Generera och redigera bilder med Googles AI

Med hjälp av Googles AI kan du generera nya bilder, ersätta bildbakgrunder, automatiskt förbättra bilder och skapa alla storlekar du behöver för att nå målgrupper i alla Googles annonseringskanaler med Performance Max. Genom att använda Googles AI för bildgenerering kan du spara tid och resurser samtidigt som du producerar bildtillgångar av hög kvalitet som är skräddarsydda för ditt företag och varumärke. Läs mer om genererade bilder i Google Ads.

På den här sidan

Så här öppnar du bildredigeraren

Obs! För närvarande är generering och redigering av bilder med Googles AI endast tillgängligt för användare i USA.

Du kan komma åt bildredigeraren från tillgångsbiblioteket eller från medieväljaren när du väljer bilder till en Performance Max-tillgångsgrupp.

Öppna bildredigeraren

Använd denna metod om du vill generera en ny bild.
  1. Klicka på Verktyg Tools Icon i sidmenyn i ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Tillgångsbibliotek under Delat bibliotek.
  3. Klicka på + Ny och sedan på Bild.
  4. Klicka på Generera och redigera med AI.
  5. Välj hur du vill komma igång med bildredigeraren:
    • Välj bild: Använd en befintlig JPEG- eller PNG-bild. Du kan välja från tillgångsbiblioteket eller ladda upp en bild från datorn.
    • Generera bild: Generera en ny bild från en textprompt med hjälp av Googles AI.

Redigera en specifik bild

Du kan använda denna metod om du hittar en specifik bild som du vill kopiera och redigera, antingen i tillgångsbiblioteket eller när du väljer bilder till en Performance Max-tillgångsgrupp. Detta alternativ kanske inte finns på vissa medieväljarflikar.

1. Håll muspekaren över bilden som du vill redigera.
  2. Klicka på Mer i hörnet av bilden och klicka sedan på Kopiera och redigera med AI.
    • I medieväljaren för Performance Max-tillgångar kan du också klicka på redigeringsikonen Redigera medan du håller muspekaren över dem.
    • Klicka på Kopiera och redigera med AI under Åtgärder när du visar information om en bild i tillgångsbiblioteket.

Dina ändringar görs till en kopia av bilden och originalet förblir oförändrat.

Generera en bild

Om du bestämmer dig för att generera en ny bild ser du några exempel på textpromptar och bilder samt en panel till höger.

1. Skriv en textprompt i panelen till höger som beskriver den bild du vill ha.
  2. Klicka på Generera.
  3. Du kan välja mellan upp till åtta bilder. Klicka på en miniatyr för att se en större version av bilden.
  4. Klicka på Generera fler så genereras fler alternativ. Du kan även redigera prompten efter behov eller kopiera en tidigare prompt till rutan genom att hålla muspekaren över texten och klicka på ikonen för att klistra in Klistra in.
  5. Klicka på Använd när du är nöjd med bilden. Det går sedan att redigera bilden om du vill.

Redigera en bild

När du öppnar en bild i redigeraren visas den som huvudbild med tre versioner i olika storlekar som ytterligare bildformat. Du redigerar huvudbilden, eftersom ändringarna återspeglas i de andra bildformaten.

Högst upp i bildredigeraren finns ett verktygsfält där du kan göra följande när du redigerar en bild.

Verktyg Funktion
Ångra
Gör om
Återställ bild
Zooma in
Zooma ut

Beskära en bild

Bildredigeraren beskär en bild till tre olika storlekar som matchar de rekommenderade bildformaten för liggande, stående och kvadratiska bildtillgångar för Performance Max-kampanjer. Välj en miniatyr i panelen för att se den beskurna versionen av bilden med rätt bildformat. Den beskurna delen av bilden har en rektangulär ram.

