[GA4] Google Analytics 4-conversies maken in Google Ads

Als u uw Google Analytics-property (GA4) koppelt aan Google Ads, kunt u GA4-conversies maken, importeren en beheren in Google Ads. U kunt een conversieactie maken wanneer u een nieuw account of een nieuwe campagne maakt of vanuit het conversieoverzicht in uw Google Ads-account.

Voordelen

Google Analytics 4 (GA4) biedt diepgaande rapportage over hoe mensen uw website gebruiken. Met Google Analytics kunt u achterhalen wat mensen doen nadat ze op uw advertenties hebben geklikt. Als u GA4-conversies maakt of importeert vanuit uw Google Ads-accounts, krijgt u het volgende:

• Gestroomlijndere instelling: omdat gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen beide producten als u deze koppelt, kunt u uw bestaande GA4-conversies in Google Ads gebruiken of nieuwe GA4-conversies maken vanuit Google Ads zonder uw website opnieuw te taggen.
  • Consistentere meting: u kunt uw Analytics-conversies bekijken in Google Ads en Analytics.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Koppel uw Google Analytics 4-property aan een bestaand Google Ads-account

Voordat u een GA4-conversie kunt maken vanuit uw Google Ads-account, koppelt u een Google Analytics-property aan uw Google Ads-account. U moet deze stap afronden voordat u de volgende stappen kunt uitvoeren.

2. Kies een conversiedoel

Nu u uw Google Analytics-property heeft gekoppeld aan uw Google Ads-account, kunt u GA4-gebeurtenissen maken, deze markeren als conversies en ze importeren in Google Ads. U kunt dit doen wanneer u een nieuw account of een nieuwe campagne maakt of vanuit het conversieoverzicht in uw Google Ads-account.

3. Stel in hoe u uw doel meet wanneer u een nieuw account of een nieuwe campagne maakt

1. Nadat u een conversiedoel heeft geselecteerd, klikt u op Instellen.
  2. Als u Google Analytics heeft gekoppeld, kunt u op de volgende manieren een nieuwe Google Ads-conversie maken:
    • Bestaande gebeurtenissen of conversies van Google Analytics (GA4) gebruiken
      1. Er wordt een lijst getoond van GA4-gebeurtenissen en -conversies die in aanmerking komen voor importeren. Selecteer elke conversie en klik op Toepassen. Als u meerdere conversies selecteert, zorgt u dat ze allemaal hetzelfde doel meten. Ontdek meer informatie over hoe u Google Analytics-conversies importeert in Google Ads.
    • De URL opgeven waar een conversie wordt afgerond
      1. Geef de URL op die wordt geactiveerd nadat een conversie is afgerond, zoals een bedank- of bevestigingspagina. Google Ads optimaliseert uw campagne voor bezoeken aan deze pagina. Klik op Toepassen.
    • De conversie handmatig instellen met code nadat u uw campagne heeft gemaakt
      1. Stel later handmatig een conversieactie in als u het volgende wilt doen:
        • Dynamisch de waarde van elk doel berekenen.
        • Transactie-ID's of andere aangepaste parameters gebruiken.
        • Klikken op knoppen of links meten.
      2. Als u deze actie kiest, moet u een gebeurtenisfragment aan uw websitecode toevoegen. U krijgt instructies hiervoor nadat u uw campagne heeft gemaakt.
      3. Klik op Toepassen.
  3. Klik op Volgende. Rond de instelling van de campagne of het account af. Uw advertenties worden getoond na een beoordeling.

Als u een nieuw conversiedoel of nieuwe conversieactie wilt instellen vanuit het conversieoverzicht, volgt u deze instructies.

4. Bekijk uw doelen en conversies in uw Google Ads- en Google Analytics-accounts

Ga naar de pagina Conversieoverzicht om uw conversies in Google Ads te bekijken. U kunt uw conversies ook rechtstreeks in Google Analytics bekijken.