

Standaardtoestemming niet ingesteld

Het is essentieel voor een juiste implementatie van de toestemmingsmodus om een standaardwaarde in te stellen voor alle parameters voor de toestemmingsmodus. Meer informatie over de toestemmingsvereisten van Google

Als u een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt om een toestemmingsbanner te laden, is het belangrijk dat u standaardwaarden instelt voor ten minste de volgende parameters:

• ad_storage
  • analytics_storage
  • ad_user_data
  • ad_personalization

Als u uw eigen banner onderhoudt, vindt u in de documentatie voor ontwikkelaars meer informatie over hoe u standaardwaarden voor de toestemmingsmodus instelt.

Standaardtoestemming te laat ingesteld

De website moet de standaard toestemmingsstatus instellen voordat tags of andere code de toestemming gebruiken of updaten. Als u de standaardwaarde te laat instelt, heeft dat mogelijk niet het verwachte effect. Meer informatie over de toestemmingsvereisten van Google

Als u een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt om een toestemmingsbanner te laden, is het belangrijk dat uw toestemmingsbanner wordt geladen voordat uw Google-tag gegevens stuurt.

Als u uw eigen banner onderhoudt, leest u hier wanneer u standaardinstellingen voor de toestemmingsmodus instelt.