Een betere streamingfunctionaliteit ontwikkelen met onder andere minder advertentiepauzes

14 december 2023

YouTube is volgens Nielsen bijna een jaar lang de meest bekeken streamingservice in Amerika.

Elke dag krijgen kijkers op YouTube toegang tot een bibliotheek vol content die altijd beschikbaar en altijd vernieuwend is, of het nu gaat om content van 's werelds beste creators, muziekvideo's, NFL Sunday Ticket of films en series die je kosteloos kunt bekijken. YouTube biedt alles wat mensen leuk vinden op één plek en dat op elk scherm.

Naarmate de manier waarop kijkers content kijken op YouTube zich verder ontwikkelt, voegen we nog meer nieuwe functies toe om de streamingfunctionaliteit nuttiger te maken voor kijkers en adverteerders.

Minder advertentiepauzes

Kijkers verwachten voor elk type content dat ze bekijken een andere advertentiebeleving. Als het gaat om lange video's op tv-schermen, geeft 79% van de kijkers de voorkeur aan videoadvertenties die zijn gegroepeerd in plaats van verspreid over de hele video.1

Op basis van deze voorkeur hebben we minder en langere advertentiepauzes getest om voor een vloeiendere kijkervaring op het grote scherm te zorgen. Tijdens de beginfase van deze test met minder en langere advertentiepauzes op verbonden tv's waren de kijksessies van meer dan de helft van de YouTube CTV-streamers 29% langer voorafgaand aan de volgende advertentiepauze.2

Gif of an ad with a note "Fewer ad breaks for this long video"

De verbeteringen worden nu aangeboden aan gebruikers over de hele wereld in selecte langere content op verbonden tv's.

Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste kijkers graag willen weten hoelang een advertentiepauze duurt in plaats van alleen het aantal advertenties dat wordt getoond. Met deze lancering zien kijkers ook de resterende tijd tot het einde van de pauze of kunnen ze doorgaan naar de content. Deze wijzigingen worden binnenkort uitgerold.

Shorts-advertenties voor het grote scherm

Iets meer dan een jaar geleden introduceerden we YouTube Shorts op het grote scherm.

Sindsdien is het aantal kijkers explosief gegroeid. Wereldwijd is het aantal weergaven van YouTube Shorts op verbonden tv's tussen januari en september 2023 met meer dan 100% gestegen.3

We lanceren Shorts-advertenties wereldwijd op verbonden tv's om merken te helpen hun doelgroep makkelijker te bereiken op elke plek waar ze Shorts bekijken.

De kijkerservaring voor Shorts-advertenties op verbonden tv's is hetzelfde als op mobiele apparaten. Kijkers kunnen met de afstandsbediening van hun tv advertenties wegklikken, net zoals bij andere Shorts.

Adverteerders kunnen zonder problemen inzetten op Shorts-advertenties in de woonkamer via videobereikcampagnes, videoweergavecampagnes en Shorts-specifieke campagnes, waaronder YouTube Select Shorts, Eerste positie op Shorts en Trending muziek op Shorts.

YouTube biedt kijkers nagenoeg grenzeloze manieren om connecties te maken en hun passies te ontdekken, van traditionele cultuur en content tot de rijke, gevarieerde cultuur van creators en originele content die je nergens anders vindt. We blijven luisteren naar onze klanten en blijven werken aan de ontwikkeling van een moderne, gestroomlijnde CTV-advertentiebeleving voor kijkers en adverteerders.

Gepost door Romana Pawar, Director, Product Management, YouTube-advertenties

1. Google/YouTube via Qualtrics, VS, Deep Ad Pod Messaging Survey, n=312 volwassenen, augustus 2022
2. Google/YouTube, interne gegevens, oktober 2023
3. Google/YouTube, interne gegevens, januari t/m september 2023