Tolka mätningsdata om konverteringsökning baserat på geografiskt område

I denna artikel beskriver vi innebörden av mätvärdena i undersökningen och geografiskt baserade rapporter om konverteringsökning.

Hur samlar vi in data?

Konverteringsökning baserat på geografiskt område mäter kausal, inkrementell effekt av dina kampanjer genom att sammanställa icke attribuerade konverteringar till icke överlappande geografiska regioner och isoleringsskillnader mellan baslinjeanvändare och exponerade användare. Konverteringsökning baserat på geografiskt område kräver vanligtvis en högre budget än det användarbaserade alternativet. Resultat börjar visas under undersökningen, men vi rekommenderar att du väntar tills undersökningen är slutförd för att få så exakta resultat som möjligt.

Mätvärden och statusar för konverteringsökning baserat på geografiskt område

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Data från mätning av konverteringsökning finns tillgänglig på konverteringsnivå. Så här kontrollerar du mätningsdata från konverteringsökning baserat på geografiskt område:

1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Mått i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Påverkansmått.
  4. Klicka på undersökningens namn. Testresultaten visas på sidan Detaljer.

Mätvärden

Inkrementell avkastning på annonsutgift (iROAS)

Inkrementellt konverteringsvärde/inkrementell kostnad = iROAS

Tolkningen av detta mätvärde är att du får större avkastning [iROAS] från experimentets resultat och dina nuvarande medieutgifter för varje krona som investeras i kampanjen eller kanalen.

Om undersökningen till exempel resulterar i en iROAS på 2 betyder det att för varje investering på 10 kronor genererade ditt företag ett nytt konverteringsvärde på 20 kronor som annars inte skulle ha kommit in. Om du vill veta mer om matematiken bakom detta mätvärde kan du läsa vitböckerna om de bakomliggande metoderna:

Inkrementellt konverteringsvärde

Det inkrementella konverteringsvärdet i lokal valuta som genererades av dina kampanjer under experimentperioden.

Inkrementellt antal konverteringar

Det inkrementella antalet konverteringar från dina kampanjer under experimentperioden.

Inkrementell kostnad

Skillnaden i kostnad mellan behandling och kontroll under experimentperioden.

Konfidensintervall

Detta är det uppskattade intervallet för din konverteringsökning baserat på geografiskt område. Du kan till exempel se att din iROAS är 2,2. Detta är din punktskattning. Konfidensintervallet anges inom parentes, från minst 1,3 till högst 3,5.

Datumintervall för cooldown

Detta är den tidsperiod efter att testet har slutförts när kampanjerna återgår till att fungera som vanligt, men där vi fortsätter att samla in information för att beräkna iROAS. Intervallet är valfritt, men vi rekommenderar det för kunder som har en konverteringscykel som är längre än ett par veckor.

Statusar

Signifikant positiv iROAS

Det betyder att de nya nettointäkterna som genereras under experimentet är större än beloppet som spenderas på kampanjerna. Detta mätvärde är en bra indikation på att de aktuella kampanjerna leder till effektiv inkrementell avkastning för ditt företag.

Otillräcklig data

Otillräcklig data betyder att antalet konverteringsvärden under datumintervallet du valt i kontot ligger under minimigränsen som krävs för att resultat ska visas. Denna status är vanlig i början av experimentet. Om den inte uppdateras bör du kontrollera följande:

• Kontrollera att du kör undersökningarna med en budget som rekommenderas för att uppnå genomförbarhesstatusen Hög.
  • Använd inte för mycket inriktning på målgrupper i kampanjen.
  • Kontrollera att det inte finns några platsuteslutningar.

Ingen signifikant påverkan har påträffats

Det kan hända att resultaten blir neutrala och ingen signifikant påverkan påträffas även om vi har tillräckligt med data. Detta händer när det inte finns någon statisktiskt signifikant skillnad mellan svar genererade från regioner som påverkas av annonsen och regioner där annonsen ine sågs. Om du inte ser någon påverkan på resultatet som helhet kan du kontrollera om det finns någon påverkan i specifika konverteringssegment. Överväg att fokusera på segmenten med positiv påverkan. Som i alla mediekanaler är vissa mätvärden svårare att påverka än andra.