Om rapporten om hotelldestinasjoner

Merk: Denne rapporten blir tilgjengelig i desember 2023. Dataene blir tilgjengelige fra 7. november 2023.

I rapporten om hotelldestinasjoner kan du se annonsedekningen du har eller resultatene du oppnår i bestemte destinasjonsmarkeder (f.eks. hoteller i Kirkenes) via hotell- og søkekampanjer.

Annonsører med hotellkampanjer kan åpne den innledende versjonen av rapporten om reisekategorier via Google Ads-rapporteringen. Dermed kan du samle inn resultat- og konkurransestatistikk om søke- og hotellannonser for enhver hotelldestinasjon der du viser annonser, og du kan sortere dataene etter brukerposisjon og enhetstype.

Fordeler

• Finn de samlede resultatene fra søke- og hotellkampanjer på Google.com etter en automatisk fastsatt reisekategori.
  • Rapporter om resultatverdiene dine i en produktkategori i sin helhet i begge nettverkene.

Slik fungerer det

Google tilordner alle annonsevisningene for en gitt søketerm en destinasjonskategori.

Hvis noen for eksempel søker etter «hoteller i Lillestrøm», kan søket kategoriseres videre som

• hoteller i Norge
  • hoteller i Viken
  • hoteller på Østlandet

Med disse kategoriene kan du deretter rapportere om resultatene du oppnår med søke- og hotellkampanjer. Her er noen av beregningene som er tilgjengelige per destinasjon:

• brukerland
    • Merk: Feltene for destinasjonsland fylles ut for både hotell- og søkekampanjer. Selv om du ikke har hotellkampanjer målrettet mot Storbritannia, kan du likevel se trafikk fra Storbritannia i rapporten. For søkekampanjer fylles disse feltene ut for søk som utløser organiske hotellresultater.
  • enhetstype
  • kampanjedimensjoner
  • konverteringsberegninger (konverteringer, konverteringsverdi, konverteringsverdi per kostnad)

Ikke alle søk er kategorisert. Vær oppmerksom på følgende:

• Det er bare trafikken som utløser annonsene dine, som klassifiseres.
  • Bare hotellspesifikk trafikk klassifiseres.
  • Enkelte søk kan ikke tilordnes etablerte kategorier og er derfor heller ikke klassifisert.
  • Det er bare hotell- og søketrafikk som samsvarer i Søkenettverket, som klassifiseres.
    • Søkekampanjer kan omfatte data fra regioner som ikke er relatert til hoteller.

Det finnes en forhåndsdefinert rapport som kalles «Hotelldestinasjon». Disse dataene er tilgjengelige under «Hotell»-gruppen i rapportredigereren i Google Ads.

Anbefalte fremgangsmåter

Rapporteringen om hotelldestinasjoner kan avdekke muligheter til å optimalisere resultatene på destinasjonsnivå. Men vi anbefaler at du ikke sammenligner resultater fra ulike kanaler direkte. Før du analyserer dataene, er det viktig at du ser etter andre faktorer som kan bidra til naturlige resultatforskjeller mellom søke- og hotellkampanjer. For eksempel:

• kampanjer som er målrettet mot en bestemt beholdning eller bare bestemte steder
  • målretting
  • ulike budstrategier

Her finner du rapporteringen om hotelldestinasjoner

Du kan åpne rapportene om destinasjonskategorier på to måter: enten via de forhåndsdefinerte rapportene eller ved å tilpasse hvilke beregninger du vil se nærmere på, via Rapportredigereren.

Via de forhåndsdefinerte rapportene

Du kan bruke de forhåndsdefinerte rapportene til å finne hotellspesifikke rapporter.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen, som lanseres for alle annonsører i 2024. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i navigasjonspanelet i Google Ads for å finne siden du søker etter.

Slik åpner du forhåndsdefinerte rapporter:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Til høyre for den blå plussknappen ved siden av «Egendefinert» finner du delen «Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner)». Velg «>»-pilen for «Se alle».
  5. Rull ned til Hotell-delen.
  6. Velg Hotelldestinasjon.

Via rapportredigereren

Hvis du bruker rapportredigereren, kan du evaluere resultatene fra søke- og hotellkampanjene dine i ulike annonsegrupper og på ulike kategorinivåer. Du kan også filtrere etter ulike resultatberegninger, for eksempel klikk, kostnad, klikkandel og konverteringer.

Eksempel: Du ønsker å identifisere muligheter for å bedre resultatene innenfor viktige kategorier. Slik gjør du det:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Klikk på den blå plussknappen in øverst til venstre på siden, og velg Tabell, Linjediagram, Stolpediagram, Sektordiagram eller Punktdiagram.
  5. Velg Destinasjon fra sidemenyen til høyre for å se alle kategoriene for hotelldestinasjoner.
  6. Dra og slipp hotellkategorinivåer i Rad-vinduet øverst i tabellen.
  7. Dra og slipp beregningene du vil evaluere, i Kolonne-vinduet.
  8. Identifiser kategorier der du kan få bedre resultater.
  9. Velg Attributter i sidemenyen for å se Kampanjetype.
  10. Dra og slipp Kampanjetype i Rad-vinduet for å få statistikk på kanalnivå.