Tolka mätningsdata om konverteringspåverkan baserat på användare

I denna artikel beskriver vi innebörden av mätvärdena i undersökningen och användarbaserade rapporter om konverteringspåverkan.

Hur mäter vi påverkan?

Konverteringspåverkan baserat på användare mäter kausal, inkrementell effekt av dina kampanjer genom att mäta konverteringar från användare som såg annonser i den exponerade gruppen och användare som hindrades från att se annonser i kontrollgruppen. Kumulativa resultat kan vara tillgängliga under undersökningen, men vi rekommenderar att du väntar tills undersökningen är slutförd för att få så exakta resultat som möjligt.

Mätvärden och statusar för konverteringspåverkan baserat på användare

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här ser du data om konverteringspåverkan baserat på användare:

1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Mått i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Påverkansmått.
  4. Här kan du se inkrementella konverteringar och relativ påverkan för alla konverteringar som det går att lägga bud på i tabellvyn, tillsammans med mätvärden för kampanjexponeringar, kostnad samt varumärkes- och sökpåverkan.
  5. Klicka på undersökningens namn för att visa detaljerade undersökningsresultat.

Mätvärden

Inkrementella konverteringar

Inkrementella konverteringar = exponerade konverteringar - kontrollkonverteringar

Det viktigaste mätvärdet för konverteringspåverkan är inkrementellt antal konverteringar, även kallat Absolut påverkan. Mätvärdet visar de inkrementella konverteringar eller inkrementella konverteringsvärden som du lyckades generera med hjälp av dina annonskampanjer under experimentet. Det beräknas som skillnaden mellan det exponerade mätvärdet, dvs. konverteringar eller konverteringsvärde, och baslinjemätvärdet (kontrollmätvärdet).

Inkrementellt konverteringsvärde

Inkrementellt konverteringsvärde = exponerat konverteringsvärde - kontrollkonverteringsvärde

Det inkrementella konverteringsvärdet i lokal valuta som genererades av dina kampanjer under experimentperioden.

Relativ påverkan

Relativ påverkan = inkrementella konverteringar / kontrollkonverteringar

Relativ påverkan speglar skillnaden i procentuell ökning av antalet rapporterade konverteringar mellan den exponerade gruppen och baslinjegruppen (kontrollgruppen). Den beräknas som inkrementella konverteringar dividerat med det totala mätvärdet för baslinjen. Därför kan relativ påverkan teoretiskt skalas mellan -1 och oändlighet. Om exempelvis 90 % av konverteringarna är inkrementella har du 90 inkrementella konverteringar för var tionde baslinjekonvertering, vilket ger en relativ påverkan på 90 / 10 = 900 %. Mycket stor relativ påverkan kan lätt uppstå för varumärken med låg baslinjekonverteringsaktivitet i kontrollgruppen.

Konfidensintervall

Detta är det uppskattade intervallet för konverteringspåverkan. Du kan till exempel se att din relativa påverkan är 10 %. Detta är din punktskattning. Konfidensintervallet anges inom parentes, från minst 8 % till högst 12 %.

Statusar

Signifikant påverkan har påträffats

Påverkan är signifikant positiv och det finns fler än 150 exponerade konverteringar.

Otillräcklig data

Påverkan är signifikant positiv men det finns färre än 150 exponerade konverteringar eller ingen signifikant påträffad påverkan och konfidensintervallets halva bredd är mindre än 2 %.

Ingen signifikant påverkan har påträffats

Ingen signifikant påverkan har påträffats och konfidensintervallets halva bredd är större än eller lika med 2 %.