Over rapportage van componentengroepen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Optimalisatie van componenten is essentieel voor het succes van uw Performance Max-campagnes. Als u het campagnesucces wilt evalueren en de prestaties wilt maximaliseren, kunt u de prestatiestatistieken op componentengroepniveau bekijken voor uw campagnes.

Als u de prestatiegegevens op componentengroepniveau bekijkt, krijgt u meer inzicht in de prestaties van uw componentengroepen ten opzichte van uw doelen op campagneniveau. U kunt deze gegevens gebruiken naast uw componenten- of combinatierapporten om componenten te verbeteren tot betere resultaten voor uw campagne leiden. Meer informatie over componentenrapportage in Performance Max

Opmerking: Componentengroepen met een hogere CPA of lager ROAS dragen nog steeds bij aan het behalen van uw campagnedoelen. We raden u af componentengroepen te verwijderen op basis van deze informatie. Meer informatie over optimaliseren voor een marginaal ROI in plaats van een gemiddeld ROI

Op deze pagina

Voordat u begint

U moet een Performance Max-campagne instellen om het rapport Componentengroep te kunnen bekijken. Meer informatie over Performance Max-campagnes

Hoe het werkt

Volg deze instructies om het rapport Componentengroep te bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer op de pagina Campagnes de Performance Max-campagne die u wilt bekijken.
  5. Klik op het tabblad Componentengroepen.
  6. Wijzig de paginaweergave rechtsboven van Overzicht in Tabel.
    • Opmerking: In uw tabel worden standaard 'Conv.perc.' 'Conversies' en 'Kosten/conv.' getoond.
  7. Als u meer kolommen wilt bekijken, klikt u op de knop Kolommen en klikt u op Kolommen aanpassen. U kunt door de beschikbare statistieken browsen en op Toepassen klikken om deze als kolommen in uw rapport te bekijken.

Wat er wordt gerapporteerd in uw rapport Componentengroep

In het rapport Componentengroep in Google Ads vindt u statistieken en gegevens waarmee u uw componenten en advertentiestrategieën kunt verbeteren. Sommige statistieken zijn standaard beschikbaar, dus als u statistieken wilt toevoegen of verwijderen, klikt u op het icoon Kolommen, selecteert u de optie Kolommen aanpassen en selecteert u de statistieken die u in uw rapport wilt bekijken en slaat u die op.

Aanbevolen statistieken

Google raadt u aan specifieke statistieken te gebruiken om waardevolle gegevens uit de rapportage van uw componentengroepen te halen. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen als u de rapportage van uw componentengroepen instelt, kunt u de volgende statistieken toevoegen.

Conversies

Conversies zijn acties die worden geteld als iemand interactie heeft met uw advertentie of gratis productvermelding en vervolgens een actie uitvoert die u waardevol vindt voor uw bedrijf.

Als u uw conversies meet, heeft u meer inzicht in het aantal klanten dat actie onderneemt op uw advertentie nadat er een advertentie is samengesteld met componenten uit uw Performance Max-componentengroep.

Conversiewaarde (indien gemeten)

Als uw conversiedoelen ook de conversiewaarde meten, kunt u de werkelijke zakelijke impact van uw advertentiecampagnes nauwkeuriger meten en optimaliseren.

Conversiepercentage

Uw conversiepercentage is het gemiddelde aantal conversies per advertentie-interactie. U kunt Conversies bijhouden in uw account gebruiken om conversiepercentages te meten die als percentage worden getoond.

Als u het conversiepercentage meet, kunt u de componenten in uw componentengroep vergelijken om ervoor te zorgen dat de best presterende componenten nog steeds worden getoond.

Kosten per conversie

De kosten per conversie zijn de gemiddelde kosten van elk uw conversies. Dit wordt berekend door uw totale kosten te delen door het getal in de kolom Conversies.

Als u uw kosten per conversie meet, kunt u de componenten in uw componentengroep vergelijken om er zeker van te zijn dat het geld dat u uitgeeft resultaten oplevert.

Praktische tips

Houd rekening met het volgende om het meeste uit de gegevens in uw rapport Componentengroep te halen:

• Blijf evalueren op campagneniveau: We raden u aan de prestaties van uw campagnes op campagneniveau te blijven evalueren omdat het algoritme wordt geoptimaliseerd voor uw conversiedoelen.
  • Evalueer uw conversiestatistieken zorgvuldig: We raden u aan goed op te letten als u uw gemiddelde kosten per actie (CPA) of conversiewaarde per kosten (ROAS) op componentengroepniveau evalueert, omdat componentengroepen met een hogere CPA of een lagere ROAS bijdragen aan het bereiken van uw campagnedoelen. U kunt uw componenten en componentengroepen maximaliseren om een succesvollere campagne te maken. Meer informatie over optimaliseren voor een marginaal ROI in plaats van een gemiddeld ROI
  • Maak gebruik van extra inzichten in Google Ads: Als u meer inzicht wilt krijgen in de prestaties van uw componenten en componentengroepen, bijvoorbeeld welke doelgroepen uw advertenties aanspreken, bekijkt u behalve het rapporten Componentengroep ook uw doelgroepinzichten in Google Ads.