Over generatieve afbeeldingen in Google Ads

Het kan een uitdaging zijn om veel verschillende componenten voor afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken. Daarom biedt Google Ads generatieve AI-tools waarmee u in enkele seconden nieuwe componenten voor afbeeldingen kunt maken.

U kunt samenwerken met AI van Google om uw visuele, creatieve visie tot leven te brengen door uw eigen prompts in te voeren om nieuwe componenten voor afbeeldingen te maken die zijn afgestemd op uw bedrijf en merk. Google kan ook generatieve afbeeldingen voorstellen die u kunt controleren.

This animation shows how Google Ads Performance Max can create image assets based on your prompts.

Op deze pagina

Tools voor generatieve afbeeldingen gebruiken in Google Ads

In Google Ads vindt u tools voor generatieve AI-afbeeldingen:

• Bij het instellen van een campagne
  • Als u een advertentie of componentengroep bewerkt.
  • In aanbevelingen, zoals een component voor afbeeldingen of een aanbeveling voor advertentiekwaliteit

Zo voegt u bijvoorbeeld een nieuwe gemaakte afbeelding toe aan een Performance Max-componentengroep in uw Google Ads-account:

1. Ga naar de Performance Max-campagne die u wilt bewerken.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu onder Campagnes op Componentengroepen.
  3. Zoek de componentengroep die u wilt bewerken en selecteer Componenten bewerken.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Afbeeldingen en klik op Afbeeldingen genereren.
  5. Voer een beschrijvende tekst in voor het type afbeelding dat u wilt gebruiken en klik op Genereren.

Zo voegt u een nieuwe gemaakte afbeelding toe in Genereren van vraag:

1. Maak een nieuwe campagne voor het genereren van vraag of ga naar de campagne voor het genereren van vraag die u wilt bewerken en klik op het instellingenicoon .
  2. Maak een nieuwe advertentie of klik in de linkernavigatiebalk op de advertentie die u wilt bewerken.
  3. Selecteer in de Advertentiemaker onder Media de knop + Toevoegen voor de afbeelding.
  4. Selecteer het tabblad Gemaakt in de mediakiezer.
  5. Voer de prompttekst in waarin het type afbeelding wordt beschreven dat u wilt gebruiken en klik op Maken.
  6. Selecteer de afbeeldingen die u wilt gebruiken.
  7. Klik op Opslaan.

Voorbeelden van prompts:

• Elegante honden tegen een achtergrond met kleuren
  • Een trouwring met feestdagenthema's op de achtergrond
  • Groenten verspreid over een houten tafel met een wit tafelkleed

Afbeeldingen die automatisch worden gemaakt, zijn gebaseerd op de tekstcomponenten in uw campagne of op uw landingspagina.

Jij hebt de controle. Als u afbeeldingen maakt, of als Google automatisch generatieve afbeeldingen voorstelt, kunt u bepalen welke u aan uw campagnes wilt toevoegen.

Afbeeldingen die u maakt, blijven automatisch 14 dagen in uw account staan. Als u een afbeelding langer wilt bewaren, kunt u deze in een campagne gebruiken of de cursor op de afbeelding plaatsen, het icoon met 3 stippen selecteren en Opslaan in componentenbibliotheek selecteren.

Opmerking: Als u de optie om afbeeldingen te maken niet tegenkomt, controleert u of u voor deze functie in aanmerking komt.

Contentbeperkingen

Generatieve AI-tools in Google Ads zijn ontworpen om automatisch bepaalde content te maken. Bijvoorbeeld:

Als er geen afbeeldingen zijn gemaakt voor een prompt die u heeft ingevoerd, herformuleert u de prompt zodanig dat Google Ads wel content kan maken. Prompts moeten in het Engels worden ingevoerd.

Componenten die door generatieve AI zijn gemaakt, worden niet gegarandeerd goedgekeurd onder het advertentiebeleid. Soms worden componenten afgekeurd in combinatie met andere componenten of in overeenstemming met de lokale regelgeving.

Adverteerders moeten gegenereerde en voorgestelde componenten beoordelen om te zorgen dat ze correct en niet misleidend zijn, en niet het advertentiebeleid van Google en de toepasselijke wetgeving schenden voordat ze worden gepubliceerd.

