Sivusyötteiden käyttäminen Maksimitulokset-kampanjoissa

Sivusyötteen avulla voit valita Maksimitulokset-kampanjassa käytettävät URL-osoitteet. Lisäämällä laskeutumissivut sisältävän sivusyötteen voit auttaa Google Adsia tarkistamaan, että kaikki olennaiset sivut on indeksoitu, sekä määrittämään, milloin mainoksia näytetään ja mihin ihmiset ohjataan sivustollasi.

Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Lataa sivusyötteen datamalli (suositus) tai luo oma laskentataulukko, jossa on ainakin seuraavat kaksi saraketta:

• Page URL (Sivun URL-osoite): Tämä on verkkosivu, jota haluat käyttää kohdistuksessa. Lisää yksi URL-osoite riviä kohti. Älä käytä URL‑osoitteita, joihin on lisätty seurantaparametreja.
  • Custom label (Oma tunniste): Tämän tunnisteen avulla voit kohdistaa mainoksia sivusyötteen sisältämille sivuille ja muokata hintatarjousta tunnistekohtaisesti. Lisää kullekin riville yksi tai useampi tunniste ja erota ne toisistaan puolipisteellä (;). Voit esimerkiksi luoda omia tunnisteita suosituille hotelleille niiden tähtiarvion mukaan. Neljän tähden hotelleille voisi lisätä esimerkiksi seuraavat tunnisteet: "NELJÄ_TÄHTEÄ","SUOSITTU_KOHDE".

URL-säännöt ja sivusyötteet

Kun luot Maksimitulokset-kampanjaan uuden elementtiryhmän, voit halutessasi käyttää URL-elementteihin liittyviä sääntöjä. Mieti ennen sääntöjen luomista, haluatko, että hyväksyttäviä URL-osoitteita etsitään koko verkkotunnuksestasi vai ainoastaan sivusyötteen sisältämistä URL-osoitteista. Jos haluat, että elementtiryhmässä otetaan huomioon kaikki verkkotunnuksesi hyväksyttävät URL-osoitteet, käytä "URL-osoite sisältää" ‐sääntöä. Jos haluat elementtiryhmän etsivän URL-osoitteita sivusyötteesi perusteella, lisää sivusyötteessä olevia omia tunnisteita.

Päällekkäisten URL-osoitteiden poistaminen

Päällekkäiset URL-osoitteet ovat samassa syötteessä olevia samoja URL-osoitteita. Poista päällekkäiset URL-osoitteet ennen sivusyötteen lähettämistä. Voit lähettää päällekkäisiä URL-osoitteita sisältävän sivun, mutta vain viimeisimpänä lisätty versio hyväksytään ja vain sitä voidaan käyttää kohdistuksessa. Kaikki muut URL-osoitteen versiot merkitään hylätyiksi, ja niiden tilana näkyy "Hylätty: Päällekkäinen URL-osoite".

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sivusyötteen luominen tilillä

Näin luot sivusyötteen tililläsi:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Bisnesdata.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sivusyöte.
  4. Nimeä syöte.
  5. Avaa "Valitse lähde" ‑valikko ja valitse tiedostotyyppi.
  6. Liitä syötetiedosto.
  7. Valinnainen: Jos haluat nähdä esikatselun ennen latausta, klikkaa Esikatselu.
  8. Klikkaa Käytä.
Vinkki: Uuden sivusyötteen lataamisen tai sivusyötteen muokkaamisen jälkeen Googlelta menee syötteen indeksointiin keskimäärin 2–14 päivää (syötteen koosta riippuen). Syötteen sisältämää sivua ei välttämättä aleta käyttää heti.

Uuden sivusyötteitä sisältävän Maksimitulokset-kampanjan luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjalle mainontatavoite. Jos et löydä sopivaa tavoitetta, valitse "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".
  6. Valitse kampanjatyypiksi Maksimitulokset.
  7. Valitse "Mitä mainostat" ja klikkaa Seuraava.
  8. Klikkaa vasemmalta sivupaneelista Kampanja-asetukset.
  9. Klikkaa kampanjan asetussivulta avattavaa "Näytä lisäasetukset" ‐valikkoa.
  10. Valitse Sivusyötteet.
    • Huom. Varmista, että "Tekstielementit ja lopullinen URL-osoite" on päällä "Automaattisesti luodut elementit" ‐kohdassa.
  11. Klikkaa "Lisää sivusyöte" ‐ruutua.
  12. Valitse vähintään yksi kampanjaan lisättävä syöte.
  13. Klikkaa Seuraava.

