Bekräftelse av medgivande för Google Ads

Annonsörer i vissa länder måste bekräfta sin e-postadress när de väljer att börja ta emot e-postmeddelanden med marknadsföring och resultat.

Var krävs bekräftelse av medgivande?

Bekräftelse av medgivande krävs enligt lag i följande länder: Österrike, Tyskland, Grekland, Schweiz, Luxemburg och Norge. Om din faktureringsadress är i något av de här länderna måste du bekräfta din e-postadress för att prenumerera på marknadsföringsmeddelanden.

Befintliga Google Ads-användare

Om du har ett befintligt konto i något av ovanstående länder slutar marknadsföringsmeddelanden automatiskt att skickas till dig och du måste bekräfta din e-postadress för att börja få dem igen. Du får ett e-postmeddelande där du blir ombedd att bekräfta din e-postadress och dina inställningar för att ta emot marknadsföringsmeddelanden. När du har bekräftat börjar meddelandena skickas till dig igen.

Obs! Om du inte svarar på bekräftelsemeddelandet får du inga fler marknadsföringsmeddelanden.

När du har bekräftat via bekräftelsemeddelandet kan du också uppdatera dina inställningar på fliken Aviseringar på sidan Inställningar.

Nya Google Ads-användare

Om du inte har använt Google Ads tidigare kan du välja att ta emot marknadsföringsmeddelanden när du registrerar dig. När du har bekräftat din företagsinformation kan du klicka på Ja, skicka resultattips, erbjudanden, enkäter och inbjudningar till att prova nya funktioner. Klicka sedan på Skicka. När du har bekräftat via bekräftelsemeddelandet kan du också uppdatera dina inställningar på fliken Aviseringar på sidan Inställningar.

Google Ads-förvaltarkonton

Om du använder ett Google Ads-förvaltarkonto ska du använda följande anvisningar för att välja till vilka underordnade förvaltarkonton eller kundkonton du vill få marknadsföringsmeddelanden:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på administratörsikonen Admin Icon och välj Inställningar.
  3. Välj Aviseringar (hela hierarkin) i rullgardinsmenyn Aviseringar.
  4. Välj Ja på flikarna Anpassade resultatförslag och Nyhetsbrev för det konto som du vill att ska få marknadsföringsmeddelanden.
    • Om du vill få marknadsföringsmeddelanden till flera konton markerar du kontona och klickar på Redigera. Klicka sedan på Ja vid flikarna för Anpassade resultatförslag och Nyhetsbrev.
  5. Ett bekräftelsemeddelande skickas till de här e-postadresserna för bekräftelse av inställningarna.