Your guide to conversion modeling

Här använder Google konverteringsmodellering

När konverteringar sker över flera enheter

Konverteringar över flera enheter modelleras för att ta hänsyn till användare som påbörjar sin resa på en enhet med en annonsinteraktion och slutför konverteringen på en annan. Läs mer om konverteringar över flera enheter

För konverteringsvärden använder vi värdena från dina observerade konverteringar för att förutse värdet på en modellerad konvertering. Läs mer om attributionsmodeller och konverteringsvärde

När cookies är begränsade eller inte tillåts

Konverteringsmodellering kan användas under vissa omständigheter i följande situationer:

• Om det inte går att mäta konverteringar för att cookies inte tillåts av webbläsaren, eller bara tillåts under begränsade tidsperioder, modelleras konverteringarna utifrån webbplatstrafik. Läs om hur du förbättrar modelleringen genom att uppgradera till Google-taggen och använda förbättrade konverteringar
  • När det krävs samtycke för att använda cookies för annonseringsaktiviteter i vissa länder. När annonsörer använder samtyckesläge kan de ändra sina taggar så att de tillhandahåller nödvändiga signaler som Google kan tillämpa för modellering rörande användare som inte har gett sitt samtycke.

När enhets-id:n inte är tillgängliga

Om konverteringsresor, inklusive i appar, inte går att mäta för att enhets-id:n inte tillåts (till exempel för trafik som omfattas av ATT) modelleras konverteringarna utifrån tidigare mobil trafik eller mobil trafik där samtycke givits, plattforms-API:er som SKAdNetwork samt sammanställda identifierare. Läs mer om Apples ATT-policy (App Tracking Transparency). Vi använder inte IDFA för användare som inte har gett sitt samtycke. I stället använder vi sammanställda identifierare och modellering för att ge bästa möjliga bild.

Anmärkning om SKAdNetwork: Google Analytics för Firebase SDK:et har stöd för konverteringsspårning med Apples SKAdNetwork. Med det kan Google och deltagande annonsörer från tredje part tillskriva en appinstallation även när IDFA inte är tillgängligt. SDK:et integreras automatiskt med SKAdNetwork, Apples ramverk för mätning av installationskonverteringar som följer de nya integritetsåtgärderna. Med Google Analytics för Firebase registreras dina appar automatiskt för SKAdNetwork-attribution så att du kan mäta konverteringar av typen Första öppning. Läs mer om metodtips för iOS-appkampanjer

Obs! Importer av offlinekonverteringar och användarkonton utan tillräckligt många konverteringar per vecka kanske inte inkluderar modellerade konverteringar.