Förbereda för utfasning av annonser i Företagsprofil

Vi förstår att det är viktigt för dig att kunna marknadsföra ditt företag. Vi vill hjälpa dig att nå potentiella kunder var de än befinner sig med kampanjer som kan marknadsföra ditt företag på Google Sök, YouTube och andra ställen så att du kan uppnå dina specifika annonseringsmål.

Därför ber vi dig att övergå till Google Ads som ger dig större kontroll över din annonsering. I Google Ads kan du använda smarta kampanjer för att visa annonser för potentiella kunder på Google Sök, Google Maps, YouTube och andra ställen på ett liknande sätt som med annonser i Företagsprofil. Du kan också få bättre resultat baserat på ditt kampanjmål, till exempel fler telefonsamtal, besök i butik eller webbplatsbesök. Du får dessutom större kontroll över dina sökord och annonstillgångar. Det här medför en del ytterligare inställningar men vi är övertygade om att det ger dig mer flexibilitet.

Från och med slutet av oktober 2023 upphör stöd för annonser i Företagsprofil. Om du vill fortsätta annonsera med Google måste du skapa en ny kampanj i Google Ads.

Dina annonser i Företagsprofil upphör att visas mot slutet av oktober. Du får en fullständig återbetalning om du har ett återstående saldo på kontot. Observera att du fortfarande kan se din tidigare data i översikten över dina annonser i Företagsprofil genom att gå till din företagsprofil i Google Sök och leta reda på rekommendationen Visa översikten för dina annonser i Företagsprofil. Vi skickar även ett e-postmeddelande till dig med en länk till översikten som du kan använda när som helst.

Återbetalningspolicy

Så här begär du återbetalning via översikten:

1. Gå till Google Företagsprofil.
  2. Välj Annonsinställningar.
  3. Klicka på Begär återbetalning under Betalning.

Oavsett om du begär återbetalning eller inte får du en återbetalning när kontot avslutas, vilket sker automatiskt senare i år.