Deelnamevereisten

Google beperkt welke adverteerders toegang hebben tot de optie voor handmatige beeldgeneratie. Als u niet over de opties beschikt om met uw eigen prompts in Google Ads gemaakte afbeeldingen te maken, controleert u of u de Google Ads-interface in het Engels gebruikt en of uw account:

• Actief is en al minimaal 30 dagen advertenties laat lopen
  • Altijd het beleid heeft nageleefd
  • De verificatie van verkiezingsadvertenties niet heeft afgerond
  • Niet adverteert in een gevoelige branche (bijvoorbeeld seksueel en politiek)

Als uw account nieuwer is, komt u misschien nog steeds automatisch voorgestelde generatieve afbeeldingen tegen die u kunt beoordelen als u bepaalde campagnes maakt, ook als u geen eigen prompts kunt gebruiken.

De mogelijkheden voor beeldgeneratie worden geleidelijk uitgerold voor in aanmerking komende adverteerders. Deze functies zijn dus misschien nog niet beschikbaar voor u, zelfs als u wel in aanmerking komt.

Gebruik van generatieve afbeeldingen die in Google Ads zijn gemaakt

Google investeert in een open web-ecosysteem met nuttige, kosteloze technologieën, zoals generatieve AI. In overeenstemming met ons beleid en onze voorwaarden beperkt Google niet het gebruik van content die is gemaakt met de AI-tools van Google buiten ons ecosysteem.

Onthoud dat u met alle generatieve AI-tools in Google Ads uw eigen ideeën, content en componenten kunt gebruiken om uw eigen marketing en creativiteit te verbeteren.

We ontwerpen en passen meerdere technische maatregelen toe om ervoor te zorgen dat de tools voor generatieve afbeeldingen in Google Ads nieuwe en unieke content genereren. Bovendien gebruiken we op een verantwoorde manier diverse datasets van hoge kwaliteit om onze modellen inzicht te geven in de wereld. Hier vindt u meer informatie.

Veiligheid van generatieve afbeeldingen in Google Ads

We zetten ons in om onze principes voor de ontwikkeling van generatieve AI-technologie op een verantwoorde manier en volgens de hoogste normen van eerlijkheid, privacy en beveiliging te handhaven. We nemen meerdere stappen om gedurfd en verantwoord te zijn met nuttige generatieve AI-tools in Google Ads.

AI van Google is bijvoorbeeld ontworpen om niet automatisch generatieve afbeeldingen voor te stellen voor gevoelige branches, zoals politieke of farmaceutische advertenties. Houd er rekening mee dat het Google Ads-beleid niet alleen het gebruik van de AI van Google voor politieke campagnes beperkt, maar ook vereist dat gemanipuleerde media die via tools van derden voor bepaalde politieke advertenties is geüpload van een kennisgeving wordt voorzien.

Alle advertentiecontent valt onder het Advertentiebeleid, ongeacht hoe deze wordt gemaakt, en generatieve AI-content moet voldoen aan dezelfde contentnormen, beoordelingen en handhavingsmaatregelen voor alle beleidsschendingen, waaronder ongepaste content en verkeerde voorstelling.

Alle afbeeldingen die door Google Ads worden gemaakt, bevatten mechanismen waarmee ze kunnen worden geïdentificeerd als gegenereerd, zoals een open-standaardopmaak die wordt gehanteerd in tools als Google Afbeeldingen zoeken en een SynthID, wat een onzichtbaar, digitaal watermerk is dat bestand is tegen manipulaties van de afbeelding, zoals screenshots, filters en compressie.

We nemen privacy en beveiliging zeer serieus. Alle informatie die u aan Google verstrekt om advertenties te maken, waaronder generatieve AI, wordt behandeld in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden van Google Ads en ons Privacybeleid.

Houd er rekening mee dat generatieve AI experimentele technologie is en onjuiste of aanstootgevende content kan tonen die niet de mening van Google vertegenwoordigt. Vertrouw niet op de functies van generatieve AI in Google Ads voor medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies. Naarmate deze technologie zich verder ontwikkelt, evalueren en verbeteren we onze benadering van veiligheid voortdurend.

Feedback geven

Als u feedback geeft over gemaakte afbeeldingen, helpt u ons AI van Google te verbeteren. Als u feedback wilt geven over een afbeelding, plaatst u de cursor op de afbeelding, klikt u op het vergrootglas en selecteert u Feedback geven in het rechterdeelvenster.

U kunt de gemaakte afbeeldingen ook verbergen. Als u een gemaakte afbeelding wilt verbergen, plaatst u de cursor op de afbeelding, klikt u op het icoon met 3 stippen en selecteert u Verbergen. Nadat u een afbeelding in een campagne heeft gebruikt, kunt u deze niet meer verbergen of er feedback over geven.