Vaikutuksen mittaustyyppien vertailu

Ennen kuin aloitat vaikutuksen testaamisen, valitse vaikutustyyppi, joka sopii tavoitteeseesi, budjettiisi, aikavaatimuksiisi ja tulosodotuksiisi. Oikean vaikutuksen mittaustyypin valitseminen on erittäin tärkeää kokeilujen onnistumisen kannalta.

Brand Lift

• Tavoite: Haluat tietoa YouTube-kampanjoidesi vaikutuksesta esimerkiksi näihin mittareihin: mainoksen muistaminen, bränditietoisuus, harkinta, suosituimmuus ja ostoaie. Brand Lift ‑tutkimuksilla voit saada tarkkaa tietoa siitä, miten kampanjasi vaikuttavat ihmisten mielipiteeseen tuotteestasi tai brändistäsi.
  • Kanava: Brand Lift on käytettävissä YouTube- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.
  • Mittarit: Haluat tarkkaa raportointia kampanjoidesi vaikutuksesta esimerkiksi iän, sukupuolen, videon ja kampanjan mukaan eriteltynä. Absoluuttinen vaikutus kertoo, miten tehokkaita YouTube-mainoksesi ovat brändisi tai tuotteesi kannalta.
  • Budjetti: Tämäntyyppisen kokeilun tekemiseen liittyy budjettivaatimus, josta kerrotaan artikkelissa Brand Lift ‑mittauksen käyttöönotto.

Search Lift

• Tavoite: Haluat todistaa YouTube-median vaikutuksen tarkoituspohjaiseen toimintaan (hakulausekkeet).
  • Kanava: Tämä testityyppi on yhteensopiva ainoastaan YouTube- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden kanssa.
  • Mittarit: Saat tietoa siitä, miten paljon todennäköisemmin yleisöösi kuuluvat hakevat brändiäsi tai tuotettasi nähtyään mainoksiasi.
  • Budjetti: Samantasoiset vähimmäisbudjetit kuin Brand Lift ‑tutkimuksissa. Pyydä lisätietoa asiakkuustiimiltäsi.

Käyttäjiin perustuva Conversion Lift ‑mittaus

• Tavoite: Haluat tietoa siitä, miten tehokkaasti kampanjat saavat aikaan konversiotapahtumia, kuten sivustokäyntejä, ostoja ja latauksia, käyttäjiin perustuvan ryhmäjaon perusteella.
  • Kanava: Käyttäjiin perustuva Conversion Lift ‑mittaus on käytettävissä Google Adsin Video-, Discovery- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa. Jos haluat käyttää mittausta seuraavissa kampanjatyypeissä, ota yhteyttä asiakasedustajaasi: Sovellus, Display, Haku, Shopping ja Maksimitulokset (pois lukien toimipistetavoitteita käyttävät Maksimitulokset-kampanjat).
  • Menetelmät: Haluat tarkkoja raportteja, joissa tulokset on eritelty konversiotapahtuman, konversioluokan, iän, sukupuolen ja maan mukaan, ja tiedät, että koska testi perustuu suurelta osin suostumukselliseen liikenteeseen, mittauksessa olevat aukot voivat vaikuttaa raportointiin. Jos haluat mitata vaikutusta useiden, koko suppilon kattavien mittareiden osalta, voit lisätä myös Brand Lift- ja Search Lift ‑mittauksen. Samaa ryhmää käytetään kaikissa käyttäjiin perustuvissa vaikutustyypeissä.
  • Budjetti: Vaadittu budjetti lasketaan mitattavien kampanjoiden aiemman konversiodatan perusteella, kun otat kokeilua käyttöön.

Maantieteelliseen sijaintiin perustuva Conversion Lift ‑mittaus

• Tavoite: Haluat tietoa siitä, miten tehokkaasti kampanjat saavat aikaan konversioita, kuten ostoja ja latauksia, alueellisen ryhmäjaon perusteella.
  • Kanava: Maantieteelliseen sijaintiin perustuva Conversion Lift ‑mittaus on käytettävissä seuraavissa kampanjatyypeissä: Video, Display, Discovery, Kysynnän kasvatus, Haku, Shopping, Sovellus ja Maksimitulokset. Jos haluat käyttää tätä mittaustyyppiä, ota yhteyttä Googlen asiakasedustajaan.
  • Menetelmät: Avoimuus on sinulle tärkeää ja haluat monikanavaista mittausta sekä joustavuutta online- ja offline-konversioiden mittaukseen. Ymmärrät kuitenkin myös, että tämäntyyppinen ryhmäjako tuottaa enemmän kohinaa eikä tuloksia eritellä kategorioiden (esim. demografisten tietojen) mukaan.
  • Budjetti: Budjettivaatimus on tyypillisesti korkeampi kuin käyttäjiin perustuvissa tutkimuksissa.