Skapa en CPM-toppannonskampanj på YouTube

Toppannonskampanjer på YouTube ger stor räckvidd och medvetenhet med en framträdande annonsplacering för ditt varumärke, din produkt eller din tjänst på YouTubes startsida. De här annonserna med hög synlighet finns på YouTubes startsida för alla enheter med åtkomst till YouTube. Skapa enkelt en YouTube-toppannons med kostnad per tusen exponeringar (CPM) i Google Ads.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att skapa en CPM-toppannonskampanj för YouTube.

Obs! För YouTube-toppannonser med kostnad per timme (CPH) eller annonser med kategorier som är tillåtna med begränsningar ska du kontakta en Google-säljare.

Innan du börjar

För kampanjer med innehåll i känsliga kategorier måste du ange egna inriktningsbegränsningar och dina annonstillgångar för YouTube-toppannonser måste uppfylla innehållskraven för YouTube-toppannonser. Vissa typer av innehåll relaterat till alkohol, hasardspel och politik kan vara tillåtet om innehållet följer Google Ads-policyerna.

Fördelar

• Enkel implementering: Lägg till i en befintlig eller skapa en ny CPM-toppannonskampanj för YouTube direkt i Google Ads på bara några minuter. Du kan anpassa den.
  • Rapportering i realtid: Du kan få åtkomst till avancerade rapporter och övervaka kampanjens framsteg i realtid.
  • Enhetliga mätningsfunktioner: Mätlösningar som undersökningar om varumärkespåverkan kan tillämpas på reservations- och auktionskampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här skapar du en CPM-toppannonskampanj för YouTube:

Steg 1 av 5: Öppna toppannonsen i Google Ads

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  6. Välj Video som kampanjtyp.
  7. Välj Reservation.
  8. Välj Toppannons.
  9. Klicka på Fortsätt.

Steg 2 av 5: Lägg till namn, budget och visningsdatum för toppannonskampanjen

1. Ange kampanjens namn i avsnittet Kampanjinställningar.
  2. Ange budgettyp och belopp under Budget och datum.
  3. Ange kampanjens startdatum.
    • Obs! Du kan inte välja starttid för kampanjen.
  4. Välj något av följande alternativ för att ange kampanjens slutdatum:
    • Välj från standardurvalet.
    • Ange ett specifikt datum.

Steg 3 av 5: Lägg till önskad inriktning för toppannonskampanjen

Så lägger du till demografisk inriktning, målgruppssegment och segmentuteslutningar

1. Klicka på rullgardinsmenyn Demografi under Personer i avsnittet Annonsgrupp.
  2. Välj demografisk inriktning.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Målgruppssegment.
  4. Välj eller bläddra bland dina målgruppssegment.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Uteslutning av segment.
  6. Välj eller lägg till uteslutningar av segment.

Så lägger du till ytterligare inriktningsinställningar

1. Klicka på Fler inställningar under Produktflöde i avsnittet Kampanjinställningar.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Enheter.
  3. Välj Visa på alla kvalificerade enheter (dator, mobil, surfplatta och tv-skärm).
    • Obs! Om du vill fokusera räckvidden på specifika enheter väljer du Ange specifik inriktning för enheter. Du kan dock inte välja Enhetsmodeller.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Frekvenstak.
  5. Välj typ av frekvenstak och ange önskade värden:
    • Tak för exponeringsfrekvens: Begränsa hur många gånger din toppannons kan visas för en och samma användare.

Steg 4 av 5: Lägg till, skapa, anpassa och förhandsgranska din toppannons

Så lägger du till en befintlig toppannons

1. Klicka på rullgardinsmenyn Har du redan en toppannons? under Skapa dina videoannonser i avsnittet Annonser.
  2. Klicka på Importera din annons.
  3. Ange webbadressen från verktyget för förhandsgranskning av toppannonser på YouTube.
  4. Klicka på Importera.

Så skapar du en ny toppannons

1. Sök efter videon eller ange webbadressen från YouTube under Skapa dina videoannonser.
  2. Ange en rubrik.
  3. (Valfritt) Markera kryssrutan för uppmaning.
  4. (Valfritt) Ange information om din uppmaning.

