Om den nya sidan Faktureringsinställningar

I november 2022 ändrar Google utseendet på sidan Faktureringsinställningar för kunder som använder automatiska och manuella betalningar. Alla delar på den befintliga sidan är fortfarande tillgängliga, men designen ändras för att bli enklare och mer lättläst. Kunder med månadsvis fakturering påverkas inte av denna ändring.

Du hittar sidan Faktureringsinställningar i avsnittet Inställningar under Fakturering Faktureringsikon i huvudmenyn. Sidan innehåller information om dina betalningsmetoder, hur du betalar, uppgifter om betalningsavsändaren, betalningsanvändare och kontaktpersoner samt ditt Google Payments-konto. Informationen på sidan har nu delats upp i avsnitt. Du kan öppna varje avsnitt genom att klicka på det eller på sparren till höger om avsnittet.

Betalningsmetoder

I avsnittet Betalningsmetoder kan du se och hantera dina primära betalningsmetoder och lägga till en ny eller extra betalningsmetod. Om du använder manuella betalningar ser du den senaste betalningsmetoden du använde. Klicka på Hantera betalningsmetoder för att gå till sidan Betalningsmetoder i Google Ads. Mer information om vilka betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt land finns på den här sidan i hjälpcentret.

Hur du betalar

I avsnittet Hur du betalar kan du se hur du betalar för Google Ads. Beroende på vilka alternativ som är tillgängliga i ditt konto kan du ändra betalningsinställningarna för att växla mellan manuella eller automatiska betalningar och ändra utbetalningsgränsen. Läs mer om betalningsinställningarna i den här artikeln.

Betalningsanvändare/kontakter

Beroende på din kontotyp kan du se ett avsnitt för antingen betalningsanvändare eller betalningskontakter. Där ser du vilka användare och kontakter som får betalningsrelaterad kommunikation, till exempel meddelanden om att betalningsmetodens giltighetstid har upphört. Om du är administratör kan du klicka på Lägg till en ny användare för att ange namn, e-postadress och e-postinställningar för en ny betalningsanvändare. Om du inte är administratör måste du be administratören lägga till en ny användare eller kontakta Google Ads-supporten.

Information om betalare

Avsnittet Information om betalare visar information om den person eller part som är ansvarig för att betala för ditt Ads-konto. Där kan du se id för betalningsprofilen, land/region och valuta, kontotyp, namn, adress och språkinställningar för dokument. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att uppdatera fälten och välj Spara när du är klar med ändringarna.

Google Payments-konto

I avsnittet Google Payments-konto kan du se ditt konto-id för Google Payments och smeknamnet på ditt Payments-konto. Den informationen kan vara till hjälp om du behöver kontakta support. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att uppdatera de redigerbara avsnitten och välj Spara när du är klar med ändringarna.