Du kan justera det beskurna området så här:

• Klicka och dra i mitten av det beskurna området för att flytta hela det beskurna området.
  • Klicka och dra i ramens hörn för att ändra storlek på det beskurna området. Det beskurna området behåller samma bildformat.

Ta bort eller återställa en bilds bildformat

Du kan ta bort bildformat du inte vill ha:

1. Håll muspekaren över miniatyren för det bildformat du vill ta bort i sidopanelen.
  2. Klicka på beskrivningen Ta bort som visas i hörnet av miniatyren för att ta bort den.
  3. Om du vill återställa ett bildformat som du tidigare tagit bort klickar du på knappen Lägg till Add icon för bildformatet.

Byta ut bakgrunden för en bild

Så här ersätter du bakgrunden i en bild med en anpassad scen som du genererar med hjälp av Googles AI.

1. Klicka på Byt bakgrund.
  2. Om det behövs kan du justera förgrunden genom att välja Ta bort eller Återställ och en penselstorlek. Sedan målar du manuellt över de delar du vill utesluta från eller ta med i förgrunden.
  3. När du har granskat förgrunden klickar du på Nästa.
  4. Skriv en textprompt för att skapa en ny bakgrund. För närvarande stöds endast promptar på engelska. Läs riktlinjerna för hur du skriver effektiva promptar.
  5. Klicka på Generera.
  6. Du kan välja mellan upp till fyra bakgrunder. Klicka på en miniatyr om du vill se bilden med den valda bakgrunden.
  7. Klicka på Generera fler en gång till så genereras fler alternativ. Du kan också redigera prompten efter behov.
  8. Klicka på Använd när du är nöjd med bildens nya bakgrund.
Skicka feedback om en genererad bakgrundsbild
Du kan ge feedback om den genererade bakgrunden.
  1. Håll muspekaren över bakgrundsbilden.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan på Skicka feedback.
  3. Ange information om din feedback och klicka på Skicka feedback.

I det här formuläret kan du berätta om du gillar bilden eller inte. Du kan också nämna varför bilden inte är tillräckligt bra för att läggas till i kampanjen. Du kan även skriva mer om bilden längst ned.

Justera färg

Du kan förbättra bildens färg och ljus med verktyget Justera färg.

Autoredigering

Med Autoredigering justeras bildens ljusstyrka, kontrast och mättnad automatiskt. Med det här alternativet återställs eventuella manuella justeringar.

Manuell justering

• När du använder skjutreglagen för manuella justeringar visas en omedelbar effekt på förhandsgranskningen av bilden.
    • Ljusstyrka
    • Kontrast
    • Mättnad
    • Sepia
    • Nyans
    • Invertera (detta är ett reglage)
  • Om du klickar på ikonen för en manuell justering av en egenskap (till exempel solikonen för Ljusstyrka) återställs den specifika egendomen.
  • Om du klickar på knappen Återställ längst ned ångras alla manuellt justerade egenskaper.

När du har gjort alla justeringar klickar du på Använd.

Spara en bild

När du har redigerat bilden kan du spara den i tillgångsbiblioteket:

1. Klicka på Spara.
  2. Skriv in namnet du vill använda för den redigerade bilden.
  3. Välj de bildformat du vill spara.
  4. Klicka på Spara.

I Google Ads visas bara huvudbilden i tillgångsbiblioteket. Alla ytterligare bildformat som du har sparat är tillgängliga i medieväljaren när du skapar en annons.

Riktlinjer för att skriva effektiva promptar

Följ dessa tips för bästa resultat när du skriver en beskrivning för den nya bakgrunden:

• Använd mer än ett ord. Försök att lägga till adjektiv eller sammanhang till substantiven.
  • Ange flera attribut med kommatecken i stället för ett beskrivande stycke.
  • Ange eventuella ytterligare objekt som du vill ha med i bilden.
  • Ta med stämning, färgschema eller typ av belysning.

