Om overføring av målgrupper

Google overfører alle eksisterende kampanjer og målgruppetyper til det nye, helhetlige målgruppeformatet, inkludert alle segmenttyper.

Under overføringen dedupliseres målgruppene i de aktuelle kampanjene og annonse- og elementgruppene for å forhindre at det opprettes dupliserte målgrupper som kan brukes. Du kan finne de nye målgruppene dine i målgruppebiblioteket. Overførte målgrupper gis navn i tråd med denne konvensjonen: «Overført målgruppe 1, Overført målgruppe 2, … Overført målgruppe XXX».

Merk: Du trenger ikke å gjøre noe. I tillegg varsler vi deg både før og etter overføringen.

Dette kan du forvente deg

Nå som nye, forenklede målgrupper kan brukes i en rekke kampanjetyper i Google Ads, skal vi begynne å overføre de eksisterende kampanjene dine til disse nye typene målgrupper. Vi begynner med Performance Max-kampanjer i andre kvartal 2023, mens andre kampanjer følger som beskrevet her.

Fremgangsmåten videre

I de fleste tilfeller trenger du ikke å gjøre noe. Hvis du har eksisterende annonsegrupper som inneholder segmenter som ikke kan overføres, inkludert ekskluderinger som ikke er basert på førstepartsdata, kan du gjøre endringer i de berørte kampanjene eller sette dem på pause før de overføres.

Vi varsler deg både før vi starter og når vi avslutter overføringen. Overføringen kan ta alt fra et par timer til flere dager. I denne perioden skal verken kontotilgangen eller annonseleveringen påvirkes.

Tidsplan for overføringen

Nedenfor ser du tidsplanen per kampanjetype. Tidslinjene blir oppdatert med spesifikke måneder etter hvert som vi får spikret de siste detaljene.

Kampanjetype Tidsramme for overføring
Performance Max Tredje kvartal 2023
Discovery Tredje kvartal 2023
Videohandlingskampanjer Første halvår 2024
Merkevare 2024

Finn ut mer om de støttede kampanjene og annonsegruppene i målgruppebyggeren