Så anpassar du din toppannons

1. Klicka på rullgardinsmenyn Anpassa din annons under Lägg till en uppmaning i avsnittet Annonser.
  2. Välj din primära videolayout.
  3. Välj video och bilder som stöd.
  4. Ange en beskrivande text som stöd.
  5. Ange tider för automatisk uppspelning.
Obs! Det finns många alternativ för att anpassa din annons, men vi rekommenderar att du tillämpar anpassningen eller uppdateringarna i YouTubes verktyg för förhandsgranskning av toppannonser.

Så förhandsgranskar eller uppdaterar du din toppannons

1. Klicka på Förhandsgranska annons i verktyget för förhandsgranskning av toppannonser i panelen till höger i Skapa dina videoannonser.
  2. Du kan tillämpa dina uppdateringar i verktyget för förhandsgranskning av toppannonser på YouTube.
  3. Klicka på Uppdatera förhandsgranskning när du är klar.
Obs! Om du gör ändringar i verktyget för förhandsgranskning av toppannonser på YouTube bör du importera den nya webbadressen till din YouTube-toppannonskampanj i Google Ads för att se till att ändringarna är aktuella.

Läs mer om riktlinjerna för YouTube-toppannonser.

Steg 5 av 5: Få en offert på din toppannonskampanj

Obs! Innan du begär en offert ska du markera kryssrutorna under Begränsningar enligt annonseringspolicyer och ange om kampanjen innehåller begränsat innehåll (till exempel alkohol-, hasardspels- eller politikrelaterat innehåll).
  1. Klicka på Få offert i avsnittet Offert. Du får en offert baserat på dina aktuella kampanjinställningar.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Visa prisuppgifter för att granska detaljerna i din offert.
  3. Ändra kampanjinställningarna om du vill ha ett nytt prisförslag.
    • (Valfritt) Under Tillgänglighet kan du också se det ungefärliga antal exponeringar du kan få med den rekommenderade budgeten. Godkänn genom att klicka på Ange budget till.
  4. Markera kryssrutan under Visa prisuppgifter för att bekräfta och godkänna användarvillkoren för kampanjen.
    • Om du vill läsa alla villkor innan du skapar kampanjen kan du klicka på Utöka alla.
  5. Välj något av följande under Acceptera eller reservera offert:
    • Acceptera offert: Bekräfta direkt
    • Reservera offerten i 14 dagar: Reservera i 14 dagar
  6. Klicka på Skapa kampanj.

Tempo för CPM-toppannonser

Leveranstempot för CPM-toppannonser kanske inte är jämnt fördelat mellan visningsdagarna, även om visningssystemet försöker optimera visningen. Leveranstempot kan variera på grund av olika faktorer. Till exempel kan dagar med fler kampanjer eller dagar med mer trafik ha olika tempo.

Interaktioner med CPH-toppannonskampanjer

Alla aktiva CPM-toppannonskampanjer på YouTube kan ha luckor när befintliga toppannonskampanjer med kostnad per timme (CPH) också körs under samma period. Det innebär att annonsvisningen för dina CPM-toppannonserkampanjer på YouTube kan påbörjas senare än den angivna kampanjstarten eller inte visas under vissa tidsperioder. Detta syns i timrapporten i Google Ads.

Om din CPM-toppannonskampanj på YouTube till exempel är schemalagd att börja visas kl. 00.00 den första dagen men en befintlig CPH-toppannonskampanj körs från 00.00 till 01.00 startar din CPM-toppannonskampanj inte förrän CPH-toppannonskampanjen är klar. Din CPM-toppannonskampanj kan dock fortfarande hämtas och visas som förväntat när prognosen returnerar ett tillgängligt annonsutrymme. I de sällsynta fall av underleverans som förekommer i en CPM-toppannonskampanj faktureras du bara för det antal exponeringar som visats. Om du vill garantera visning under en viss timme använder du en CPH-toppannons.