Set up and manage consent

Informatie over de toestemmingsmodus

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van Google-tags die gebruikersgegevens van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) krijgen via websites, apps of offline bronnen.

Belangrijk: Als de toestemmingsparameter ad_storage- of analytics_storage is ingesteld op Geweigerd, via een standaard toestemmingsstatus of de setConsent-methode, worden de Analytics-gegevens die aan een bepaalde app-instantie zijn gekoppeld, vanaf dat moment definitief gereset. Als de Analytics-gegevens bijvoorbeeld voor alle app-instanties worden gereset, kunnen er te veel gebruikers worden geteld.

• iOS: U kunt dit probleem voorkomen door te updaten naar versie 10.23.0 of hoger.
  • Android: Apparaten met Google Play-services zijn automatisch geüpdatet, waardoor dit probleem niet meer van toepassing is. U hoeft verder niets te doen.

Als uw app wordt uitgevoerd op apparaten zonder Google Play-services, kunt u in de aankomende release 22.0.1 de Android-SDK updaten om dit gedrag te voorkomen. Tot die tijd kunt u het probleem op deze apparaten zo voorkomen:

1. Stel geen standaardwaarden in voor ad_storage en analytics_storage in uw app-manifest.
  2. Zet Analytics-verzameling uit voordat u de toestemmingsstatus ad_storage en analytics_storage van de app-instantie instelt.
  3. Als u bevestigde toestemming heeft, zet u Analytics-verzameling weer aan. De Analytics-gegevens worden dan niet gereset.

Als u Analytics voor een app-instantie wilt resetten, gebruikt u de speciaal ontwikkelde API. Hier vindt u een voorbeeld voor Android.

Overzicht: Parameters voor de toestemmingsmodus

Toestemmingstype Beschrijving
ad_storage Maakt opslag (zoals cookies) gerelateerd aan advertenties mogelijk.
ad_user_data Hiermee stelt u toestemming in om gebruikersgegevens gerelateerd aan advertenties naar Google te sturen.
ad_personalization Hiermee stelt u toestemming in voor gepersonaliseerd adverteren.
analytics_storage Maakt opslag (zoals cookies) gerelateerd aan analytische gegevens mogelijk, bijv. de duur van een bezoek.

Naast de parameters voor de toestemmingsmodus zijn er de volgende privacyparameters:

Opslagtype Beschrijving
functionality_storage Maakt opslag mogelijk die de functionaliteit van de website of app ondersteunt, bijv. de taalinstellingen.
personalization_storage Maakt opslag gerelateerd aan personalisatie mogelijk, bijv. aanbevelingen voor video's.
security_storage Maakt opslag gerelateerd aan beveiliging mogelijk, zoals verificatiefunctionaliteit, preventie van bedrog en andere beveiligingsmaatregelen voor gebruikers.

Taggedrag met de toestemmingsmodus

Als er toestemming voor alle opties is gegeven, gedragen tags zich zo:

Webpagina's

Mobiele apps

• Cookies voor advertenties kunnen worden gelezen en geschreven.
  • Er worden IP-adressen verzameld.
  • De volledige URL van de webpagina, inclusief advertentieklikgegevens in URL-parameters (bijv. GCLID/DCLID), wordt verzameld.
  • Webcookies van derden die eerder zijn ingesteld op google.com en doubleclick.net, en first-party conversiecookies (bijv. _gcl_*) zijn toegankelijk.
  • Advertentie-ID's (bijv. advertentie-ID/IDFA) kunnen worden verzameld.
  • De app-instantie-ID die de Google Analytics voor Firebase SDK maakt, wordt verzameld.

Als er geen toestemming voor een of meer opties wordt gegeven ((not set) of denied), moet u rekening houden met aanvullend gedrag:

ad_personalization='denied'

Webpagina's en mobiele apps

Gepersonaliseerd adverteren wordt uitgezet. De volgende functies krijgen geen gegevens:

• Remarketing in Google Ads, Display & Video 360 en Search Ads 360
  • Gepersonaliseerd adverteren met advertentieproducten van Google

ad_user_data='denied'

Webpagina's en mobiele apps

De verzameling van persoonsgegevens voor online advertenties wordt uitgezet, waaronder:

• user_id
  • Verbeterde conversies: gehashte first-party gegevens

ad_storage='denied'

