Maantieteelliseen sijaintiin perustuva Conversion Lift ‑mittausdata

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tutkimuksessasi ja maantieteelliseen sijaintiin perustuvissa Conversion Lift ‐raporteissa näkyvät mittarit tarkoittavat.

Miten dataa kerätään?

Maantieteelliseen sijaintiin perustuvassa Conversion Lift ‑mittauksessa mitataan kampanjoidesi vaikutusta jakamalla konversiot, joista ei ole kirjattu krediittiä, ei-päällekkäisiin ryhmiin maantieteellisten alueiden mukaan ja etsimällä eroja perus- ja kohderyhmän väliltä. Tässä mittaustyypissä vaaditaan tyypillisesti korkeampi budjetti kuin käyttäjiin perustuvassa mittauksessa. Tuloksia alkaa tulla saataville tutkimuksen aikana, mutta suosittelemme odottamaan tutkimuksen päättymiseen asti, jotta näet mahdollisimman tarkkoja tuloksia.

Mittarit ja tilat maantieteelliseen sijaintiin perustuvassa Conversion Lift ‑mittauksessa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Conversion Lift ‑mittausdata on saatavilla konversiotasolla. Näin tarkistat maantieteelliseen sijaintiin perustuvan Conversion Lift ‑mittausdatan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Mittaukset-valikkoa.
  3. Klikkaa Vaikutuksen mittaus.
  4. Klikkaa tutkimuksen nimeä, niin näet testitulokset Tiedot-sivulla.

Mittarit

Lisämainostuotto (iROAS)

Lisäkonversioarvo / lisäkulut = iROAS

Lisämainostuotto eli iROAS kertoo, kuinka paljon enemmän tuloja olet ansainnut kokeilun tulosten perusteella ja jokaista testattuun kampanjaan tai kanavaan sijoittamaasi euroa kohden (mediakulut).

Jos tutkimuksesi johtaa esimerkiksi iROAS-arvoon "2", se tarkoittaa, että jokaista sijoitettua euroa kohden yrityksesi sai 2 € konversioarvoa, joka olisi muuten jäänyt saamatta. Jos haluat tutustua tarkemmin mittarissa käytettyihin laskentakaavoihin, seuraavista linkeistä löydät tietoa taustalla olevista menetelmistä:

Lisäkonversioarvo

Kampanjoiden ansiosta kokeilun aikana saamasi lisäkonversioarvo paikallisessa valuutassa.

Lisäkonversioiden määrä

Kampanjoiden ansiosta kokeilun aikana saamasi lisäkonversioiden määrä.

Lisäkulut

Ero kohde- ja vertailuryhmän kulujen välillä kokeilun aikana.

Todennäköisyysväli

Arvioitu väli, jolle maantieteelliseen sijaintiin perustuvan Conversion Lift ‑mittauksen ennusteet sijoittuvat. Lisämainostuotto (iROAS) voi olla esimerkiksi 2.2. Sitä kutsutaan piste-ennusteeksi. Suluissa näet todennäköisyysvälin, joka on 1,3–3,5.

Jälkiseurannan aikaväli

Testin jälkeinen aikaväli, jolloin kampanjat palaavat normaaliin toimintaan mutta tietoja kerätään edelleen iROASin laskemista varten. Tätä ei ole pakko käyttää, mutta suosittelemme sitä asiakkaille, joiden konversiosykli on pidempi kuin muutama viikko.

Tilat

Positiivinen ja tilastollisesti merkitsevä iROAS

Tämä tarkoittaa, että kokeilun aikana saadut lisätulot ylittävät kampanjoihin käytetyn summan. Tila osoittaa, että mitatut kampanjat tuottavat yrityksellesi tehokkaasti tuloksia.

Ei tarpeeksi dataa

Tämä tarkoittaa, että konversioarvojen määrä on jäänyt valitulla aikavälillä vähimmäiskynnyksen alle eikä tuloksia voida näyttää. Tämä tila on tyypillinen kokeilun alussa. Jos se ei muutu, tarkista seuraavat asiat:

• Varmista, että tutkimuksissa käytetään suositeltua budjettia, jotta soveltuvuus on "Suuri".
  • Älä käytä kampanjan kohdistuksessa liian montaa yleisöä.
  • Tarkista, ettei sijainteja ole suljettu pois.

Tilastollisesti merkitsevää vaikutusta ei havaittu

Silloinkin kun dataa on tarpeeksi, tulokset saattavat olla neutraaleja eikä vaikutusta välttämättä havaita. Näin käy, kun tilastollisesti merkitsevää eroa ei havaita niiden alueiden välillä, joilla mainoksia on näkynyt ja joilla niitä ei ole näkynyt. Jos vaikutusta ei näy yleisellä tasolla, tarkista, onko sitä tapahtunut tietyissä konversiosegmenteissä. Mieti, kannattaisiko sinun keskittyä näihin segmentteihin. Kuten kaikissa mediakanavissa, joihinkin mittareihin vaikuttaminen on muita vaikeampaa.