Functies voor merkgeschiktheid gebruiken in Performance Max

Performance Max-campagnes bieden veel functies voor merkgeschiktheid op campagne- of accountniveau om te zorgen dat uw advertenties worden getoond aan de juiste gebruikers voor uw bedrijf en om de prestaties te maximaliseren.

In dit artikel leggen we uit hoe u de functies voor targeting en merkgeschiktheid gebruikt die beschikbaar zijn in Performance Max.

Merkgerelateerd verkeer uitsluiten (concurrent, partner of uw eigen merken)

Gebruik merkuitsluitingen als u merkgerelateerd verkeer wilt uitsluiten van weergave in afzonderlijke Performance Max-campagnes. Als u merkuitsluitingen wilt gebruiken, maakt u eerst een merklijst en past u die toe op campagnes in uw account.

Ongeschikte termen voor het merk uitsluiten op accountniveau

Gebruik functies op accountniveau om te zorgen dat uw advertenties niet naast onveilige zoektermen worden geplaatst.

Voorraad in het zoeknetwerk en Shopping-voorraad

Als u wilt voorkomen dat advertenties voor zoektermen die niet geschikt zijn voor uw merk worden getoond in voorraad in het zoeknetwerk of Shopping-voorraad in alle relevante Google Ads-campagnetypen (inclusief Performance Max), gebruikt u de functie voor uitgesloten zoekwoorden op accountniveau. Meer informatie over uitgesloten zoekwoorden op accountniveau

Display- en videovoorraad

Als u wilt voorkomen dat advertenties in alle relevante Google Ads-campagnetypen (waaronder Performance Max-campagnes) zoektermen die niet geschikt zijn voor uw merk tonen in display- of videovoorraad, gebruikt u de instelling voor uitgesloten contentzoekwoorden in het Dashboard voor geschiktheid van content. Meer informatie over uitgesloten contentzoekwoorden

Reis-/hotelvoorraad

De campagnes voor hoteladvertenties (gratis boekingslink, advertenties ter promotie van accommodaties) in Performance Max-campagnes voor reisdoelen bieden geen ondersteuning voor uitgesloten zoekwoorden of merkuitsluitingen. Naast hoteladvertenties kunnen uitgesloten zoekwoorden en merkuitsluitingen worden toegepast op de Performance Max-campagnes voor reisdoelen, net als bij normale Performance Max-campagnes.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Geschiktheid van content.
  3. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde instellingen.
  4. Klik om Uitgesloten contentzoekwoorden uit te vouwen.
  5. Klik op de plusknop om nieuwe contentzoekwoorden toe te voegen.
  6. Klik op Opslaan.
Opmerking: Een van de belangrijkste voordelen van Performance Max-campagnes is dat de AI van Google Performance Max-campagnes kan aanpassen en optimaliseren voor zoekwoorden die goed presteren.

Categorieën met gevoelige content uitsluiten op accountniveau (Display)

Als u wilt voorkomen dat advertenties worden getoond bij bepaalde typen content in uw Performance Max-campagnes, zoals tragedies en conflicten of gevoelige sociale kwesties, gebruikt u uitgesloten categorieën voor gevoelige content in het Dashboard voor geschiktheid van content. Meer informatie over de geschiktheid van content

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Geschiktheid van content.
  3. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde instellingen.
  4. Klik om Uitgesloten contentzoekwoorden uit te vouwen.
  5. Vink een of meer van deze selectievakjes aan:
    • Tragedie en conflict
    • Gevoelige sociale kwesties
    • Grof taalgebruik
    • Seksueel suggestief
    • Sensatiebelust en schokkend
  6. Klik op Opslaan.

Specifieke plaatsingen uitsluiten op accountniveau (Display, Zoekpartners en Video)

Met plaatsingsuitzonderingen sluit u uw advertenties uit van weergave op plaatsingen voor specifieke pagina's, sites, mobiele apps en video's voor merkgeschiktheidsdoeleinden. Performance Max-campagnes houden rekening met alle plaatsingsuitzonderingen op accountniveau en Mijn Klantencentrum-niveau. Meer informatie over hoe u plaatsingen uitsluit op accountniveau

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Geschiktheid van content.
  3. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde instellingen.
  4. Klik om Uitgesloten plaatsingen uit te vouwen.
  5. Klik op het tabblad Browsen om bestaande plaatsingen toe te voegen of op het tabblad Typen om een nieuwe plaatsingslink toe te voegen.
  6. Klik op Opslaan.