Webpagina's

Mobiele apps

• Er worden mogelijk geen nieuwe advertentiegerelateerde cookies geschreven.
  • Er worden mogelijk geen bestaande first-party advertentiecookies gelezen.
  • Verzoeken worden gestuurd via een ander domein om te voorkomen dat eerder ingestelde cookies van derden in verzoekheaders worden gestuurd.
  • Google Analytics leest of schrijft geen Google Ads-cookies en de functies voor Google-signalen verzamelen geen gegevens voor dit verkeer.
  • De volledige URL wordt verzameld. Deze kan advertentieklikgegevens in URL-parameters bevatten (bijv. GCLID/DCLID). De advertentieklikgegevens worden alleen gebruikt om de verkeersmeting te schatten.
  • IP-adressen worden gebruikt om het IP-land af te leiden, maar worden nooit geregistreerd door onze Google Ads- en Floodlight-systemen. Na verzameling worden ze onmiddellijk verwijderd. Let op: Google Analytics verzamelt IP-adressen als onderdeel van de reguliere internetcommunicatie. Ga naar IP-maskering in Google Analytics voor meer informatie hierover.
  • Er kan geen advertentie-ID/IDFA worden verzameld.
  • De functies voor Google-signalen verzamelen geen gegevens voor dit verkeer.
  • IP-adressen worden gebruikt om het IP-land af te leiden, maar worden nooit geregistreerd door onze Google Ads- en Floodlight-systemen. Na verzameling worden ze onmiddellijk verwijderd. Let op: Google Analytics verzamelt IP-adressen als onderdeel van de reguliere internetcommunicatie. Ga naar IP-maskering in Google Analytics voor meer informatie hierover.

analytics_storage='denied'

Webpagina's

Mobiele apps

• First-party analysecookies worden niet gelezen en geschreven.
  • Pings zonder cookies worden naar Google Analytics verstuurd voor toekomstige metingen. Google Analytics 4 gebruikt pings zonder cookies voor modellering.
  • Er kan geen IDFV worden verzameld.
  • Gebeurtenissen zonder apparaat- of gebruikers-ID's worden naar Google Analytics gestuurd voor toekomstige metingen. Google Analytics 4 gebruikt deze gebeurtenissen voor modellering.

Webpagina's en mobiele apps

Bij analytics_storage='denied' worden pings zonder cookies naar Google Analytics gestuurd. Er worden geen Analytics-cookies ingesteld, geopend of gelezen vanaf het apparaat. Pings zonder cookies zijn dus geanonimiseerde en niet-identificeerbare Google Analytics-gebeurtenissen.

Pings zonder cookies kunnen als onderdeel van de reguliere HTTP-/browsercommunicatie de volgende informatie bevatten: user-agent, schermresolutie, IP-adres. Google Analytics 4 bewaart of registreert geen IP-adressen.

Als een adverteerder andere velden instelt, zoals user_id en aangepaste dimensies, worden deze op de normale manier gestuurd. De gegevens die in de ping zonder cookies worden verzameld, worden gebruikt voor gedrags- en conversiemodellering om de hiaten in uw gegevens in te vullen.

ad_storage='denied' en ads_data_redaction='true'

Webpagina's

• Er worden mogelijk geen nieuwe advertentiegerelateerde cookies geschreven.
  • Er worden mogelijk geen bestaande advertentiecookies gelezen.
  • Verzoeken worden gestuurd via een ander domein om te voorkomen dat eerder ingestelde cookies van derden in verzoekheaders worden gestuurd.
  • Google Analytics leest of schrijft geen Google Ads-cookies en de functies voor Google-signalen verzamelen geen gegevens voor dit verkeer.
  • In Google Analytics wordt de volledige URL verzameld. Deze kan advertentieklikgegevens in URL-parameters bevatten (bijv. GCLID/DCLID). De advertentieklikgegevens worden alleen gebruikt om de verkeersmeting te schatten. In Google Ads worden advertentieklik-ID's (bijv. GCLID/DCLID) in toestemmings- en conversiepings verborgen.
  • IP-adressen worden gebruikt om het IP-land af te leiden, maar worden nooit geregistreerd door onze Google Ads- en Floodlight-systemen en worden na verzameling onmiddellijk verwijderd. Let op: Google Analytics verzamelt IP-adressen als onderdeel van de reguliere internetcommunicatie. Ga naar IP-maskering in Google Analytics voor meer informatie hierover.