Exempel på promptar

• middagsbord med gula blommor i stämningsljus
  • i skogen, optimistisk, varm färgpalett, stillbild från film, filmisk belysning
  • en solid bakgrund med virvlande rosa satäng, studiobelysning, HD
  • en sommarscen utomhus med färgglada blommor, solig dag, starkt ljus

Innehållsbegränsningar

Verktyg för generativ AI i Google Ads är utformade för att automatiskt begränsa skapandet av visst innehåll. Detta inbegriper följande:

Om inga bilder skapades för en prompt som du angav kan du prova att omformulera den på ett sätt som tydligt undviker det innehåll som Google Ads inte är avsett att skapa. Promptar måste anges på engelska.

Vi kan inte garantera att tillgångar som skapas av generativ AI blir godkända enligt annonspolicyn. Det kan hända att tillgångar avvisas i kombination med andra tillgångar eller i enlighet med lokala förordningar.

Granska alla genererade eller föreslagna tillgångar för att kontrollera att de är korrekta, inte är vilseledande och inte bryter mot Googles annonseringspolicyer eller gällande lagar innan du publicerar dem.

Kvalificering

Google begränsar vilka annonsörer som har möjlighet att generera bilder med manuella promptar. Om du inte kan skapa genererade bilder i Google Ads med dina egna promptar kan du kontrollera att du använder Google Ads-gränssnittet på engelska och att ditt konto

• är aktivt och har visat annonser i minst 30 dagar
  • har följt våra policyer under lång tid
  • inte har slutfört verifiering för valannonser
  • inte annonserar i en känslig vertikal (till exempel sexuellt eller politiskt innehåll).

Om ditt konto är ganska nytt kan du se automatiskt föreslagna genererade bilder att granska när du skapar vissa kampanjer även om du inte kan använda dina egna promptar.

Funktioner för att generera bilder lanseras stegvis för kvalificerade annonsörer. Det betyder att funktionerna kanske inte är tillgängliga för dig ännu, även om du i övrigt är kvalificerad.

Säkerhet i samband med genererade bilder i Google Ads

Vi har åtagit oss att upprätthålla våra principer för ansvarsfull utveckling av teknik för generativ AI och högsta standarder för rättvisa, integritet och säkerhet. Vi vidtar flera åtgärder för att kunna vara både djärva och ansvarsfulla, med användbara verktyg för generativ AI i Google Ads.

Googles AI är till exempel utformat för att inte automatiskt föreslå genererade bilder för känsliga vertikaler som politiska annonser eller läkemedelsannonser. Observera att Google Ads-policyn, förutom att begränsa användningen av Googles AI för politiska kampanjer, även kräver upplysning om manipulerad media som laddats upp från tredjepartsverktyg för vissa politiska annonser.

Allt annonsinnehåll omfattas av annonspolicyn, oavsett hur det skapats, och generativ AI-innehåll måste följa samma innehållsstandarder, granskningar och åtgärder vid eventuella policyöverträdelser, inklusive gällande olämpligt innehåll och felaktig framställning.

Alla bilder som genereras av Google Ads har mekanismer som gör att de kan identifieras som genererade, bland annat öppen standard-märkning som visas i verktyg som Google Bildsökning och SynthID som är en omärklig digital vattenstämpel som gör att bilden inte kan manipuleras, till exempel skärmbilder, filter och komprimering.

Vi tar integritet och säkerhet på största allvar, och all information som du skickar till Google för att skapa annonser, inklusive generativ AI, behandlas i enlighet med användarvillkoren för Google Ads och vår integritetspolicy.

Observera att generativ AI är en experimentell teknik och kan visa felaktigt eller stötande innehåll som inte motsvarar Googles åsikter. Förlita dig inte på generativa AI-funktioner i Google Ads för medicinsk, juridisk, ekonomisk eller annan professionell rådgivning. Vi utvecklar och förbättrar våra säkerhetsmetoder allt eftersom tekniken utvecklas.