[GA4] Skapa Google Analytics 4-konverteringar från Google Ads

När du kopplar din Google Analytics-egendom (GA4) till Google Ads kan du skapa, importera och hantera GA4-konverteringar i din Google Ads. Du kan skapa en konverteringsåtgärd när du skapar ett nytt konto eller en ny kampanj eller i konverteringsöversikten för ditt Google Ads-konto.

Fördelar

Google Analytics 4 (GA4) ger djupgående rapporter om hur människor använder din webbplats. Du kan använda Google Analytics för att ta reda på vad användare gör efter att de har klickat på dina annonser. När du skapar eller importerar GA4-konverteringar från dina Google Ads-konton får du

• Smidigare konfiguration: Eftersom länkningen gör att data kan flöda mellan båda produkterna kan du använda dina befintliga GA4-konverteringar i Ads eller skapa nya GA4-konverteringar från Ads utan att behöva tagga om din webbplats.
  • Mer konsekvent mätning: Du kan se dina Analytics-konverteringar i Google Ads och Analytics.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Länka din Google Analytics 4-egendom till ett befintligt Google Ads-konto

Innan du kan skapa en GA4-konvertering från ditt Google Ads-konto måste du länka en Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto. Du måste slutföra det här steget först innan du får åtkomst till resten av stegen.

2. Välj ditt konverteringsmål

Nu när du har länkat din Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto kan du skapa GA4-händelser, märka GA4-händelser som konverteringar och importera dem till Google Ads. Du kan göra detta när du skapar ett nytt konto eller en ny kampanj eller i konverteringsöversikten för ditt Google Ads-konto.

3. Ställ in hur du mäter ditt mål när du skapar nya konton eller kampanjer

1. Klicka på Ställ in när du har valt konverteringsmål.
  2. Om du har länkat Google Analytics kan du välja att skapa en ny Google Ads-konvertering genom att
    • använda befintliga händelser eller konverteringar från Google Analytics (GA4)
      1. Du ser en lista över GA4-händelser och konverteringar som är kvalificerade för import. Välj alla konverteringar och klicka på Använd. Om du väljer flera konverteringar ska du se till att alla mäter samma mål. Läs mer om hur du importerar Google Analytics-konverteringar till Google Ads.
    • ange webbadressen där en konvertering är slutförd
      1. Du bör ange webbadressen som aktiveras efter att en konvertering har slutförts, till exempel en tack- eller bekräftelsesida. Google Ads optimerar din kampanj för besök på den här sidan. Klicka på Använd.
    • ställa in konverteringen manuellt med hjälp av kod när du har skapat kampanjen
      1. Skapa en konverteringsåtgärd manuellt senare om du vill
        • beräkna värdet på varje mål dynamiskt
        • använda transaktions-id:n eller andra anpassade parametrar
        • mäta klick på knappar och länkar
      2. Om du väljer den här åtgärden måste du lägga till ett händelsekodavsnitt i webbplatskoden. Du får anvisningar om hur du gör detta när du har skapat kampanjen.
      3. Klicka på Använd.
  3. Klicka på Nästa. Slutför inställningen av din kampanj eller ditt konto. Dina annonser börjar visas efter att ha genomgått en granskning.

Följ dessa anvisningar om du vill ställa in ett nytt konverteringsmål eller konverteringsåtgärd från konverteringsöversikten.

4. Visa dina mål och konverteringar från ditt Google Ads- och Google Analytics-konto

Du kan se dina konverteringar i Google Ads på sidan med konverteringsöversikten. Du kan också se dina konverteringar direkt i Google Analytics.