Een Performance Max-componentengroep maken met generatieve AI (alleen in het Engels)

Componenten zijn een krachtige tool om campagneprestaties te verbeteren, maar componenten maken kan een van de moeilijkste onderdelen zijn als u een campagne start en optimaliseert.

Met AI van Google maakt u in een paar klikken een Performance Max-componentengroep. Te beginnen met uw website begrijpt AI van Google waar u voor adverteert en kan het tekst-, afbeeldings-, logo- en videocomponenten voor u maken of voorstellen.

U heeft gedurende het hele proces de controle: u kunt ervoor kiezen alleen de componenten te selecteren die goed werken voor uw bedrijf en zo meer van wat u wilt genereren.

Op deze pagina

Deelnamevereisten

Generatieve AI in Performance Max wordt wereldwijd uitgerold voor adverteerders die voldoen aan de criteria hieronder. Als u geen generatieve AI in uw campagnes kunt gebruiken, zijn deze functies misschien nog niet beschikbaar voor u.

Vereisten voor adverteerders

Vereisten voor URL's en websites

Sommige URL's en websites komen niet in aanmerking voor het maken van componenten. Als u een URL invoert die niet in aanmerking komt om automatisch componenten te maken als u een componentengroep maakt, krijgt u een bericht waarin u wordt gevraagd handmatig componenten toe te voegen.

In de volgende gevallen komt een URL misschien niet in aanmerking:

• De pagina is gerelateerd aan een gevoelige categorie, zoals pagina's die zijn gerelateerd aan bepaalde categorieën binnen politiek, overheid, gezondheid, religie, gevoelige of verboden producten of andere gevoelige kwesties.
  • De pagina is niet in het Engels
  • De pagina is onlangs op internet gepubliceerd

Aan de slag

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

U kunt op 2 manieren een Performance Max-componentengroep maken met generatieve AI:

• Als u een nieuwe Performance Max-campagne maakt: Na de stappen voor Bieden en Campagne-instelling vindt u de stap Componenten maken met een deelvenster om componenten te maken.
  • Als u nog een andere componentengroep in een bestaande Performance Max-campagne maakt: Ga naar de pagina Componentengroepen in een bestaande Performance Max-campagne en klik op het plusicoon om een nieuwe componentengroep te maken. Bovenaan het scherm vindt u het deelvenster Component maken.

Voer in het deelvenster Componenten maken de URL in die mensen moeten bezoeken als ze op uw advertentie klikken. AI van Google gebruikt deze pagina om op het volgende scherm uw producten of services samen te vatten en componenten voor te stellen en te maken.

Bewerk het product- of serviceoverzicht zodat dit overeenkomt met datgene waarvoor u adverteert in deze componentengroep en klik op Componenten maken. Het product- of serviceoverzicht wordt alleen gebruikt om componenten te maken en wordt niet rechtstreeks als onderdeel van een advertentie gebruikt.

Nadat u op Componenten maken heeft geklikt, merkt u dat AI van Google koppen, beschrijvingen en lange koppen genereert en een beheerde reeks afbeeldingen (waaronder op maat gemaakte afbeeldingen), logo's en uw bedrijfsnaam voorstelt.

U houdt altijd de controle en componenten maken met AI van Google is optioneel. Als u de stap Componenten maken overslaat, vult Google niet vooraf componenten voor uw componentengroep in. Als u componenten maakt, kunt u ze allemaal controleren en componenten verwijderen die niet bij uw bedrijf passen.

The image shows how to generate assets for your business.

Tekstcomponenten

Tekstcomponenten (zoals koppen en beschrijvingen) worden gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van grote taalmodellen (LLM's) die inzicht hebben in hoe advertenties goed presteren. Google maakt automatisch koppen en beschrijvingen op basis van uw website en een overzicht van uw product of service.

U maakt meer koppen of beschrijvingen met uw eigen prompts door op de knop Koppen maken of Beschrijvingen maken in de betreffende gedeelten te klikken en uw eigen prompt te typen. Als AI van Google meer opties voor u genereert, selecteert u de opties door erop te klikken en klikt u op Opslaan.

The image shows how to generate headlines.

Componenten voor afbeeldingen

AI van Google beheert en beveelt afbeeldingen aan op basis van de relevantie en voorspelde prestaties van uw website, eerder gebruikte componenten, stockcomponenten en nieuwe, AI-gegenereerde afbeeldingen die specifiek zijn voor uw bedrijf en de door u aangegeven producten of services.

U kunt rechtstreeks in de beheerde lijst de afbeeldingen selecteren die het beste bij uw bedrijf passen. Klik op + Afbeeldingen om meer suggesties te bekijken.

U kunt ook uw eigen afbeeldingen genereren door op de knop Afbeeldingen genereren te klikken. Gebruik uw creativiteit om AI van Google te vragen nieuwe afbeeldingen te maken met de content die u voor ogen heeft. U kunt bijvoorbeeld vragen naar 'Elegante honden tegen een gekleurde achtergrond' als aanvulling op een campagne voor hondenspeeltjes.

The image shows how to crop your image.

Componenten voor logo's en bedrijfsnaam

Als u al een logo of bedrijfsnaam voor hetzelfde websitedomein in een eerdere Performance Max-componentengroep heeft gebruikt, kunnen deze componenten vooraf voor u zijn ingevuld op basis van wat u het meest recent heeft gebruikt.

Als u nog geen Performance Max-campagne voor deze website heeft gemaakt, worden er misschien logosuggesties gedaan en kan er een bedrijfsnaam vooraf worden ingevuld op basis van uw website.

Videocomponenten

Als u geen video aanlevert, kan er automatisch een nieuwe video worden gemaakt met de andere componenten in de componentengroep nadat u de campagne heeft gepubliceerd.

Verantwoordelijkheid van AI

We zetten ons in om onze principes voor de ontwikkeling van generatieve AI-technologie op een verantwoorde manier en volgens de hoogste normen van eerlijkheid, privacy en beveiliging te handhaven. Generatieve AI in Google Ads bevat beperkingen om te voorkomen dat onze systemen interactie hebben met ongepaste of gevoelige prompts of advertentiemateriaal voorstellen dat in strijd is met het beleid. Hier vindt u meer informatie over veiligheid van generatieve afbeeldingen in Google Ads.

Houd er rekening mee dat generatieve AI experimentele technologie is en onjuiste of aanstootgevende content kan tonen die niet de mening van Google vertegenwoordigt. Vertrouw niet op de functies van generatieve AI in Google Ads voor medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies. Naarmate deze technologie zich verder ontwikkelt, evalueren en verbeteren we onze benadering van veiligheid voortdurend.

Uw feedback maakt de AI van Google nuttiger en veiliger. U kunt feedback geven door op het feedbackicoon naast de gegenereerde uitvoer te klikken.

Componenten die door generatieve AI zijn gemaakt, worden niet gegarandeerd goedgekeurd onder het advertentiebeleid. Soms worden componenten afgekeurd in combinatie met andere componenten of in overeenstemming met de lokale regelgeving.

U moet gegenereerde en voorgestelde componenten beoordelen om te zorgen dat ze correct en niet misleidend zijn, en niet het advertentiebeleid van Google en de toepasselijke wetgeving schenden voordat ze worden gepubliceerd.