Prestatieplanner: handleiding voor het beheer van uw plan

Uw conversiepercentage aanpassen

Met de Prestatieplanner kunt u aanpassingen aanbrengen in de conversiepercentages van de campagnes in uw plan. Als u veranderingen in het conversievolume verwacht, kunt u de conversiepercentages voor uw campagnes handmatig aanpassen om informatie over de impact op de prognose te krijgen. U kunt het conversiepercentage van afzonderlijke of meerdere campagnes binnen een bestaand plan aanpassen:

• Nieuw plan: vergelijk het conversiepercentage met dat in een vergelijkbare periode in het verleden.
  • Afzonderlijke campagne: als u weet hoe de conversiepercentages voor een specifieke campagne kunnen veranderen.
  • Meerdere campagnes: simuleer hoe wijzigingen in uw conversiepercentages van invloed zijn op uw algehele plan.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Percentage aanpassen voor nieuw plan

Als u wilt controleren hoe de prestaties zich verhouden tot een vergelijkbare periode in het verleden, kunt u het percentage voor een nieuw plan aanpassen. Als u bijvoorbeeld elk jaar in mei uitverkoop houdt, wilt u misschien weten hoe uw plan presteert op basis van de conversiepercentages van afgelopen mei.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Klik op de plusknop om een nieuw plan te maken.
  5. Selecteer Conversies of Conversiewaarde als de prognosestatistiek in het plan.
  6. Selecteer de periode waarop u de prognose voor uw plan wilt baseren, bijvoorbeeld de afgelopen 7, 30 of 90 dagen, of dezelfde periode vorig jaar.

Percentage aanpassen voor afzonderlijke campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Klik op het plan waarin u het conversiepercentage wilt aanpassen.
  5. Ga naar de pagina Plan en scroll naar de campagnetabel.
  6. Klik op het potloodje Bewerken naast Gemiddeld conversiepercentage.
  7. Geef in het bewerkingspaneel aan de rechterkant een nieuw Voorspeld conversiepercentage op, selecteer een periode voor Historisch conversiepercentage, kies Geschaald conversiepercentage of geef een Aangepast conversiepercentage op voor die campagne.

Percentage aanpassen voor meerdere campagnes

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Prestatieplanner.
  4. Klik op het plan waarin u het conversiepercentage wilt aanpassen.
  5. Klik op Aanpassen in de banner met het conversiepercentage.
  6. U kunt de conversiepercentages op 2 manieren aanpassen:
    • Conversiepercentages schalen in meerdere campagnes: Geef het percentage op dat de verwachte toename of afname in het conversiepercentage aangeeft. Als u het percentage bijvoorbeeld met +50% aanpast, wordt het conversiepercentage voor een campagne met een voorspeld conversiepercentage van 5% verhoogd tot 7,5%.
    • Een nieuw conversiepercentage instellen dat van toepassing is op alle campagnes: Geef een nieuw conversiepercentage op.