Maksimitulokset-kampanjassa käytettävien sivusyötteiden valitseminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Etsi muokattavan Maksimitulokset-kampanjan rivi. Klikkaa kampanjan nimen vierestä rataskuvaketta Admin Icon.
  5. Laajenna Sivusyötteet-kohta. Automaattisesti luotujen tekstielementtien on oltava päällä, jotta voit käyttää sivusyötteitä (jos asetus ei ole päällä, sinua pyydetään laittamaan se päälle ennen sivusyötteiden lisäämistä). Huomaa, että jos URL-laajennus on päällä, Google voi silti näyttää mainoksia, joiden laskeutumissivuna on jokin lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksessa oleva sivu, joka sopii käyttäjän hakutarkoitukseen.
  6. Valitse vähintään yksi kampanjassa käytettävä syöte.
  7. Klikkaa Tallenna.
Huom. Muista poistaa syötteestä virheelliset URL-osoitteet.

URL-osoitteiden sulkeminen pois URL-laajennuksesta omien tunnisteiden avulla

Jos haluat käyttää URL-laajennusta kampanjatulosten optimoimiseksi mutta haluat estää tiettyjen sivusyötteessä olevien URL-osoitteiden käytön, voit tehdä sen omien tunnisteiden avulla. Tee näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Etsi muokattavan Maksimitulokset-kampanjan rivi. Klikkaa kampanjan nimen vierestä rataskuvaketta Admin Icon.
  5. Laajenna Sivusyötteet-kohta.
  6. Laajenna "Automaattisesti luodut elementit" ‐kohta ja laita lopullisen URL-osoitteen laajennus päälle klikkaamalla. Kun lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, voit käyttää "Sulje URL-osoitteita pois hakumainoksista" ‑välilehteä.
  7. Valitse "Sulje URL-osoitteita pois hakumainoksista" ‐välilehti.
  8. Klikkaa Oma tunniste ‐välilehteä ja lisää oma tunniste.
  9. Valitse Lisää.
  10. Klikkaa Tallenna.

Elementtiryhmässä käytettävien sivusyötteiden valitseminen omien tunnisteiden avulla

Jos haluat valita, mitä sivusyötteiden URL-osoitteita tiettyyn elementtiryhmään liittyvissä mainoksissa käytetään, voit tehdä sen omien tunnisteiden avulla.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Valitse muokattava Maksimitulokset-kampanja.
  5. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Elementtiryhmä.
  6. Laajenna Elementit-kohta.
  7. Hae omaa tunnistetta hakukentän avulla.
  8. Merkitse haluamiesi tunnisteiden ruudut valituiksi. Omat tunnisteet näkyvät hakukentän alapuolella.
  9. Klikkaa Käytä.

Sivusyötteeseen lisäämäsi URL‑osoitteet eivät saa sisältää uudelleenohjauksia tai seurantaa.

Sivusyötteiden ja URL-laajennuksen käyttäminen

Voit nyt lisätä URL-osoitteista koostuvan syötteen Maksimitulokset-kampanjaasi varten. Tämä ominaisuus täydentää sitä, miten Google selvittää automaattisesti, mitä tuotteita ja palveluita mainostajien tulisi käyttää. Lue lisää sivusyötteiden käyttämisestä Maksimitulokset-kampanjoissa.

• Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä: Sivusyötteen lisääminen auttaa varmistamaan, että sen sisältämät URL-osoitteet indeksoidaan. Mainoksissa voi kuitenkin näkyä myös muita URL-osoitteita.
  • Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus ei ole päällä: Maksimitulokset-kampanjassa ohjataan käyttäjiä ainoastaan elementtiryhmien sisältämiin URL-osoitteisiin.