Oppdatering av samtykkemodus for trafikk i EØS

Denne artikkelen er for kunder som bruker Googles løsninger på og utenfor nettet, og som mottar data fra brukere i EØS.
Google Ads Tutorials: Maintain tag-based remarketing by capturing consent

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Som en del av Googles løpende arbeid med å bygge et økosystem for digital annonsering som ivaretar personvernet, styrker vi håndhevelsen av retningslinjene for brukersamtykke i EU. Annonsører må overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU for å kunne vise personlig tilpassede annonser. I 2024 kommer håndhevelsen av disse retningslinjene også til å påvirke målefunksjoner, og data fra følgende kilder blir brukt:

• Nettsteder: tagger som sender data til Google.
  • Apper: SDK-er som sender data til Google.
  • Dataopplastinger: verktøy du kan bruke til å laste opp data fra andre kilder enn Google, for eksempel butikksalg eller importering av konverteringer utenfor nettet.

For å fortsette å bruke funksjoner knyttet til måling, remarketing og personlig tilpasning av annonser må du innhente samtykke til bruk av personopplysninger fra brukere basert i EØS og dele samtykkesignaler med Google. Kravene gjelder også hvis du bruker Google Analytics-data i Google-tjenester.

Hvis en person fra EØS bruker appen din eller nettstedet ditt og du måler brukeratferd via Google-tagger, må du sende brukersamtykkevalg til Google. Med samtykkemodus kan du justere funksjonaliteten til Google-taggene ut fra hvordan den besøkende samhandler med samtykkebanneret på nettstedet ditt.

Google har lagt til to ekstra parametere i Consent Mode API for at du skal kunne samle inn granulære samtykkevalg:

Navn Type Beskrivelse

ad_user_data

streng

Gir samtykke til at brukerdata sendes til Google for annonseringsformål.

ad_personalization

streng

Gir samtykke til personlig tilpasset annonsering.

Merk: Hvis du slår av personlig tilpasset annonsering via allow_ad_personalization_signals, blir resultatet det samme som om du bruker ad_personalization. Hvis du angir begge disse parameterne, men med motstridende verdier, slås personlig tilpasset annonsering av. For å respektere brukervalg må du implementere ad_personalization.

Se en oversikt over alle parameterne for samtykkemodus i informasjonen om samtykkemodus.

Fremgangsmåten videre

Du har et samtykkebanner og bruker samtykkemodus:

• Hvis du allerede bruker samtykkemodus og ikke kjører personlig tilpasset annonsering (f.eks. remarketing), trenger du ikke å gjøre noe.
  • Gjør dette hvis du bruker samtykkemodus og vil kjøre personlig tilpasset annonsering:

Du har et samtykkebanner, men bruker ikke samtykkemodus:

Hvis du laster inn Google-taggen, men ikke har implementert samtykkemodus, må du implementere samtykkemodus for å dra nytte av alle Googles annonseringsfunksjoner:

• Hvis du bruker en Google-sertifisert plattform for samtykkestyring (CMP), må du slå på samtykkemodus i bannerinnstillingene.
  • Hvis du forhindrer innlasting av Google-taggene frem til brukeren samhandler med samtykkebanneret, får ikke Google bekreftet brukersamtykkevalgene, noe som kan føre til at data går tapt.

Du verken har et samtykkebanner eller bruker samtykkemodus:

1. Finn ut hvorfor det er viktig å administrere brukersamtykke.
  2. Hvis du bruker eldre tagger, må du oppgradere til gtag.js eller Google Tag Manager.
  3. Opprett et samtykkebanner på nettstedet ditt. Hvis du velger et banner fra en Google-sertifisert partner, må du slå på samtykkemodus i bannerinnstillingene.

Hvis du velger å lage ditt eget banner, må du implementere samtykkemodus manuelt.