Importera tillgångar från Google Drive och Dropbox till tillgångsbiblioteket

Nu kan du ladda upp tillgångar direkt från Google Drive eller Dropbox till tillgångsbiblioteket i Google Ads. Att skapa tillgångar är något som sker i samarbete med flera personer, och tillgångarna lagras ofta på delade enheter. Därför vill vi göra det möjligt att ladda upp innehåll direkt från din molnlagringsplattform, som Google Drive och Dropbox.

Tillgångsbiblioteket fungerar som ett galleri för alla dina tillgångar, inräknat bilder, text, webbplatslänkar och YouTube-videor, så att du kan lagra och skapa annonser till din kampanj. Du kommer åt tillgångsbiblioteket genom att klicka på verktygsikonen Tools Icon eller medan du skapar annonsen.

I den här artikeln beskriver vi hur du kommer åt tillgångsbiblioteket och laddar upp innehåll från din molnlagringsplattform.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Öppna tillgångsbiblioteket via verktygsikonen

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångsbibliotek.

Ladda upp innehåll till tillgångsbiblioteket från din molnlagringsplattform

Följ anvisningarna nedan för att ladda upp det nya innehållet när du har öppnat tillgångsbiblioteket:

1. Ladda upp innehållet genom att klicka på + Ny i tillgångsbiblioteket.
  2. Klicka på Ladda upp i rullgardinsmenyn.
  3. Här kan du ladda upp
    • enskilda bilder eller videor direkt från din enhet
    • hela mappar med innehåll
    • från Google Drive
    • från Dropbox.
  4. För både Google Drive och Dropbox måste du slutföra en engångsautentisering och ge samtycke. När du är klar kan du välja och ladda upp filer som stöds.

Komma åt tillgångsbiblioteket i samband med att du skapar en annons

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kategorin Tillgångar i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen och välj en tillgångstyp som du vill ladda upp.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att ladda upp innehåll till en kampanj och välj sedan en annonsgrupp.

Relaterad länk