Begära återbetalning i aktiva konton

Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst ser du inte Begär återbetalning i faktureringsöversikten. Användare med standardåtkomst måste kontakta en administratör för att begära återbetalning.
Från och med maj 2024 kan vissa kunder vara kvalificerade att begära återbetalning utan att behöva avsluta sitt Google Ads-konto. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig i USA och kan komma att bli tillgänglig globalt under de kommande månaderna.

Så fungerar återbetalningar

Om du har ett kontosaldo som berättigar till återbetalning kan du begära återbetalning genom att öppna sidan Faktureringsöversikt, gå till avsnittet för innevarande månad och klicka på Begär återbetalning. Du kan se det återbetalningsbelopp som du är berättigad till i anvisningarna. Obs! Återbetalningsbeloppet kan ibland vara mindre än ditt kontosaldo.

Välj betalningen som ska återbetalas och med vilken betalningsmetod återbetalningen ska ske. Efter att du har skickat in din begäran påbörjar Google återbetalningen enligt den betalningsmetod du valde och informerar dig om återbetalningens status via e-post och på sidan Faktureringsöversikt.

Handläggningstid: Det tar två veckor för Google att behandla en återbetalning och ytterligare tid för kreditkortsföretagets eller bankens handläggning.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Google erbjuder inte återbetalning i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.
  • Dina förväntade utgifter under återbetalningsprocessen är större än beloppet på ditt konto.

Vanliga frågor

Hur kontrollerar jag om det finns ett resterande saldo på mitt konto?

Gör så här om du ser att du har ett tillgodohavande på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbreferenskartan eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Om du har pengar på kontot visas det som att du har en kredit i saldot för den aktuella månaden för kunder med automatiska betalningar eller som Tillgängligt belopp för kunder med manuella betalningar.

Varför får jag bara en partiell återbetalning av mitt kontosaldo?

Ditt konto kan samla på sig ytterligare kostnader medan Google handlägger återbetalningen. Partiella återbetalningar baseras på handläggningstiden och eventuella avgifter för att säkerställa att dina kampanjer fortsätter köras utan avbrott medan återbetalningen behandlas.

Hur lång tid tar det innan jag får en återbetalning?

Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Det kan ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.

Vad händer om det tar längre tid?

Om du har väntat mer än fyra veckor ber vi dig kontakta oss.

Kan jag avbryta min begäran om återbetalning?

Du kan inte avbryta din begäran om återbetalning om du gjorde den på sidan Faktureringsöversikt.

Hur avslutar jag mitt konto för att begära en återbetalning?

Så här avslutar du ditt Google Ads-konto:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbreferenskartan eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon och sedan på Inställningar i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  3. Klicka på Avsluta mitt konto.
    • Kom ihåg att endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst ser du inte Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna.

Din kontostatus ändras till Avslutad.

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen. Läs artikeln om hur du avslutar ditt konto för mer information.