Improve with AI-powered Search

Handleiding voor responsieve zoekadvertenties

Met responsieve zoekadvertenties kunt u advertenties maken die worden aangepast om uw klanten relevantere boodschappen te tonen. Geef meerdere koppen en beschrijvingen op wanneer u een responsieve zoekadvertentie maakt. Google Ads test verschillende combinaties over een periode en leert welke combinaties het best presteren. Aan de hand van de feedback die u via de functie Effectiviteit van advertentie krijgt, kunt u de koppen en beschrijvingen verfijnen, zodat de advertenties uw klanten nog meer aanspreken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bronnen kunt vinden om uw responsieve zoekadvertenties in te stellen, te bewerken en te optimaliseren om de beste resultaten voor uw campagne te behalen.

Een animatie die laat zien hoe responsieve zoekadvertenties werken.

Voordelen | Waarom u responsieve zoekadvertenties zou moeten gebruiken

Responsieve zoekadvertenties bieden de volgende voordelen:

• U maakt flexibele advertenties die worden aangepast aan de breedte van het apparaat. Zo beschikt u over meer ruimte om uw boodschap met potentiële klanten te delen.
  • U bespaart tijd door meerdere opties op te geven voor koppen en beschrijvingen. Google Ads laat uw klanten de meest relevante combinaties zien.
  • U kunt de koppen en beschrijvingen afstemmen op de locaties waar uw klanten zich bevinden, regelmatig komen of in geïnteresseerd zijn.
  • U bereikt meer potentiële klanten met meerdere opties voor koppen en beschrijvingen. Uw advertenties kunnen hierdoor in meer veilingen concurreren en met meer zoekopdrachten overeenkomen.
  • Aangezien u met responsieve zoekadvertenties meer klikken en conversies kunt krijgen dan met uw huidige tekstadvertenties, kunt u de prestaties van de advertentiegroep verbeteren.

Tip

Gebruik de technische handleiding voor AI-gestuurde zoekadvertenties voor meer informatie over de signalen die Google gebruikt, hoe zoekopdrachten overeenkomen met zoekwoorden, hoe AI van Google zoekwoordovereenkomsten effectiever maakt en wat u kunt doen om de prestaties te verbeteren.

Basisprincipes | Aan de slag met responsieve zoekadvertenties

Lees meer informatie over hoe u responsieve zoekadvertenties instelt en de prestaties ervan bekijkt.

AAN DE SLAG

Optimaliseren | Effectieve responsieve zoekadvertenties maken

Lees hoe u uw responsieve zoekadvertenties en boodschap optimaliseert.

AAN DE SLAG

Gerelateerde link